- Učlanjen(a)
- 18.12.2013
- Poena
- 1,145
sto se cena tice, opet ovaj ipon dere, pa rastura, sto za sada nije slucaj sa nemackim prodavnicama koliko sam ispratio.... jos do sada nisam video 3080 preko 1000e, a uglavnom je bilo i ispod 900e... poljaci obicno idu preko 1200e sto je isto suludo, ali koriste situaciju, pa ko nece, ne mora, jer izgleda uvek ima ko hoce bez obzira na cenu...
sto se tice Nvidie i DLSS, zar nema neka tehnologija koju je pokrenuo AMD koja je pandam DLSS-u? ne znam sada dokle se sa tim doguralo i kada ce biti dostupno na njihovim karticama, ali svakako je dobra vest u slucaju da sve to radi kako treba...
Nemacka generalno ima najpovoljnije cene sto se tice PC komponenti, a ako se ne varam do kraja godine su odobrili i dodatne olaksice tj smanjenje poreza za hardver u IT sektoru. Neka me Djuk ispravi ako gresim.
Tako da i nemas svrhe sto paris oci na nize cene.
Generalno i ne vidim neku svrhu da se skuplji hardver nabavlja preko, jer ako ti nesto vrisne bice cimanja oko ostvarivanja garancije i to sam na svojoj kozi sam osetio.
Ostaje jedino cekanje da se cene unormale kada bude izbacena cela ponuda od oba tabora i zalihe se popune pocetkom 2021. Tada u principu ne bi trebalo da ima nekog veceg pada cena (30-50e max) do kraja godine.
Sledeći korak je kontrolisano tržište i pravac u novi socijalistički poredak.
Ne vidim logiku iza izjave.
Ovde je rec o paper launch-u.
Nema govora o nekim normalnim ciframa isporucenih kartica/cipova u samom startu od strane Nvidie koje su naprasno planule. Hajp i potraznja mozda jesu veliki ali broj dostupnih grafa mizeran - sto je i vise vecih tech kanala potvrdilo kroz svoje nezvanicne izvore kod vecih retailera...|
Plus skartiranje na dizajnu od strane AIB partnera i verovatno povlacenje radi redizajna, ne verujem da je ikad bio veci fail kod izbacivanja nove generacije grafa od strane Nvidie...
Poslednja izmena: