Ja sam uzeo Un8003la samo zbog dizajna jer nema ivicu sa strane i gore ovako isto
Poslato sa EML-L29 pomoću Tapatoka
Hvala svima na odgovorima ...ovde je cena (u MediaMarkt-u) 1150 za sony i 1300 za Samsung..nažalost nisu izloženi jedan do drugog pa ne mogu direktno da ih uporedim...a u radnji sve sija i naravno ubačen reklamni materijal tako da mi to nije bas od pomoći..sto se tiče uglova gledanja:moj sadašnji Tv je sony 43w807c koji je isto VA panel i ja sam zadovoljan jer ne gledam tv pod nekim prevelikim uglom..ne verujem da bi novi model imao losije uglove gledanja od tog starog TV-a
Zapravo zavisi od oba, ali su u pitanju dve različite stvari, iako im se efekat na kraju sabira.
Postoji pixel persistance, odnosno zadržavanje piksela na ekranu duže nego što bi trebalo, a što je uzrokovano odzivom panela. Ovoga kod OLED-a praktično nema, dok je kod LCD panela bitna komponenta.
Druga stvar je motion blur koji postoji kod svih stvari koje se kreću, a zavisi od frame rate-a i osvežavanja, pa je bolji na panelu sa više Hz. Doduše, caka je da je neophodno imati izvor koji radi na tom frame rate-u, jer ako npr. na panelu od 120Hz prikazujete sliku od 60fps, rezultat će biti isti kao 60fps na 60Hz.
Zato je panel od 120Hz sa dobrim MEMC interpoliranjem (koje može da napravi 120 slika u sekundi) ili HDMI izvorom na 120Hz najbolja opcija za glatak prikaz kretanja, ali i minimalan motion blur.
Idealan displej bi bilo nešto sa OLED odzivom i osvežavanjem od 1000Hz sa 1000fps, ispod toga je kompromis.
Realno, 120Hz sa strobovanjem i trenutnim odzivom panela već izgleda vrlo blizu idealnog.
U praksi, najveća korist od 120Hz kod TV-a je efektnije prilagođavanje 24fps filmskim sadržajima i nešto bolji prikaz sporta i brzih scena. Nije neophodno, ali svakako često ide u paru sa dobrim panelima i boljim procesiranjem, pa kako god okreneš izgleda bolje.
Drugari, imam dilemu u vezi sa novim TV-om. Naime, planirani izbor se sveo na dva modela i to Sony XH90 od 65 inča ili LG CX od 55 inča. Gledao sam uporedne testove, sve mi je donekle jasno, ali želim da čujem i mišljenje Vas sa foruma. Zašto uopšte postoji dilema? Nisam siguran kolika je razlika u svakodnevnom radu između kvaliteta slike, ne znam kolika je realna opasnost od burn in-a, i na kraju osnovni problem, da li kupiti TV veće dijagonale, a nižeg cenovnog ranga, ili TV manje dijagonale, a višeg cenovnog ranga.
Napominjem da bi se TV koristio najviše za gaming, gledanje sporta i Netflix.
Hvala unapred na pomoći.
Može jedna fotografija, da vidimo kako izgleda? Na fotografijama na netu ne mogu jasno da vidim kakve su ivice a nisam nešto ni nailazio na izložene u radnjama
Ja ću najverovatnije završiti sa XH90 modelom jer ne mogu toliko paziti na OLED TV a nisam baš toliko bogat pa da me je briga hoće li burn-in doći ili ne. Sigurniji sam sa Sony-em. Takvo ti je moje razmišljanje. A i 65” je bolje za mene od 55”.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Mislim da si pobrkao...
^ Kolega ja bih rušio zid, malo je 32¨ ...:smash:
Okači TV na nosač, pa na zid tu nećeš biti ograničen prostorom...
Vidi, kod mene u stanu je jedna od soba 10m2 (još je nepravilnog oblika kao neko obrnuto latinično L (ima kao neki hodničić), i tu su mi dva stola komp i monitor, na zidu tv, sony, tri police sa knjigama preko jednog zida i vratilo i buljuk tegova... Ako meni nije tesno, i ako gledam da umesto postojećeg na zid napandrčim TV od 50-60 inča, ti nemaš razloga da gledaš manji (ako je samo zbog veličine sobe)...
LG 32LM6300PLA
Nije Android ali radi Eon. Drugih opcija bas i nemas, eventualno neke Toshibe.
Sony je ovog meseca na standardnih 2god garancije, od 01.decembra će biti 5, ako ne žuriš...Trenutno i ja naginjem ka Sony-ju, i to najviše zbog same dijagonale, ali mi se mišljenje menja na svakih par dana.
Igrao bih se na PlayStation-u, kad uspem da kupim konzolu, a televizor bih kupio u novembru zbog popusta kojih će verujem biti. Sony je već na nekim akcijama, a uvek je tu i kp.
Drugari pre svega pozdrav.
Trazim tv od 55", prvenstevno za sport i filmove. Bice povezan sa kompom, tako da mi brzina smart funkcije nije bitna. Ugao gledanja mi nije veliki, tako da ni to nije od presudne vaznosti. Igre ne igram, tj jako retko. Zvucnike od tva ne koristim, jer imam 5.1sistem. Do pre 10tak dana sam imao LG 55UK6950PLB, koji je crkao nakon godinu dana i koji ne moze da se popravi (u servisu mi rekli da ta serija ima problem sa panelom), pare ce mi biti vracene. Sa tim tvom nisam bio preterano zadovoljan, s'obzirom da sam ga platio 75k. Ovog puta sam planirao da mi budzet bude oko 100k, ali nista nije striktno. Gledao sam QLED modele Samsunga koji su u tom nekom cenovnom rangu. Nesto sto sam ja video je QE55Q65T i QE55Q70T. Vidim da oni imaju garanciju od 5god. Kakvo je vama misljenje o njima, da li vrede te pare i ako neko ima predlog nekih drugih modela bio bih mu jako zahvalan.
Pozzz
Drugar treba do nove godine da se useli u novi stan.Juri neki tv do plafon 500 eura pa mu treba preporuka.Koristice se uopsteno koriscenje,znaci kablovska i po neki film sa fleske.
On je video ovaj HISENS 58A7100F za nekih 52 soma pa pita ima li nesto bolje za tu lovu ili ne?Garancija je 5 godina na ovaj model pa mu i to znaci.Prostor mu nije problem pa tako da moze i sto veci tv samo da ne predje cifru od 500 eura ili 60 soma dinara.To mu je neka gornja granica.
Inace tv uzima sad za par dana pa mu treba preporuka.
https://www.benchmark.rs/artikal/test_hisense_58a7100f_4k_tv_video-5023
citali smo malo i ovaj test pa ono koliko para toliko muzike.Mislim da ce mu i ovaj tv zavrsiti ono sto njemu treba ali ako ima nesto bolje u tom cenovnom rangu bolje da pitamo.
Nebitno mu je da li je va ili ips panel.
Tv se kupuje u nasim domacim radnjama zbog 5 godina garancije tako da nece sa kp sajta da porucuje.Pa imajte i to u vidu.
Za 550e moze da uzme Hisense 55U7B ili Samsung 55TU8002, koji su ipak klasu iznad.
Do 500e ima Hisense 55a7500f, ne znam ima li nekog poboljsanja u odnosu na 7100.
Vezano za ovo, ukoliko plaćate Intesinom debitnom karticom a uređaj nije na šok ceni, imate 15% popusta u odnosu na maloprodajnu cenu (to je ona veća) tj. još nekih dodatnih 5% sniženja.Cisto da znate u Gigatronu imate trenutno ekskluzivno 5god garancije, znaci takav je dogovor postignut sa njima, nece biti mozda nekih vecih akcija kao u THM, ali ce biti 5god garancije, traje zvanicno do 10.12.2020.
Sad trenutno imaju na akciji 55XF9005 za 100k i bar u mojim radnjama (Arena i Okov) nisu izlozeni modeli, upakovani su.
A za kolegu iznad za 100k u radnjama imas samo Q60 koji nema ni pravi Quantum procesor vec neku Lite varijantu, cak mu je uzivo slika malo u mutnjikava na baneru gde lista specke televizora (idi do neke radnje i videces), dok Q70 kosta 135k, a za 126k ti ide 55XH90 koji je bolji od oba TV-a, cena je support-ovana od strane Sony-a za tu i 65inca dijagonalu i uveliko se reklamira kao savrsen za PS5. Cak bih razmislio i o XH80 modelu, svetliji ekran od oba QLED-a, isto ima wide color gamut, spusten X1 procesor na taj rang televizora, brzi cip za Android (leti na svim 2020 modelima), nizak input lag od 9.2ms za konzole, mana IPS panel ako ti je stalo do jaceg kontrasta, ali taj model iskreno bas dobro prodajem, jer kada ga prosecan kupac koji ne zna sta je IPS, VA i uporedi sa Q60 posto su na istom cenovnom rangu, Sony ih vise odusevi i odluce se za njega.
Taj prodavac ima naduvane cene na koje daje popust da ne znam kako ih nije sramota. Tako da tih 15% popusta ništa ne znači kod njih. MP cena za Sony televizor 65XH9096 je 184.449 dinara i na tu cenu daju 10% popusta. Kod većine drugih MP cena je dosta manja od te.
Ima 55xh9077 za 100.000 u Comtrade, a u drugim je 120.000.
To je bestbuy za do 100k, a i do 120k trenutno.
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Da li 55xh9077 ima 2.1 HDMI ili ne?
Uzmi Q70t slobodno ako imas za te pare, to je super cena.
Mada, sada vidim da ima Sony 55XH9077 za 100k...radije bih uzeo Sony, ako imas istu garanciju.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari