Šta je novo?

GeForce RTX 3000 Thread

The more you buy, the more you save

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Meni je strix koja je 3x8pin po hwmonitoru najviše povukla 357w, metro, ACO, RDR2 1440p max detalji. Koliko je hwmonitor tačan po tome nisam siguran.

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

znam, videh i ja... nema vise! za ovu evgu sto sam uzeo pisalo je 99 dana i kao neki rokovi... to se sve razgrabilo... zato ko sumaniti prodaju za preko 900e na bazos.sk ili cz

Sent from my SM-N9860 using Tapatalk

Prodaju ti isti sto su kupili na Alzi. :D

Prekljuce uz pomoc narodnog uvoznnika narucio 3080 Aorus Master za 840e iz HU, danas webshop radnja javlja da je narudzbina otkazana zbog greske u listingu. Sada prodaju shitty two-fan modele za 1400e.

karta je 282mm, 2 slota, to nije baš malo. Jeste u poređenju s onim predimenzionisanim mrcinama od 320mm i 3 slota, ali za 3070 je dovoljno. FE je samo 242mm dugačak i ima ok temperature...

Sve danasnje karte su dva slota. Slim karte single slot se vise ne prave niti je moguce odvuci disipaciju sa takvom vrstom hladjenja u ovoj klasi.
Hajde da preciziram, PCB je tanak i uzak. Duzina je uobicajena, nista specijalno.
Ja sam se ogradio, nivo kvaliteta za moje afinitete i standarde ne prolazi.

Minimalno Asus TUF a optimalno ROG. Dolaze u obzir i drugi brendovi naravno ali samo TOP.
Kvalitet mora da bude na nivou. Ovo je budzet karta a cena premium.

Meni se od svih ovih 3060Ti zapravo najvise svidja referentna, staje knap u dva slota, nije previsoka, ima ok temperature, nije bucna, cena joj je niza od partnerskih, a dosta je kvalitetno uradjena. Jos samo da nema onaj bangavi 12 pin na polovini kartice bila bi zaista perfektna.

Poslednja izmena:
Meni je strix koja je 3x8pin po hwmonitoru najviše povukla 357w, metro, ACO, RDR2 1440p max detalji. Koliko je hwmonitor tačan po tome nisam siguran.

da ali ti imas 1000w napajanje a javaljaju na netu da je 3080 gasila kompove sa nekim 750w napajanjima.

^ moguće da su starija napajanja koja polako su za menjanje. Mislim da dobro napajanje od 750w može bez problema da tera 3080 sa celim sistemom.

Ja sam uzo ovu azdaju
3090.jpg

napajanje je 750W, novo gold kategorije, nudili su mi 1200W al mi se to cinilo previse. Videcemo kad nadjem vremena da poteram sistem. Ideja je Microsoft Flight Simulator 2020 na Ultra u 4K, zelje su jedno a realnost ostaje da se vidi...

^
Ta azdaja zapravo je zmaj od papira, ima potencijal da bude maksimalno 20% brza od 3080 a u realnosti u vecini igara nije ni 10% brza... Navodno su 3080/3090 4k karte, ali u realnom radu najzahtevnije igre sa maks podesavanjima ne uspevaju da odrze 60fps u 4k, skoro sve igre koje sam testirao u 2560x1440 vrte se oko 100fps, a sta treba ocekivati od Next-Gen igara ? Sigurno se performanse nece popraviti, i sve to ne bi bio problem da ove kare ne kostaju izmedju 1200~2400e i da ih ne reklamiraju kao ultimativno resenje za 4 pa cak i 8k gaming + na sve to trose boga oca struje, sli samo sa otvorenim kuciste (ako karte mogu da se spakuju u kuciste :d) i napajanjem od 1500w :S: tu postoji ozbljan rizik i da se nesto ne zapali :d

Ako ti bude trebalo 1200W prodaću ti ja moj Seasonic PRIME 1200 W Gold. Ima još 7 godina garanciju. Meni ostalo posle SLI varijante. Neka te služi i uživaj!

Ja sam uzo ovu azdaju
Pogledajte prilog 293407

napajanje je 750W, novo gold kategorije, nudili su mi 1200W al mi se to cinilo previse. Videcemo kad nadjem vremena da poteram sistem. Ideja je Microsoft Flight Simulator 2020 na Ultra u 4K, zelje su jedno a realnost ostaje da se vidi...
Čestitam i neka služi, baš javi kako radi sa 750w. Mislim da nećeš imati problema.

Čestitam i neka služi, baš javi kako radi sa 750w. Mislim da nećeš imati problema.

evo sta kazu u Asus za 3080 OC u vezi Napajanja/All PSU recommendations are based on Intel® Core™ i9 or AMD Ryzen™ 9 power consumption.
znaci oni preporucuju 850w za I9 Procesore,ja probao Strix 750 i Zotac AMP nikakvih problema sa 8700k,10850k nisam jer jos uvek cekam Apex plocu:d

Poslednja izmena:
^ oni stave 850w da se ograde pošto ne znaju ostatak sistema od korisnika. Po onome što sam video meni je potrošnja grafičke bila 357w maksimalno u igrama. Iskreno ne znam koja igra bi mogla da je pogura više. Sve igram na 1440p i detalji su uvek na max.

Stigla, dok se "otkravi" pa ću je probati. Mislim da je ova kartica trenutni best buy, jer je jeftinija od TUF sa 3 kulera, a vidjećemo kakve su performanse. (mislim da je 2-3 fps jača jer je 80 Mhz veći klok)

viber_image_2020-12-04_12-19-03.jpg

Ja sam uzo ovu azdaju
Pogledajte prilog 293407

Suludu cenu koju sam ja platio su sad jos pojacali za 20%, ovo je ludnica sta se radi...

Ne, ludnica je sta sve ljudi placaju.

Ybg, gejming je skup hobi. U zadnje vreme je baš, baš skup, šta da se radi.

Sent from my GM1910 using Tapatalk

Osim FS i Cyberpunk-a, primarno na 4K, sta jos 'meracite' vi ljudi koji ste kupili karte sada? Ja bas nekako imam problem da 'uvidim' sta je to vredno igranja a jos vise vredno upgrade-a. Narocito sto pristojne konfiguracije guraju sve trenutne naslove veoma fino. Naravno, izuzimam futurep proof, pricam trenutno i o bliskoj buducnosti, jer za npr. par meseci ce trziste opet odreagovati nekako u vidu cena, potraznje... sta je to sto sada 'goni' ljude na kupovinu posto-poto? :)

Praznici. Cijele godine radiš, ostaneš bez leđa i onda kontaš kako ćeš od sredine decembra dok pada snijeg, pa tamo do kraja januara, do kada traju praznici igrati igre i uživati u zimskoj atmosferi (bar mi koji živimo na planinama), koja se inače od malih nogu veže za naš gejmerski staž.

Vrh Dno