Šta je novo?

GeForce RTX 3000 Thread

Poslednja izmena:
Idu na dve godine kad urade dobar posao pa imaju prostora za Super modele, a ovo što sad izbacuju su ti Super modeli i ako AMD bude izbacio za godinu dana nove kartice u 5nm moraće i nvidia.

Mene interesuje šta će biti sa NVIDIA drivera za 3060 Ti, do sada su korišćene samo neke novinarske BETA verzije. U nekim igrama su te kartice imale bolji rezultat nego 3080 RTX, vjerovatno zbog "nerendanja" određenih segmenata i slično...

Mislim da je Nvidia krenula izbacivati snažnije kartice od onoga što je u prvi mah planirano, zbog sjajnog nastupa AMDa, koji je eto doživio taj fijasko sa prodajom.

Da li neko zna kada ce biti dostupna 3060 Ti za kupovinu na bestbuy? 3080 i 3070 bile su dostupne u 15h po nasem vremenu sada gledam i dalje pise coming soon

Odustao sam od cekanja 6800xt, bice ih tek za koji mesec a i cene ce biti verovatno udarnicke kao i za nvidiu.

Kontaktirao sam na kp ove oglase za te EVGA 3080 za ispod 1000e , ali tada nista na stanju, mrka kapa, ima nekih modela ali za 1200+e.
odustao sam od 3080 , preskupa trenutno a i preterali su sa potrosnjom 350w+. a sa 3080 mozda bi i napajanje moralo da leti.
Mada da sam nasao za 800-900 ko zna.:d

odlucio sam se za 3070 :),
recimo za CSGO potrosnja karte je oko 150w, dok za Doom eternal ide do 250w. i odradio sam heaven bench lock 250w. a za viken me ceka jedi falen order.cheers
Nije bucna, i taman za moje napajanje.

Zanima me score 3070 u heaven bench, koliko se moze preblizit 2080ti kartici, ako moze test.

Ljudi kupio sam preko bestbuya onu referentnu RTX 3060 Ti za 399$ Uzeo sam nalog od brata iz amerike . E sada problem je sto za pickup location stoji Bangor neki grad na kraju amerike 1520 milja daleko od mog brata. I ja kontaktirao live chat support i kao oni nemaju ovlascenje da menjaju lokaciju preuzimanja, da kontakitram call centar i dao mi broj.
Pa zvace posle moj brat njih da vidi. Kazu za taj proizvod je bila prevelika potraznja i sve se rasprodalo za minut.
Eto ja sam sad kao "kupio" ako oce brat da ide 2500 kilometara za graficku :D
Ali ne razumem sta im je problem da promene pickup location ili da ubace shipping za drugi grad u americi?

Poslednja izmena:
Mislim da ce biti ~1660TI nivo, mnogo je skracena...

3050 ako ne promene specifikaciju ce verrovatno da se uglavi izmedju 1660 i 1660Ti, blize 1660, a jos ce da je zakolje 4GB memorije...

samo da ne preteraju sa cenom. i €250, ma i €200, je preterano.

Poslednja izmena:
Uspeo ipak da mi zavrsi, 9 decembra ce da posalju u njegov grad. Znaci prosao sam sa grafickom za 399$ to mu dodje 329evra. Not bad :D

+ porez na kraju fiskalne godine na teret brata (posto je njegov nalog), mada ce on znati bolje oko njihe papirologije.
Kako ce ti poslati iz USA?

Eh, sto ja nemam rodbinu u USA.

Poslednja izmena:
GeForce RTX™ 3070 EAGLE

RTX 3070 Eagle.jpg

RTX 3070 Eagle Backplate.jpg

Nisam uzeo kartu, imao sam mogucnost da je pogledam i slikam.
Utisci nisu neki. Plasticna je cela, cak i backplate je uradjen od plastike.
Ventilatori su mali i cela kartica je manjih dimenzija. Naravno to nekom znaci, pogodnija je za manje prostrana kucista, to stoji.
Za moj ukus/standard prosto ne prolazi kriterijume.

karta je 282mm, 2 slota, to nije baš malo. Jeste u poređenju s onim predimenzionisanim mrcinama od 320mm i 3 slota, ali za 3070 je dovoljno. FE je samo 242mm dugačak i ima ok temperature...

Je li imao neko iskustva sa Palit-om poslednjih godina? Znam da sam ga ranije izbegavao zbog kratkih garancija, ali vidim da u Švici ima par njihovih modela 3060 Ti još na stanju i da nude 3 godine garancije.

"Dual" verzija je oko 430, a "Gaming Pro OC" je oko 470 evra.

Imao sam Palit RTX 2080 Super Jetstream oko godinu dana - sasvim pristojna kartica.

Послато са SM-N985F помоћу Тапатока

moja prethodna grafička je marke Palit. radilo, čujem da i dalje tako radi, bez i najmanje frke. a čak je fabrički overklokovana

Je l' postoji neki razlog za taj min FPS broj? Upravo sam benchmarkovao iste settinge na mojoj masini (iz potpisa) i min FPS je 45. Max nesto ispod 170, ali to je ok. :)

Vjerovatno je malo i do procesora koji ti je dosta slabiji, mada ja imam i dobar oc na karti.
Pogledajte prilog 293369

Aha , ali nije malo do procesora nego mnogo, ti imas 10C/20T , dok je moj 4c/8t.
A i kartu nisam OC , cini mi se da nema smisla sa ovim proc.

Jedini nacin je da pozajmis - nabavis negde 3070 i probas kod tebe sa tim proc da bi bio validan test -rez.

Poslednja izmena:
@Exodusbgd
@momsab

Hvala! Naleteo sam na neki review i ne izgledaju uopšte loše. Na kraju krajeva, svi modeli 3060 Ti se razlikuju par procenata po performansama.

Juce su na Alza.sk/cz otisle sve kartice u roku od 5 minuta...

Vrh Dno