Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Select PS4 games will benefit from the PS5 console’s Game Boost, which may make PS4 games run with a higher or smoother frame rate.
Although many PS4 games are playable on PS5 consoles, some functionalities that were available on the PS4 console may not be available on PS5 consoles. In addition, some PS4 games may exhibit errors or unexpected behavior when played on PS5 consoles.

Bagovi potencijalni, pa to postade pravi PC :D

Ne vidim sta je to strasno, prosto kaze probaj (osnovnu) PS4 igru pre nego sto se odlucis za kupovinu dodataka.

Inace, malo je nejasno kako misle da rese ovo za besplatni adapter za PS kameru. Da li ce biti na osnovu naloga, serijskog broja uredjaja ili nesto drugo, uz sve to gde otici i uzeti ili ce mozda cak slati korisnicima...

Ne vidim sta je to strasno, prosto kaze probaj (osnovnu) PS4 igru pre nego sto se odlucis za kupovinu dodataka.

Inace, malo je nejasno kako misle da rese ovo za besplatni adapter za PS kameru. Da li ce biti na osnovu naloga, serijskog broja uredjaja ili nesto drugo, uz sve to gde otici i uzeti ili ce mozda cak slati korisnicima...

Ja sam to razumeo u fazonu probaj da igraš PS4 igru na PS5, a kad ne uspeš, kupi dodatak i sve će raditi...

EDIT:
Mada ovde nigde ne pominju kupovinu addona kao uslov da PS4 igra funkcioniše na PS5...

https://blog.playstation.com/2020/1...tions-answered/amp/?__twitter_impression=true

Ako stvarno bude ovako (ne bude addona, ili addon bude free za skidanje), može se reći su održali reč u pogledu backward kompatibilnosti...

Poslednja izmena od urednika:
Ja sam to razumeo u fazonu probaj da igraš PS4 igru na PS5, a kad ne uspeš, kupi dodatak i sve će raditi...

EDIT:
Mada ovde nigde ne pominju kupovinu addona kao uslov da PS4 igra funkcioniše na PS5...

https://blog.playstation.com/2020/1...tions-answered/amp/?__twitter_impression=true

Ako stvarno bude ovako (ne bude addona, ili addon bude free za skidanje), može se reći su održali reč u pogledu backward kompatibilnosti...

Govori o adonu za igru zaboga. Kaže imaš Vičera, probaj ga prvo da vidiš kako radi na PS5 pa tek onda razmatraj Hearts of Stone da kupiš ako dobro radi... svuda neke zavere vidite :)

Sent from my M2002J9G using Tapatalk

Meni je ovo za kameru zapalo za oko iako nemam vr set. Nejasno kako je zamišljeno.

Što se SSD-a tiče i zalemljenosti - overprovisoning. Tako se dođe od npr. 825GB do navodnih 660GB, tj to je jedan od faktora.

I pored Samsung DRAM čipa za keširanje, OP je kao bekap za dodatno produženje životnog veka. Trenutno posedujem Crucial P1 1TB koji nudi ovo kao opciju. 1000GB ravno na disku, formatiran 897GB, ima 1GB fizičkog Dram keša ali pošto je najlošija QLC memorija nudi opciju OP-a gde smanjuje kapacitet na 800GB ali osigurava da životni vek bude značajno produžen tako što će taj OP buffer kontroler koristiti da zameni degradirane ćelije QLC memorije.

^ Ne znam kako će to funkcionisati. Samo se nadam da ćemo dobiti adaptere pre izlaska PS5.

Da li će ova kompatibilnost važiti i za nove igre, recimo u novembru kupim AC Valhalu za PS4 (igra izlazi paralelno i za PS4 i PS5), a nabavim PS5 sledeće godine, da li ću moći da igram igru koju sam već kupio, ili se kupuje nova? Pretpostavljam da je ovo prvo :)

Da li će ova kompatibilnost važiti i za nove igre, recimo u novembru kupim AC Valhalu za PS4 (igra izlazi paralelno i za PS4 i PS5), a nabavim PS5 sledeće godine, da li ću moći da igram igru koju sam već kupio, ili se kupuje nova? Pretpostavljam da je ovo prvo :)
Naravno da ćeš moći.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

https://support.ubisoft.com/en-US/faqs/55850

It’s another exciting year in gaming as players worldwide anticipate the release of the next generation consoles, PlayStation 5 and Xbox Series X|S. We are happy to share that physical and digital copies of Watch Dogs: Legion, Assassin’s Creed Valhalla, and Far Cry 6 are eligible to be upgraded from current generation to next generation consoles at no additional cost.

Jos nije potvrdjeno da ce ps4 save moci da se prebaci na ps5, ali nema razloga da to ne bude moguce.

Poslednja izmena:
Cudi me da Sony ne salje konzole rivjuverima jos uvek, M$ je bas agresivan sto se novog Xbox-a tice..

Nije spremna na mesec dana do izlaska... čekaju rastavljene u fabrici da ih sklope, fali im gurtna.

Samo ne znam na čemu su Japanci igrali prošli vikend :D

Sent from my M2002J9G using Tapatalk

Čitao sam negde da nije još spremna finalna verzija sistema. Neće valjda “betu” da daju rivjuerima pa da ih napljuju :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ne lupaj molim te, naravno da imaju vec finalnu verziju i neki mali kinezi ih mozda vec i pakuju...nije ovo igra pa da prolazi alfa,beta faze XD
I XSX ovo sto su dobili youtuberi je finalna,nema tu sta da menjaju mesec dana pred izlazak

Ne lupaj molim te, naravno da imaju vec finalnu verziju i neki mali kinezi ih mozda vec i pakuju...nije ovo igra pa da prolazi alfa,beta faze XD
I XSX ovo sto su dobili youtuberi je finalna,nema tu sta da menjaju mesec dana pred izlazak

Ne lupaj ti. Kinezi spakuju hardver, softver se apdejtuje...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno