Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Kao prvo ti bi morao da znas da oni su dosli na montiranje, i posle toga zovu i prijavljuju u centrali da su bili na terenu i da su obavili instaliranje potrebne opreme a onda inzinjeri uzimaju posao u svoje ruke i prebacuju te sa jedne usluge na novu a to nekada zna da potraje, tako da moras da imas malo strpljenja. Pogotovo u ovo ludo vreme pandemije.

Razumem ja sve oni su terenski radnici i oni blage veze sa podesavanjem linije nemaju,oni povezu uredjaj ,kad se zakaci na mrezu provere brzinu i drugo nista nerade,dobro znam da inzenjeri u centrali rade podesavanja linije,a znam i to da su nekoliko dana pre dolaska radili na liniji tj podesavali je za ovu brzinu ,takodje je nekoliko inzenjera vec dolazilo kod mene za 10 godina koliko koristim box paket ,dobro sam upoznat sa njihovim znanjem gde sam im ja pricao odredjene stvari kako da podese na liniji (ovo pricam za moj kraj )dva sefa poslovnica su dolazila do sada i dovodila kao njihove "najbolje " ljude ,uglavnom imam itekako iskustvo sa njima i njihovim terenskim radnicima i inzenjerima ,iz toga mogu samo da kazem da u zadnjih 5 godina odprilike se usluga znatno pogorsala (izlazak na teren,odklanjanje kvara ,gde moraju da se pisu po nekoliko reklamacija,od toga da zatvaraju tikete iako nista ne urade ,)kao i ovo sada bahacenje gde daju 12 meseci free da privuku nove korisnike ,ali lako je kad imas nepresusan cup iz kog vadis pare .Uglavnom sto se tice telekoma trenutno stanje mi se uopste ne svidja ,optiku rade presporo ko zna da li ce za 20 godina da pokriju celu srbiju,pokrivenost 4g mrezom im je katastrofalna u odnosu na telenor i vip ,mobilni internet takodje los gde nema 4g mreze je 2 do 3 puta sporiji od telenora nrp,preglomazan kadar(administracija ),gde imaju malo kvalitetno obrazovanih ljudi .Videcemo za 3 do 5godina sta ce biti sa telekomom ;ja mislim da kada dostignu odredjeni broj korisnika da ce ici na prodaju verovatno nemackom telekomu.

Nemoj mi samo pominjati VIP i njihovu mrezu, nova kartica novi telefon centar novog sada u zmaj jovinoj njihova poslovnica ja snignala nemam, kod njih u radnji gledaju i ne veruju iako oni redovno svi imaju signale, dodjem kuci kao imam signal ali vise sam nedostupan nego sto sam dostupan, ubacim mts karticu signal na istom mestu pun. Toliko o njihovoj mrezi. Vip ni da oni meni placaju i daju mi koji god zelim telefon ne bih pristao da koristim njihovu mrezu. Daleko im lepa kuca.

Doduse to su bile sim kartice na dopunu a kako bi bilo na racun ne znam, i ujedno to je bilo pre par godina od tada ih zaobilazim u sirokom luku.

Sto se tice mts optike prvo idu glavni gradovi i veca okolna mesta. Postoje delovi gde verovatno optika nece zaci nikada. Ja optiku imam vec skoro godinu ipo dana.

Pozdrav, gledam da uzmem neki TV paket sa internetom i za sad mi je BOX 3 od 2899 (sa 12 meseci po 1 din) najisplativije. Ono što me interesuje su vaša iskustva sa MTS BOX paketima internetom i TVom u Nišu ? Vredi ili ne ?

Prelistao sam temu zadnjih 15tak strana nisam našao odgovor zato pitam.

P.S. ovo 20/4 im znači za max download I upload na WiFi u ili ? Predpostaljam da onda ide drugo ruter za ove od 50/8 ?

Sent from my ELE-L29 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Skapirao sam kako da prepakujem kanale ali oni su i dalje tipa rts1 710, rts2 711, arena1 700.... samo na + idu kedan za drugim. Mogu li nekako da postavim rts1 1, rts2 2, itd...da idu redom kako na + tako i po ciframa? Pre je moglo 10 kanala ali oni su u nacelu i dalje po onoj njihovoj semi. Da uprosim, mogi li da se spakuju kanali kao kod sbb-a?

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока

Max protok koji će ti isporučiti, što može, a i ne mora da bude toliko na wifi. Ruter je isti i za taj veći paket.

Mogu da steluju koliko će WiFi da gura ???? o_O

Zar protok na WiFi ne zavisi od samog rutera ?

Kao što rekoh, maksimalni protok koji će ti isporučiti. Kako i koliko ćeš imati preko wifi zavisi od raznih parametara kod tebe u kući / stanu. Ne možeš imati 50/8 ako ti isporučuju 20/4.

12 meseci po dinar mozes da dobijes samo ako imas mogucnost za optiku.

Mogu da steluju koliko će WiFi da gura ???? o_O

Zar protok na WiFi ne zavisi od samog rutera ?

Možeš, odvrneš koliki protok ti treba. Kad skidaš nešto odvrneš na 50, a kad ne smanji na 10.

Poslato sa LDN-L21 pomoću Tapatoka

Imam već skoro dve godine VDSL 50/8 i to radi odlično.Koristim 3 mts iptv uređaja koji su radili lepo do zadnjeg apdejta.Jedan set top box je crni Huawei Q11 a ostala dva su beli ako je to oznaka EC2108V5.Svaki od ta tri komada jednostavno zakuca i ne menja kanale znači mora da se gasi na dugme pozadi.Kad se pokrene ili vrati stari softver ili crni ekran pa opet gašenje i tako radi dan dva pa opet blokira.Ne blokiraju svi od jednom nego kako kad internet radi odlično.Moraću da menjam sva tri ne znam da li imaju neke novije set top box.

E da ga... Ja baš zbog takvog zabadanja risivera bežim iz oriona i sad će u mts-u da me sačeka isto. :D

Ne razumem ko dobija update za novi Iris TV?
Imam Box 3 paket na optici i dva ona STB uređaja za gledanje TV-a ali još nemam Iris TV.

Послато са MI 8 помоћу Тапатока

Pozdrav ,zanima me box 2.Mts satelit i mobilni net .Koliko se ceka ako se ide preko operatera .Takodje me zanima da li moze odmah da se uzme i uredjaj na rate ,na primer televizor.Ja imam satelit MTS pa bi ga spojio sa mobilnim netom box 2.

Ne razumem ko dobija update za novi Iris TV?
Imam Box 3 paket na optici i dva ona STB uređaja za gledanje TV-a ali još nemam Iris TV.

Послато са MI 8 помоћу Тапатока

Dobijaju svi. Nesto traljavo ide. Beograd je trebalo da dobije tokom prosle nedelje, to je bilo po zvanicnom planu, pa ce to ipak biti tokom naredne. Kao da imaju samo jednog coveka koji to zna da uradi pa se seta od grada do grada. Beograd je ostavljen za kraj. Na osnovu dostupnog uputstva radi se samo o fejsliftingu i novih par opcija. Za ozbiljnije manjanje platforme (android) morace da zamene uredjaj, jer ovaj je jos iz 2015 (ako se ne varam) i slabije konfiguracije.

Poslednja izmena:
Dobijaju svi. Nesto traljavo ide. Beograd je trebalo da dobije tokom prosle nedelje, to je bilo po zvanicnom planu, pa ce to ipak biti tokom naredne. Kao da imaju samo jednog coveka koji to zna da uradi pa se seta od grada do grada. Beograd je ostavljen za kraj. Na osnovu dostupnog uputstva radi se samo o fejsliftingu i novih par opcija. Za ozbiljnije manjanje platforme (android) morace da zamene uredjaj, jer ovaj je jos iz 2015 (ako se ne varam) i slabije konfiguracije.

Nece oni meni nista da menjaju, ostaje ovaj Q11 dogod traje ugovor. Ponovo sve da podesavam i da namestam nemam nameru. Sve sam podesio kako meni odgovara pa cak sam i daljinski od tv-a integrisao u ovaj novi daljinski od STB-a, da ne bih morao dva daljinca da koristim nego jedan.

Zna li se od januara hoce li biti promocija za nove korisnike? Hvala

Sent from my M2007J20CG using Tapatalk

Bice nesto sigurno samo verovatno nece biti 12m po 1rsd izuzev za one koji dolaze sa SBB na mts-optiku...

Форумаши, да ли вам раде додатни сервиси (Новинарница, Резултати уживо и Временска прогноза) на старој/новој платформи?

Pozdrav,

da li kod MTS-a postoji neki popust ili umanjenje cene (net + tv+ fiksni) za osobe sa invaliditetom?
Moze li me neko posavetovati, pre nego odem u poslovnicu?

Nece oni meni nista da menjaju, ostaje ovaj Q11 dogod traje ugovor. Ponovo sve da podesavam i da namestam nemam nameru. Sve sam podesio kako meni odgovara pa cak sam i daljinski od tv-a integrisao u ovaj novi daljinski od STB-a, da ne bih morao dva daljinca da koristim nego jedan.

Kako misliš da tebi oni neće ništa menjati? Imao q11 ili onaj beli, kad ti dođe, došao je :)

Pozdrav,

da li kod MTS-a postoji neki popust ili umanjenje cene (net + tv+ fiksni) za osobe sa invaliditetom?
Moze li me neko posavetovati, pre nego odem u poslovnicu?

Za box pakete NEMA. Koriste se popusti koje daje sam MTS za sve korisnike.

Za mobilni telefon NEMA osi popusta sem sto ima 3 paketa za invalide (slepi, gluvi i "opsti" invalidi)

Za fiksni ima 50% na pretplatu.

Za tv uslugu mislim da isto ima 50% popusta za paket.

Za internet ima 50% od cene internet paketa.

Ovih 50% imaju OSI sa 100% invaliciteta i mislim tuđom negom, da li imaju i koliki popsut on preko 80% ili preko 60% invaliditeta ne znam, nazovi pa pitaj ili u samoj poslovnici pitaj.
Ponesi resenje o invaliditetu gde se vidi % i ako ima da se vidi da tuđu negu i pomoć prima osi.
Ne znam da li moze neko u ime osi da sklopi ugovor i ne znam da li roditelji mogu na osnovu deteta koje je osi da dobiju popuste.

Popusti se daju na pojedinačnu uslugu, nema popusta na box pakete.

Poslednja izmena:
I unakažen je kvalitet SD kanala ( smanjen bandwidth po kanalu).

Ima li ijedan objektivni i valjan razlog zašto su to uradili ? Kvalitet SD kanala je bio neuporedivo bolji nego recimo na Total TV, a sad su tu negde ili malo bolji, sramota šta su uradili a bio je baš prilično solidan i dobar kvalitet tih kanala.

Форумаши, да ли вам раде додатни сервиси (Новинарница, Резултати уживо и Временска прогноза) на старој/новој платформи?

Pozdrav, na hg8245 lan 1 i 4 su za net, a 2 i 3 za iptv. Da li postoji neki nacin da se iz njega izvuce jedan kabl u stan pored, kojim cu da imam i net i tv, ili moram da vucem dva kabla? Je l moguce na neki nacin osposobiti port da bude za oba, pa onda da ide lan kabl u ruter, iz rutera u stb, i tako da imam net i tv? Ili to sto sam ja u glavi smislio nije moguce?

Pošto se internet, Iptv i Voip realizuju preko različitih Vlan-ova, trebalo bi da je moguće sve ih spakovati na jedan kabl. Međutim, to najviše zavisi od mogućnosti Telekomovog rutera.

Ukoliko je to izvodljivo na drugom kraju ćeš morati da imaš Vlan-aware switch, ili eventualno ruter.

Ukoliko je sama kablaža problem, a 100Mbit/s ti je dovoljno, možeš i da uz pomoć splitera iskoristiš postojeći kabl kao dva odvojena (po dve parice svaki), ali ograničena na 100 Mbit/s.

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk

Vrh Dno