Kakvo je iskustvo i šta mislite o Ozon 4K televizorima, konkretno Ozon H50Z6000 model?
Vidim da su jedni od povoljnijih na tržištu, a valjda ih Hisense pravi. Neko iz prve ruke da podeli iskustva?
Uopšte ne jurim neki premijum već budžet varijantu. Epizoda-dve serije ili film na dan, TV program uopšte ne bih ni gledao.
Nisi ti razumeo video , a koliko vidim ni nas koji pokusavamo da ti objasnimo.
VIVAX 50UHD122T2S2
Jel zna neko nesto o ovom modelu?
Philips 65PUS8505
Hvala svima na odgovorima. Nahvalili ste vi i TCL C715, tako da nisam primetio preteranu subjektivnost. Po meni su recenzije korekte, mozda se vise fokusirate na prednosti nego na mane sto je sasvim ok, da samo slusam Vincenta ne bih nikad kupio tv, tj mozda neki za 200 000din. Elem ceka se crni petak, odluka je pala, bice ili TCL C715 ili Hisense U7Qf. P.s.savetujem svima koji planiraju da lecaju crni petak da screenshotuju trenutne cene, bice tu fake popusta na sve straneA šta je realan rad?
Nađi mi jednu scenu u bilo kom HDR filmu gde imaš makar i trećinu ekrana pokrivenog sa 1000 nita.
Znaš li uopšte kako funkcioniše HDR tone mapping?
A upravo na test patternu ne dostiže tih 1000nita (to je onaj checkerboard sa kojim se meri native contrast), već u realnim sadržajima, ali na malom delu ekrana, što je uostalom standardno za apsolutno svaki HDR TV - na manjoj pokrivenosti bele svaki TV daje veće osvetljenje.
Kontrast koji ja merim je uvek najveći koji TV može da postigne sa upotrebom lokalnog zatamnjivanja, jer je to i realna upotreba. Vincent voli da izmeri i native kontrast, što je indikacija kvaliteta panela, ali ko još kupuje FALD TV da na njemu isključi sve funkcije?
U ovom threadu primećujem par glasnih korisnika koji prate HDTV Test i RTINGS (koji su sjajni izvori informacija), ali koji ne razumeju šta zapravo znači to o čemu oni pričaju, pa to tumače na svoj način.
Benchmarku su isti i Hisense i Samsung i LG i bilo ko drugi ko se pojavi na testu, ja nemam ništa od toga da nekog hvalim bez pokrića. Svaki TV premerim, dam svoje utiske i tumačenje cifara, pa i kažem kada je nešto loše, ali bez cepidlačenja.
Savršen TV ne postoji i ako ćemo tako, ne treba kupiti nijedan. Svaki uređaj ima svojih jačih i slabijih strana i po meni je zadatak nas koji ih testiramo da ukažemo na to kom tipu korisnika je koji TV namenjen, za koju vrstu upotrebe i svoj cenovni rang.
Zdravo svima, molim za pomoć oko sledećeg:
Želim da uzmem neki TV kojim ću koristiti sve prednosti PS5 danas i u narednih nekoliko godina, znači da ne propustim neku spcifikaciju na TV i kažem danas nema igrica koje to koriste (4k, 120fps ili nešto slično) pa za par godina bude na igricama, a ja nemam takav tv
Do sada moj favorit je bio Sony XH9077 ili onaj 96 a video sam da imaju neki modeli sa drugačijim daljinskim ali to je manje važno
Video sam da i samsung q70 serija podržava dosta toga ali ono što me zanima je LG, čuo sam da je od ova tri ponuđena najbolji (naravno i najskuplji) pa me zanima koji biste mi model preporučili da je tako oko 55 inča otprilike, što se cene tiče nalazio sam Sony9077 za oko 850e, (prosečno oko 1000e) ali ipak je to LCD pa za neki bolji ekran bih se i više "isprsio", tako da bi mi mnogo značila preporuka od nekoga ko se u to bolje razme, hvala puno unapred
Ovih dana sam dosta gledao LG onaj CX55 oled i nalazio sam ga za nekih 1200e, pa kako se taj lg pokazao? Vredi li?
Hvala svima na odgovorima. Nahvalili ste vi i TCL C715, tako da nisam primetio preteranu subjektivnost. Po meni su recenzije korekte, mozda se vise fokusirate na prednosti nego na mane sto je sasvim ok, da samo slusam Vincenta ne bih nikad kupio tv, tj mozda neki za 200 000din. Elem ceka se crni petak, odluka je pala, bice ili TCL C715 ili Hisense U7Qf. P.s.savetujem svima koji planiraju da lecaju crni petak da screenshotuju trenutne cene, bice tu fake popusta na sve strane![]()
55 U7QF je oko 500 eur na KP.Za ove fake popuste se slažem da treba biti oprezan, ali mi nije jasno kako si suzio izbor na dva tv od kojih jedan košta 60, a drugi 120k? Šta nadaš se da će ovaj sa 120k da se surdukne na 60k? :d
Nisam siguran da gledamo iste televizoreZa ove fake popuste se slažem da treba biti oprezan, ali mi nije jasno kako si suzio izbor na dva tv od kojih jedan košta 60, a drugi 120k? Šta nadaš se da će ovaj sa 120k da se surdukne na 60k? :d
Ma ok samo sam bacio pogled na brzinu. Al ni ovaj TCL nije 60k nego 85. A i Hisense je cena tu negde na njihovom sajtu. @kure1982
Poslato sa LDN-L21 pomoću Tapatoka
Za ove fake popuste se slažem da treba biti oprezan, ali mi nije jasno kako si suzio izbor na dva tv od kojih jedan košta 60, a drugi 120k? Šta nadaš se da će ovaj sa 120k da se surdukne na 60k? :d
EDIT: Što se tiče U7Qf kad sam radio pretragu iskočio mi samo 65¨ a nisam na to obratio pažnju pa sam izbotovao da je 120.000din. U pravu ste taj Hisense 50U7Qf je 62k...
Pa koji je bolji?
Koja je razlika uopste izmedju Sonijevih modela XH9077 i XH9096? I da li mi mozemo nekako da znamo (proverimo) da li je televizor bio izlozbeni model (radio odredjeni vreme pre kupovine) ili je stvarno zapakovana verzija (nov)?
Послато са M2007J20CG помоћу Тапатока
Drugi deo pitanja mi je zanimljiv. Mislim da bi prodavac morao da naglasi da li se radi o novom uređaju ili ne. Naravno, imajući u vidu da živimo u Srbiji, generalno uvaljuju ljudima modele koji su radili stotine sati, ako ne i hiljade. Svakako treba preuzimati robu lično ako je moguće, pitati prodavce i generalno biti obazriv i strpljiv kada se proizvod pregleda.Koja je razlika izmedju Sonijevih modela XH9077 i XH9096? I da li mi mozemo nekako da znamo (proverimo) da li je televizor bio izlozbeni model (radio odredjeni vreme pre kupovine) ili je stvarno zapakovana verzija (nov)?
Послато са M2007J20CG помоћу Тапатока
Hm, i mene to zanima. Vecina ovih "šok" cena se odnosi na izlozbeni model. U suštini nema nacina da se proveri? Ostaje na tome da im verujemoDrugi deo pitanja mi je zanimljiv. Mislim da bi prodavac morao da naglasi da li se radi o novom uređaju ili ne. Naravno, imajući u vidu da živimo u Srbiji, generalno uvaljuju ljudima modele koji su radili stotine sati, ako ne i hiljade. Svakako treba preuzimati robu lično ako je moguće, pitati prodavce i generalno biti obazriv i strpljiv kada se proizvod pregleda.
Sent from my SM-N970F using Tapatalk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari