Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zato sto ces sam hteti da ga menjas posle prvog paljenja. Jednom sam kupio fox i vratio sam ga u 5 minutu, sony samsung, lg, eventualno philips bar sto se mene tice, hisense nisam probao.

Poslato sa EML-L29 pomoću Tapatoka

Kakvo je iskustvo i šta mislite o Ozon 4K televizorima, konkretno Ozon H50Z6000 model?

Vidim da su jedni od povoljnijih na tržištu, a valjda ih Hisense pravi. Neko iz prve ruke da podeli iskustva?

Uopšte ne jurim neki premijum već budžet varijantu. Epizoda-dve serije ili film na dan, TV program uopšte ne bih ni gledao.

Stigao mi je TV i sada sam se sat-dva malo jurio sa podešavanjima.

Najveća zamerka je na tamne scene u osvetljenoj prostoriji, sve se stapa u crnu na fabričkim podešavanjima. Doduše gledao sam Denzel Vašingtona kako stoji u mračnoj sobi noću, ali opet. Kao poređenje, isti film, isti izvor (Netflix), na monitoru Dell 2414H, detalji mračnih scena su mnogo bolje izraženi. To je na TV-u donekle rešivo povećanjem osvetljenja i gašenjem automatske kontrole osvetljenja, ali je tanka granica između tamne slike i preosvetljenosti. Mora se baš cinculirati u postavkama.

Sem toga, dnevne scene i 4K demo snimci sa YouTube-a izgledaju skroz korektno. TV programi takođe.

Sve u svemu, za ono čemu sam ga namenio će biti više nego upotrebljiv. Pride sa cenom od 283 evra za 50" i ne mogu da sad nešto mnogo zameram, prilično sam zadovoljan.

Verujem da deli panel sa nekim od Hisense modela, pa ako neko zna i voljan je da podeli detaljna podešavanja za ovaj panel, bio bih veoma zahvalan.

Poslednja izmena:
Upravo dobio na poklon ue40d6200ts samsung
Ima neko neka iskustva? Pljuno sam 3000 din za hama drzac....ok tv star 6-7 god...samo cekam kad ce da crkne :D

Послато са MI 8 помоћу Тапатока

Nisi ti razumeo video , a koliko vidim ni nas koji pokusavamo da ti objasnimo.

Nema tu šta da se razume. Osoba koja se ozbiljno bavi ovakvim poslom i očigledno od toga ozbiljno zarađuje, ovakvu recenziju radi samo za PARE! To što Vas nekolicina ovde potencirate je skroz OK. Ali većina korisnika TV uređaja nije u okviru Vaših margina shvatanja i participacije prikaza TV uređaja. Šta ima da se razume kod poređenja LG NANO modela koji košta 1700E i Samsunga koji košta 3700E??? Uopšte nije bitno koji je brend i tehnologija u pitanju, bar meni. Nekima je bitno. Lik poredi najjači model Samsunga (koji se trenutno proizvodi) i srednji segment LG-ja. Retko ko , ali stvarno retko može da da 4000E za TV , taj će kupiti ovaj Samsug naspram OLED LG-a! Za iste pare. Vi bi kupili?To su stvari koje su neuporedive po kvalitetu , kao i ova recenzija koju potencirate. Nije nikakav problem ova recenzija i kupovina TV-a za 4000E. Problem je stvaranje lažne slike u kupovini nižih i srednjih segmenata uređaja koji su i najprodavaniji, a jedini smisao ove recenzije je baš to da se istakne Samsung. Tu NANO nema konkurenciju u Samsungu. Nikako nemam nameru da opradavam LG, ali ovo su nebuloze za ovakav forum.

Izvinjavam se na smetnji.

VIVAX 50UHD122T2S2
Jel zna neko nesto o ovom modelu?

napisah ranije koji se brendovi preporučuju (sa moje strane, mada nije bilo protivljenja na listu osim za poslednji brand) za 4K televizore:
Hisense, LG, Panasonic, Philips, Samsung, Sony, TCL, Xiaomi

što se ovog modela tiče, ne bih rekao da valja pošto košta oko 28K dinara (50" 4K). po detaljnoj specifikaciji deluje da je u pitanju VA panel (kontrast 4000:1 al' moguće da je dinamički u pitanju) što me dosta čudi uzevši u obzir cenu. ne podržava HDR tako da k'o i da nije 4K televizor. ne verujem da mu je skaliranje iole dobro

Poslednja izmena:
Koji uzeti od 43" do 45000?
Trenutno imam SAMSUNG UE43NU7092UXXH, ali posto ima samo 2hdmi, dacu ga mami, pa bi sebi da uzmem neki slican. Posto sam zadovoljan sa ovim, ne bi da uzmem nesto losije, da se razocaram.

Kontao sam LG 43UM7050PLF

Poslednja izmena:
Da li neko imao prilike da vidi nove nano LG modele?
Sta je bolji izbor za uglavnom gledanje TV i Kodi i poneku igricu sa PC.

Philips 65PUS8505
LG NanoCell 65NANO793NA
LG NanoCell 65NANO803NA

Zdravo svima, molim za pomoć oko sledećeg:

Želim da uzmem neki TV kojim ću koristiti sve prednosti PS5 danas i u narednih nekoliko godina, znači da ne propustim neku spcifikaciju na TV i kažem danas nema igrica koje to koriste (4k, 120fps ili nešto slično) pa za par godina bude na igricama, a ja nemam takav tv
Do sada moj favorit je bio Sony XH9077 ili onaj 96 a video sam da imaju neki modeli sa drugačijim daljinskim ali to je manje važno
Video sam da i samsung q70 serija podržava dosta toga ali ono što me zanima je LG, čuo sam da je od ova tri ponuđena najbolji (naravno i najskuplji) pa me zanima koji biste mi model preporučili da je tako oko 55 inča otprilike, što se cene tiče nalazio sam Sony9077 za oko 850e, (prosečno oko 1000e) ali ipak je to LCD pa za neki bolji ekran bih se i više "isprsio", tako da bi mi mnogo značila preporuka od nekoga ko se u to bolje razme, hvala puno unapred

Ovih dana sam dosta gledao LG onaj CX55 oled i nalazio sam ga za nekih 1200e, pa kako se taj lg pokazao? Vredi li?

A šta je realan rad?
Nađi mi jednu scenu u bilo kom HDR filmu gde imaš makar i trećinu ekrana pokrivenog sa 1000 nita.
Znaš li uopšte kako funkcioniše HDR tone mapping?

A upravo na test patternu ne dostiže tih 1000nita (to je onaj checkerboard sa kojim se meri native contrast), već u realnim sadržajima, ali na malom delu ekrana, što je uostalom standardno za apsolutno svaki HDR TV - na manjoj pokrivenosti bele svaki TV daje veće osvetljenje.
Kontrast koji ja merim je uvek najveći koji TV može da postigne sa upotrebom lokalnog zatamnjivanja, jer je to i realna upotreba. Vincent voli da izmeri i native kontrast, što je indikacija kvaliteta panela, ali ko još kupuje FALD TV da na njemu isključi sve funkcije?

U ovom threadu primećujem par glasnih korisnika koji prate HDTV Test i RTINGS (koji su sjajni izvori informacija), ali koji ne razumeju šta zapravo znači to o čemu oni pričaju, pa to tumače na svoj način.
Benchmarku su isti i Hisense i Samsung i LG i bilo ko drugi ko se pojavi na testu, ja nemam ništa od toga da nekog hvalim bez pokrića. Svaki TV premerim, dam svoje utiske i tumačenje cifara, pa i kažem kada je nešto loše, ali bez cepidlačenja.
Savršen TV ne postoji i ako ćemo tako, ne treba kupiti nijedan. Svaki uređaj ima svojih jačih i slabijih strana i po meni je zadatak nas koji ih testiramo da ukažemo na to kom tipu korisnika je koji TV namenjen, za koju vrstu upotrebe i svoj cenovni rang.
Hvala svima na odgovorima. Nahvalili ste vi i TCL C715, tako da nisam primetio preteranu subjektivnost. Po meni su recenzije korekte, mozda se vise fokusirate na prednosti nego na mane sto je sasvim ok, da samo slusam Vincenta ne bih nikad kupio tv, tj mozda neki za 200 000din. Elem ceka se crni petak, odluka je pala, bice ili TCL C715 ili Hisense U7Qf. P.s.savetujem svima koji planiraju da lecaju crni petak da screenshotuju trenutne cene, bice tu fake popusta na sve strane :)

Zdravo svima, molim za pomoć oko sledećeg:

Želim da uzmem neki TV kojim ću koristiti sve prednosti PS5 danas i u narednih nekoliko godina, znači da ne propustim neku spcifikaciju na TV i kažem danas nema igrica koje to koriste (4k, 120fps ili nešto slično) pa za par godina bude na igricama, a ja nemam takav tv
Do sada moj favorit je bio Sony XH9077 ili onaj 96 a video sam da imaju neki modeli sa drugačijim daljinskim ali to je manje važno
Video sam da i samsung q70 serija podržava dosta toga ali ono što me zanima je LG, čuo sam da je od ova tri ponuđena najbolji (naravno i najskuplji) pa me zanima koji biste mi model preporučili da je tako oko 55 inča otprilike, što se cene tiče nalazio sam Sony9077 za oko 850e, (prosečno oko 1000e) ali ipak je to LCD pa za neki bolji ekran bih se i više "isprsio", tako da bi mi mnogo značila preporuka od nekoga ko se u to bolje razme, hvala puno unapred

Ovih dana sam dosta gledao LG onaj CX55 oled i nalazio sam ga za nekih 1200e, pa kako se taj lg pokazao? Vredi li?

Idi na CX i budi bez brige. Samo pogledaj po netu na koji način maksimalno sprečiti pojavu burn-in problema i to je to. Trenutno za gejming nemaš kompletniji TV od CX modela.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Hvala svima na odgovorima. Nahvalili ste vi i TCL C715, tako da nisam primetio preteranu subjektivnost. Po meni su recenzije korekte, mozda se vise fokusirate na prednosti nego na mane sto je sasvim ok, da samo slusam Vincenta ne bih nikad kupio tv, tj mozda neki za 200 000din. Elem ceka se crni petak, odluka je pala, bice ili TCL C715 ili Hisense U7Qf. P.s.savetujem svima koji planiraju da lecaju crni petak da screenshotuju trenutne cene, bice tu fake popusta na sve strane :)

Za ove fake popuste se slažem da treba biti oprezan, ali mi nije jasno kako si suzio izbor na dva tv od kojih jedan košta 60, a drugi 120k? Šta nadaš se da će ovaj sa 120k da se surdukne na 60k? :d

Jeste, samo taj prodavac ima 2 prodaje, a registrovan od 27.07.2019. Tako da ipak ne treba gledati tu cenu.

U ponudi kao ima i Hisense 65U8QF za 850€ i Hisense 65U7QF za 620€

Poslednja izmena:
Taj sto prodaje za 500 ne javlja se ni na kp ni na mobilni. A i ima samo 2 pozitivne, i sad odjednom postavio veliki broj oglasa sa bas niskim cenama. Ako ima neko iskustva sa njim neka mi javi, ako nije prevara nema boljeg izbora za te pare

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Ma ok samo sam bacio pogled na brzinu. Al ni ovaj TCL nije 60k nego 85. A i Hisense je cena tu negde na njihovom sajtu. @kure1982

Poslato sa LDN-L21 pomoću Tapatoka

Poslednja izmena:
Za ove fake popuste se slažem da treba biti oprezan, ali mi nije jasno kako si suzio izbor na dva tv od kojih jedan košta 60, a drugi 120k? Šta nadaš se da će ovaj sa 120k da se surdukne na 60k? :d
Nisam siguran da gledamo iste televizore :) 50 inca TCL C715 oko 60k malo jace, imas na e-ponudi. I isto tako Hisense 50 inca U7Qf od 62 do 66k. Ispravi me ako gresim, mozda 120k kosta neka veca diagonala, ja sam proverio za velicinu koju planiram da kupim :). Znaci ne pricam o KP vec o redovnim radnjama tipa dr techno itd, sa 5 godina garancije

Ajd da napišem još jednu poruku, pošto sam nov, i očigledno moderator, iz nekog razloga ne dozvoljava moje poruke. Imate 50c715 za 49990 u Kragujevcu. Lepo bi bilo da sada pusti poruku?!

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

EDIT: Što se tiče U7Qf kad sam radio pretragu iskočio mi samo 65¨ a nisam na to obratio pažnju pa sam izbotovao da je 120.000din. U pravu ste taj Hisense 50U7Qf je 62k...

Pa koji je bolji?

Koja je razlika izmedju Sonijevih modela XH9077 i XH9096? I da li mi mozemo nekako da znamo (proverimo) da li je televizor bio izlozbeni model (radio odredjeni vreme pre kupovine) ili je stvarno zapakovana verzija (nov)?

Послато са M2007J20CG помоћу Тапатока

EDIT: Što se tiče U7Qf kad sam radio pretragu iskočio mi samo 65¨ a nisam na to obratio pažnju pa sam izbotovao da je 120.000din. U pravu ste taj Hisense 50U7Qf je 62k...

Pa koji je bolji?

Mislim da su oba odlican izbor, naravno pricamo o odnosu cena-kvalitet :) kontam da je Hisense malo kvalitetniji za HDR ali naginjem na TCL zbog androida i brutalnog dizajna, nema greske koji god da se uzme, a nadam se da ce sledeci petak biti par hiljada dole i eto best buy :)

Može jedno glupo pitanje? Razmišljam da možda ako bude upala neka jeftina ponuda za Crni Petak da kupim TV. E sad, u pitanju je mala soba gde bih gledao TV sa jako male udaljenosti (metar i po max), a pre svega problem je prostor tako da je neki apsolutni max 40" TV. Dakle od 4k TV-a (kakvog imam u dnevnoj sobi) nema ništa. Tako da će to najverovatnije biti 1080p TV.

E sad, pitanje. Da li 1080p TV može da pusti 4k sadržaj? Ako stavim na USB neki od onih 4k ripova, da li će TV moći da uradi downscale? Nešto mislim da verovatno neće. Ono, nije kraj sveta da na PC-ju uradim downscale, al eto da pitam.

Koja je razlika uopste izmedju Sonijevih modela XH9077 i XH9096? I da li mi mozemo nekako da znamo (proverimo) da li je televizor bio izlozbeni model (radio odredjeni vreme pre kupovine) ili je stvarno zapakovana verzija (nov)?

Trebalo bi da je razlika samo u boji prednjeg rama.

Koja je razlika izmedju Sonijevih modela XH9077 i XH9096? I da li mi mozemo nekako da znamo (proverimo) da li je televizor bio izlozbeni model (radio odredjeni vreme pre kupovine) ili je stvarno zapakovana verzija (nov)?

Drugi deo pitanja mi je zanimljiv. Mislim da bi prodavac morao da naglasi da li se radi o novom uređaju ili ne. Naravno, imajući u vidu da živimo u Srbiji, generalno uvaljuju ljudima modele koji su radili stotine sati, ako ne i hiljade. Svakako treba preuzimati robu lično ako je moguće, pitati prodavce i generalno biti obazriv i strpljiv kada se proizvod pregleda.

Sent from my SM-N970F using Tapatalk

Drugi deo pitanja mi je zanimljiv. Mislim da bi prodavac morao da naglasi da li se radi o novom uređaju ili ne. Naravno, imajući u vidu da živimo u Srbiji, generalno uvaljuju ljudima modele koji su radili stotine sati, ako ne i hiljade. Svakako treba preuzimati robu lično ako je moguće, pitati prodavce i generalno biti obazriv i strpljiv kada se proizvod pregleda.

Sent from my SM-N970F using Tapatalk
Hm, i mene to zanima. Vecina ovih "šok" cena se odnosi na izlozbeni model. U suštini nema nacina da se proveri? Ostaje na tome da im verujemo :) i da dobro pregledamo. Jer kao sto ste naveli, godinu dana rada u radnji je preko 2000 sati :/

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno