Šta je novo?

iOS 14

Ne mora znaciti... moze do petka izaci ili nakon eventa slj sedmice. Tako pisu ovi sto prate na macrumours.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ima li neko problem sa notifikacijama na Facebook messanger aplikaciji? Prvo mi je stizalo obavestenje i bedz na Facebook aplikaciji a ne na messenger a sad nema obavestenje, vizuelnog . Bude u notification centru samo . Dodavao sam notifikacije u obe aplikacije, cackao , petljao ali nista. Jedino nisam radio deinstalaciju(valda, ne secam se.) To je pocelo sa 14 .

Isto mi se dešava sa par app. Proradi samo od sebe posle par dana, obaveštenja počnu da stižu.

Који је default video player на iOS? Гледао сам неки видео са УСБ али ми отвори привремено кроз Files и онда после ако се закључа ресетује се видео и врати на почетак. Или можда објашњење како се поставља нека друга апликација тог типа као default...?

Sent from my iPhone 8 using Tapatalk

stigao 14.2 upravo ga skidam 702mb za ip 7

Here are the new features included in iOS 14.2:

Over 100 new emoji, including animals, food, faces, household objects, musical instruments, gender-inclusive emoji, and more
Eight new wallpapers in both light and dark mode versions
Magnifier can detect people nearby and report their distance using the LiDAR sensor included in iPhone 12 Pro and iPhone 12 Pro Max
Support for iPhone 12 Leather Sleeve with MagSafe
Optimized battery charging for AirPods to slow the rate of battery aging by reducing the time your AirPods spends fully charged
Headphone audio level notifications to alert you when audio level could impact your hearing
New AirPlay controls to stream entertainment throughout your home
Intercom support with HomePod and HomePod mini using iPhone, iPad, Apple Watch, AirPods, and CarPlay
Ability to connect HomePod to Apple TV 4K for stereo, surround sound, and Dolby Atmos audio
Option to provide statistics about Exposure Notifications, without identifying you, to participating Public Health Authorities
iOS 14.2 also resolves the following bugs and performance issues.

There are fixes for the Camera application, Voice Memos, Apple Cash, and much more. Here are those improvements and bug fixes:

Apps could be out of order on the Home Screen dock
Camera viewfinder may appear black when launched
The keyboard on the Lock Screen could miss touches when trying to enter the passcode
Reminders could default to times in the past
Photos widget may not display content
Weather widget could display the high temperature in Celsius when set to Fahrenheit
Next-hour precipitation chart description in Weather could incorrectly indicate when precipitation stops
Voice Memos recordings are interrupted by incoming calls
The screen could be black during Netflix video playback
Apple Cash could fail to send or receive money when asked via Siri
Apple Watch app may unexpectedly close when opened
Workout GPS routes or Health data are prevented from syncing between Apple Watch and iPhone for some users
Audio is incorrectly labeled as “Not Playing” in the CarPlay Dashboard
Devices could be prevented from charging wirelessly
Exposure Notifications is disabled when restoring iPhone from iCloud Backup or transferring data to a new iPhone using iPhone Migration

Poslednja izmena:
Preko 1,4 Gb za 11PM. [emoji86][emoji86]

Kuku lele, stvarno 1,4gb[emoji15]

Neka su ispravili ovaj glupi bug sa lock screenom i kucanjem passworda. Uvijek mi se desi kad brzo zelim ukucati pod maskom da ili izbrise nulu ili ju ne upise nikako.
Izasao je i watchos 7.1.

Dok ne vidim kakva je baterija na 14.2 ne skidam :)

Ma bolja nece vise biti to je sigurno.

Za 12 pro tezak 1,1 gb ovaj 14.2

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Meni se čini da je baterija dosta bolja na 14.2, nego na prethodnom.
Inače, u pitanju je iPhone Xs.

Poslednja izmena:
Za X oko 800mb

Meni je bila preko 3gb, verovatno zato što sam prelazio sa bete

Na 11 pm -1.2gb a na 7 plus oko 880mb....

Inace na 11 pm prvo punjenje evo od pola 1(napunjena do 72%) do sad 57% - sot 172min, skoro 3h za 20%... vecinom insta i dopisivanje i snep..ali sve na wifi

baterija je svakim punjenjem losija, ne znam sta ocekujete od software update da nekako regenerise celije u bateriji?

Ok živi bili za 14.2 najzad je resen barem problem sa kucanjem sifre da ukoliko brzo kucam bukvalno se povuce jedan broj ili se obrise. Baterija je ista a music widget je promenjen na mnogo bolje nego sto je bio.
Ostale funkcije nisam jos proveravao ali za sada je dobar upgrade. (PM11 je u pitanju)

Jeste rijeseno, i mene je to nerviralo na lock screen-u.

Meni update na 14.2 za ip11 tezak 2.9GB [emoji3]
Jel ima neki poseban razlog za ovim updejtom ili mogu da ga ne instaliram?

Da li postoji opcija da se mutira samo jedna osoba na viberu? Ako nema to je stvarno bruka

Podesiš notifikaciju na NONE i to je to [emoji41]

Na androidu ima opcija da se mutira chat sa svakim. Na ios koliko vidim nema, samo pin, hide i delete...

Huawei P30

Na androidu ima opcija da se mutira chat sa svakim. Na ios koliko vidim nema, samo pin, hide i delete...

Huawei P30

Pa da, ubih se tražeći. Za grupe ima, a za fizička lica nema... stavio sam none pa da vidimo.

Evo sad se ne čuje ni zvuk ni vibracija, a izlaze mi obaveštenja. Jednostavno hoću da mi bude kao sa mutiranom grupom. Al izgleda ne može.

Kakav bag sa kamerom na poslednjem updateu. Snimam video par sekundi i uopšte ga ne sačuva. Probam opet i sledeći ne sačuva. Jednostavno posle snimanja ih nema u telefonu. Haos. Posle malo čačkanja situacija se sredila

Ja sam primijetio da prilikom snimanja videa i laganog zumiranja sa wide kamere prema telephoto nema onog laganog prelaza na 1x. Na HD 24, 30, 60, kao i 4K 24, 30 postoji prelaz. Na 4k 60 fps prilikom odabira telephoto, kad se zumira djeluje mi da ne prebacuje na glavnu kameru i max zoom je 1.6, a prilikom odabira 1x, ne moze se preci na ultra wide. Ne znam kako je bilo prije jer nisam obracao paznju toliko.

https://ufile.io/iv2k3gp7

Edit: Najvise se primijeti kad se zumira predmet iz blizine, a npr ako se usmjeri prema zidu ili okolini manje je vidljivo, ali je ipak tu.

Poslednja izmena:
Šta si čačkao?
Ništa nisam čačkao, jednostvno neće da sačuva snimljeni video. I posle par ulazaka i izlazaka iz kamere proradi.

I još jedan amaterski bag. Kad utišam video koji gledam, a neko me pozove u tom momentu, čuje se zvono, a i zvuk sa videa koji se pušta iako je bio utišan do kraja.

Nazad
Vrh Dno