Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo da iznesem još neke utiske o novom stb. Juče dobijem neki tv i zamenih stari sa ovim novim. E sad kada uključim tv automatski se pali stb. Kad isključim tv gasi se i stb. I daljinski od tv može i na stb. To sad slučajno primetih da sa daljinskim od tv može da se upravlja i stb

Послато са SM-A715F помоћу Тапатока
To za automatsko paljenje i gašenje je HDMI-CEC funkcija na TVu.

Poslato sa LDN-L21 pomoću Tapatoka

Tako radi, međutim vremenom krene da baguje pa onda ugasiš jedno pa moraš ručno i drugo.
Inače malo malo pa zamrzne slika, pa traži signal, pa nekad prsne i mora reset, pričam o Tv po tvom dok na drugom TVu sa karticom sve OK.
Usput hoće i net malo da zeza, nije često i drastično, al eto, mora.

Jel imaš stari ili novi stb za tv po tvom?

Imam jedno pitanje znam da nije tema za ovde al možda neko može da pomogne. Povezao sam komp na tv hdmi kablom. I ima samo slika sa početnog ekrana neće recimo kad pustim film na komp da slika ide na tv. Zna li neko u čemu je problem?
ccd27ec942fccfdae347b82951f3f81f.jpg
9c1cd8f03414d7588d21b8947ab7fc35.jpg

Extended opciju si aktivirao. Prevuci taj prozor sa filmom (obično udesno) na drugi ekran (tj. tv ekran). Ako hoćeš da menjaš modove, Win dugme + P na tastaturi i šaltaj.

Imam jedno pitanje znam da nije tema za ovde al možda neko može da pomogne. Povezao sam komp na tv hdmi kablom. I ima samo slika sa početnog ekrana neće recimo kad pustim film na komp da slika ide na tv. Zna li neko u čemu je problem?
ccd27ec942fccfdae347b82951f3f81f.jpg
9c1cd8f03414d7588d21b8947ab7fc35.jpg

Podesavanje windowsa, all setting, system, display, i stavi opciju multiple displays na duplicate these displays

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk

Extended opciju si aktivirao. Prevuci taj prozor sa filmom (obično udesno) na drugi ekran (tj. tv ekran). Ako hoćeš da menjaš modove, Win dugme + P na tastaturi i šaltaj.
Hvala ti puno. Može li ta opcija da se isključi?

Sad mi mnogo uvećano sve na monitoru kompa
10e1804b02dfbc5efc61c48c58fa6108.jpg

Jer ti je rezolucija tv-a (verovatno) manja od rezolucije ekrana računara. Kad se radi duplikat, duplicira se i rezolucija.

Ako hoćeš različite rezolucije i originalno skaliranje, koristi extended opciju.

Jer ti je rezolucija tv-a (verovatno) manja od rezolucije ekrana računara. Kad se radi duplikat, duplicira se i rezolucija.

Ako hoćeš različite rezolucije i originalno skaliranje, koristi extended opciju.
Hvala

trebalo bi i u podešavanju grafičke karte da možeš zasebno za svaki ekran da podesiš rezoluciju-grafička karta bi trebala da vidi oba ekrana

E pa neko ce dava pivo [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji482][emoji482][emoji482][emoji482]

Sent from my motorola one zoom using Tapatalk
Tura pića za ekipu koja je pomogla u rešavanju [emoji16]

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk

@Djolepn
Ja koristim extended desktop koja je default opcija. Samo prevučeš u desno i na ekranu si tv-a. Pošto si povezan preko hdmi imaš u opcijama zvuka da izabereš izlaz na TV. Pustiš film preko nekog plejera, prevučeš prozor u desno, ideš na full screen i slušaš zvuk na tv-u. Tako gledam i utakmice koje pratim preko neta, odnosno iz browsera.

@Djolepn
Ja koristim extended desktop koja je default opcija. Samo prevučeš u desno i na ekranu si tv-a. Pošto si povezan preko hdmi imaš u opcijama zvuka da izabereš izlaz na TV. Pustiš film preko nekog plejera, prevučeš prozor u desno, ideš na full screen i slušaš zvuk na tv-u. Tako gledam i utakmice koje pratim preko neta, odnosno iz browsera.
Hvala puno

@Djolepn......još nisi probao da li možeš da sortiraš kanale kako tebi odgovara kada ih ubaciš u omiljene kanale?.....(pretpostavljam da ti je cimanje :))

@Djolepn......još nisi probao da li možeš da sortiraš kanale kako tebi odgovara kada ih ubaciš u omiljene kanale?.....(pretpostavljam da ti je cimanje :))
Nije mi cimanje nego je ćerkica okupirala tv serijama i crtaćima čim dođem malo do tv probaću

I jel valja ovo čudo? Kakva mu je jačina wifi-a? Ja imam onaj cisco...
98ce06845888c627fb345f9547ec9136.jpg

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

E i ja sam taj dobio sad kada sam obnovio ugovor, pre jedno mesec dana.
Signal u istoj sobi je dobar :)
U drugoj nema pojma, betonska dva zida između...

Elem, da vidimo da li je neko od vas uspešno uspeo da uradi extend signala sa drugim ruterom (Wireless Repeater mode).
Napominjem da bih radio WIRED konekciju, ne wireless, jer imam razvučen ethernet kabl do druge sobe gde su klinci, a gde je WiFi signal gotovo nikakav.
Naime, ima tri rutera viška, onaj Netis WF2411, koji su mi dali pre nekoliko godina, sa njim nisam ni probao još.
Imam i Cisco Linksys E1200 alii ima verziju firmware-a koja mora da se upgrade-uje - ili da radim flash DD-WRT firmware-a.

Kao treći - i već spreman - imam TP Link TL-WR743ND koji ima quick setting za wireless repeater mode, i koji sam i uspešno podesio.
Ali ponavljanje signala - ne radi :)
Vidi se isti SSID mreže sa glavnog rutera, vidim da je jačina signala skoro na maksimumu, znači da sekundarni ruter radi i šalje signal, ali internet neće...
Podesio sam sve što je potrebno, isti SSID, pass, isključio DHCP na sekundarnom TP Link ruteru, podesio kao Universal Repeater, dao mu IP iz opsega gde je i glavni Technicolor...
Jel neko uspeo sa NEKIM dodatnim ruterom da izvede ovo, Wireless Repeater mode?

Nisam u wi-fi repeater mode ali sam takođe spojio tenda 10 ruter sa cbn ruterom (koji sam dobio od supernove) putem kabla. Isključio sam wi-fi na cbn-u jer tenda pokriva ceo stan bez problema. Sve radi kako treba, jedino što sam morao da promenim pristupnu adresu jednog od rutera, ne sećam se kog, jer su bile iste, obe 192.168.0.1 pa sam na jednom stavio 1.1

Ma to je jasno, ali to mi ne treba :)

update: namestio sam ovaj Cisco Linksys preko WAN porta u bridge mode, stavio isto ime WiFi-ja i kao radi...signal jak, pun do kraja, prebaci lepo na par telefona kad pređem iz sobe u sobu...

i ja sam imao isti problem pa sam rešio ovako:
1.- u opciji brzo pretraživanje nametsi da ti početna frekfencija bude 674 Mhz
2.- takođe u opciji brzo pretraživanje namesti da ti učestalost simbola bude 6900 kS/s---OVO JE NAJBITNIJE
3.- obriši sve kanale iz liste
4.- pokreni ponovo brzo pretraživanje kanala-(proveri stavku 1 i 2)
5.- nakon pretrage u opciji pretraživanje kanala uđi u opcije i isključi prikaži lcn i automatsko sortiranje kanala
NEMA POTREBE DA RESETUJEŠ FABRIČKI OPET ĆE TI DUPLIRATI.....
jedini duplirani kanal biće superstar HD....ali svima je tako jer je ubačen na dve frekfencije(verovatno niste provalili)
JAVI DA LI JE POMOGLO

Radi! Hvala na savetu! :wave:

@misterija021.....ubaci sve kanale u omiljene.predhodno preimenuješ prvu stavku "filmski" u šta hoćeš, pa ubaciš tu i napraviš listu (redosled) kako tebi odgovara

Ima li nekih benefita ukoliko se ranije obnovi ugovor ?

Mislim da za "tv po tvom" nedostaje lista omiljenih emisija i filmova, a ne celih kanala kao sada trenutno.

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Na koji mail im se salje zahtev za smanjenje cene racuna, banda mi vec mesec dana isporucuje 45mb a naplacuje punu cenu 120mb paketa, nesposobni mesec dana da otklone kvar, salju ekipe koje samo utvrde da kvar nije kod mene da je problem na mrezi, zvace vas iz napredne podrske, naravno niko ne zove.

Послато са SM-N975F помоћу Тапатока

Na koji mail im se salje zahtev za smanjenje cene racuna, banda mi vec mesec dana isporucuje 45mb a naplacuje punu cenu 120mb paketa, nesposobni mesec dana da otklone kvar, salju ekipe koje samo utvrde da kvar nije kod mene da je problem na mrezi, zvace vas iz napredne podrske, naravno niko ne zove.

Послато са SM-N975F помоћу Тапатока
[email protected]

Poslato sa LDN-L21 pomoću Tapatoka

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno