Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Ljudi jel koristi neko od ponosnih vlasnika petice sound bar ? Kolega ima problem jer ima delay od sekunde maltene kada pokusava da namesti svs na surround

Da su napravili dovoljo ili vise od ps4, nebi bilo ove nestasice, logicno.
Problem je u 7nm proizvodnji, nema ni novih GPU za kupiti.
Dok kinezi pokrenu fabrike bit ce svega :d

Koja je vasa teorija zasto je Sony ovoliko failovao sa prodajom PS5?
Prodaja svega je fail?

Ne treba ti ovde teorija, nego samo da pogledas sta se zaista desilo. Desetine miliona ljudi hoce da kupe, a u prodaju je stiglo vise nego kod PS4 premijere ali i dalje nedovoljno [koji se prodao u ~3M u novembru i decembru 2013]. Ne trebao cekivati cuda oko brzine proizvodnje, 7nm TSMC razvlace svi zivi.

Poslednja izmena:
Lepo rekoše neki analitičari u Amerike, lagano su sve konzole mogli da puste u prodaju na proleće da mogu svi da uživaju. Ali *mjau**mjau**mjau*, crnja spajdermen, social justice, covid.. i na kraju pohlepa.

Sent from my GM1910 using Tapatalk

Da su napravili dovoljo ili vise od ps4, nebi bilo ove nestasice, logicno.
Problem je u 7nm proizvodnji, nema ni novih GPU za kupiti.
Dok kinezi pokrenu fabrike bit ce svega :d

Problem je sto se sve od AMD-a proizvodi sada u istom proizvodnom procesu i sve je relativno istovremeno izaslo - dakle PS5, XBox Series S/X, Ryzen 5xxx procesor, AMD RX 6xxx kartice. Jednostavno, ne verujem da imaju trenutno dovoljno kapaciteta da bukvalno sve to potkrepe. Uz sve to, potraznja je uveliko povecana u odnosu na prethodnu generaciju usled pandemije.

Ne ocekujem da ce se stanje popraviti bar jos 5-6 meseci. I ne samo za konzole, nego bukvalno za sve. Mozda eventualno procesori se vec za dva meseca stabilizuju.

Pa nemaš ni Xbox Series X da kupiš, u istom su problemu. Neverovatna je potražnja za igrama i igračkim mašinama (konzolama i PC) usled ove pandemije. Ljudi su zatvoreni po kućama, nema koncerata, utakmica, društvenog života... ostaju samo igre :)

Sent from my M2002J9G using Tapatalk
Sve te igre mogu da se igraju skoro identično na PS4 Pro. Tek za pola godine - godinu kreće prava stvar. Pre će biti pohlepa...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sve te igre mogu da se igraju skoro identično na PS4 Pro. Tek za pola godine - godinu kreće prava stvar. Pre će biti pohlepa...

Dobar deo igara sa BC liste rade u 60 fps na PS5 (od onih koje hoću ponovo da odigram Until Dawn, Ghost of Tsushima, Days Gone ili u stabilnih 30 što pre nije bio slučaj (Kingdom Come)). Da ne pričam o novim igrama koje su u 60 na Ps5 a na PS4 u 30 il onim kojih nema uopšte na PS4 kao Demon's Souls (glavni razlog što sam hteo konzolu day one).

Dobar deo igara sa BC liste rade u 60 fps na PS5 (od onih koje hoću ponovo da odigram Until Dawn, Ghost of Tsushima, Days Gone ili u stabilnih 30 što pre nije bio slučaj (Kingdom Come)). Da ne pričam o novim igrama koje su u 60 na Ps5 a na PS4 u 30 il onim kojih nema uopšte na PS4 kao Demon's Souls (glavni razlog što sam hteo konzolu day one).

+1 taj rad

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Ma slažem se ali ne bih zbog 60 FPS platio ni dolar više a kamoli 2-3x koliko ljudi plaćaju. Strpiš se još par meseci i dobiješ po realnoj a možda čak i akcijskoj ceni. Neverovatno je da neće biti novih konzola do marta [emoji3]

Ja naručio PS5 i XSX. Prvi nisam dobio, drugi ga eno još u kutiji, mrzi me da ga raspakujem :)

I dalje se igra PC i malo manje PS4 Pro.

Poslednja izmena:
Ma slažem se ali ne bih zbog 60 FPS platio ni dolar više a kamoli 2-3x koliko ljudi plaćaju. Strpiš se još par meseci i dobiješ po realnoj a možda čak i akcijskoj ceni. Neverovatno je da neće biti novih konzola do marta [emoji3]

Ja naručio PS5 i XSX. Prvi nisam dobio, drugi ga eno još u kutiji, mrzi me da ga raspakujem :)

I dalje se igra PC i malo manje PS4 Pro.

To svakako, ne bih platio 2-3 puta više ni u ludilu. Prodao sam PC a PS4 mi se ne igra kad vidim kako rade te iste igre na PS5 bez ikakvog peča, samo BC :)

Ipak nisam mogao da cekam, ziveli preprodavci jedva smo se nagadjali ali evo tu je, najtrenutnija

https://ibb.co/jM6jBNF

Nije malo, al ne moze bolje u ovom ludilu, za one koji hoće odmah. Neka te služi onoliko koliko i košta... Puno :)

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Hvala drugari, dzaba neki kazu za 4-5 meseci tek tura sledeca stize, a koliko se prodaju sve i nije toliko lose. Jeste puno kolika je realna cena ali sto kaze drugar u ovom ludilu trenutnom tako nam je kako je...
Fali mi ps1 hocu da ih imam sve nek stoji kolekcija, bilo mi zao ps4pro da prodam sad za male pare a imam i ps2 i 3 pa nek stoje svakako nemaju novcanu vrednost nikakvu

Čovek gore sve objasnio, ovo što se sada dešava je klasičan odnos ponude i potražnje, a pre svega hir kupaca. Da nema njih, ne bi bilo ni skalpera koji preprodaju za 2-3x veću cenu od realne tržišne. Realno, u ovom trenutku nema mnogo igara, to je činjenica i kupiti konzolu za neke sulude pare je samo weird flex, osim ako nije u pitanju neki hardkor gejmer koji mlati pare na tjubu ili neko koji iznajmljuje konzole, ali to je opet biznis, i to kapiram. Kapiram i ovo drugo, ali ne opravdavam.

Izašao je novi ds4windows. Upravo završio sa testiranjem. Radi i touchpad, rumble i lightbar.

Sent from my OnePlus 7T using Tapatalk

Prodajem 2 disk verzije..ekstra povoljno.[emoji16]

Salu na stranu, jel ima iko da je dobio od Games-a?

Sent from my Pixel 4a using Tapatalk

Da li Days Gone radi u 60fps na PS5? Najviše sam zbog toga hteo PS5 jer mi je na PS4 bilo neigrivo u 30fps... Verovatno sam takav trip imao i zbog lošeg odziva TV-a...

Sent from my GM1900 using Tapatalk

A nisam ja postavljao nikakve oglase na KP, znaci da nisam :)

Da li Days Gone radi u 60fps na PS5? Najviše sam zbog toga hteo PS5 jer mi je na PS4 bilo neigrivo u 30fps... Verovatno sam takav trip imao i zbog lošeg odziva TV-a...

Jedna od boljih igara, spucao sam 50 sati na istu :)

Aha, ja imam tipa par h, baš me zaludela igra. Jedva čekam da je odigram kako valja [emoji16]

Malo testiranja. Ništa alarmantno

Znaci -5 stepeni kada se skinu ova cuda sa strane.
Zanimljivo.

Kakva je situacija sa firmwareom? Da li je bilo day one updatea?

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Vrh Dno