Novicki;6205020]Ovo nema potreba da se komentariše, individualna je stvar.
Dobro, jeste...
Zapravo, na većini (ako ćemo statistički) ne može. Na mehaničkoj tastaturi možeš da izabereš veličinu, ploču koja je unutra, svičeve, stabilizatore, kapice i na kraju kakav kabl želiš. Dakle, tastatura može da bude gotova sa "lagera" a može da bude sastavljena od nule kao kad sam kući sastaviš svoj PC.
Ok, znam, ali ne znam kakve veze to ima sa ovim kablom o kom je rec...
To što ti ne znaš, ne znači da se ne radi. Ima ljudi koji koriste jako skupe tastature i jako puno kucaju (programeri npr) i uopšte nije čudno da imaju svoju tastaturu koju nose sa sobom. Potsetiću te da te tastature koštaju nekoliko stotine dolara, tako da baš i nije isplativo imati dve kopije.
Znam puno kvalitetnih ljudi i strucnjaka 🙂.
Znam da nije cudno, ali takodje nije cudno da vrhunski programeri rade i na membranskim tastaturama, zar ne? Zavisi, ali ne moze bas da se definise da programeri da bi bili 100% efikasni programeri, treba da imaju jednu tastaturu od 200+ eura koju ce nositi sa sobom ispod miske(na trotinetu) na posao?! 🙂 😀. Pritom, ako zaradjuju par hiljada eura, valjda mogu da priuste 2 takve tastature, barem na godisnjem nivou 😀
Pa da, ali zaboravljaš činjenicu da je ova cela tema za entuzijaste. U principu, tastatura od 600 dinara će ti raditi sve što ti treba u 99% slučajeva. Jedino ako se baviš gejmingom profesionalno, onda ti treba "brža" tastatura. Za sve ostalo možeš da odradiš sa najjeftinijom membranskom.
Ne radi se uopste o entuzijastima, ja sam clan kluba "entuzijazam", ne pokusavam da nagovaram ljude da kupuju tastature od 600din., zapravo ne pokusavam nikog da nagovorim ni na sta, ali tesko je objasniti ovako...
Verujem ti, ni ja nikad nisam imao problema sa kablovima svojih periferija. Ali isto tako nikad nisam pročitao da je neko imao problema sa kablovima koji se otkačinju. Tako da mu dođemo na isto. 🙂
Ok, u pravu si, ali ja sam imao drugacija iskustva, iz tog razloga i pisem takve stvari, ocigledno 🙂