Odakle si izvukao ovakvu tabelu? Ima li za ostale Fujitsu modele?Interesuje me razlika izmedju Fujitsu ASYG12KMTA i ASYG12KGTA, tj. da li opravdava razliku u ceni od 24.000 rsd.
Da li je skuplji model toliko stedljiviji i jaci na grejanju i tisi ako su oba 12 btu. Noviji su modeli pa da li je neko imao iskustva sa njima.
KGTA ima neki senzor pokreta pa kad nikog nema u prostoru stedi tako sto automatski dodaje ili oduzima 2-3c. Da li to stvarno stedi struju ili je marketinski vrag
Ovo su tablice snaga oba modela:
Pogledajte prilog 290532
Pogledajte prilog 290533
U tablici se npr. vidi da na 22c zadate temperature na -15c skuplji model daje 3.34kW @ IP 1.36 a jeftiniji model 2.81kW @ IP 1.28.
Na - 10c je manja razlika, skuplji model daje 3.72kW @ IP 1.48 a jeftiniji model 3.37kW @ IP 1.35.
Meni treba inverter za prevashodno grejanje 35m2 dobro izolovanog prostora.
Da li se racuna da je potrebno oko 100W toplote na kvadrat prostora?
Ima li gree uodate forđwara da se sredi losa modulacija?
Sent from my Mi A2 using Tapatalk
Treba mi preporuka za invertersku klimu za raspored sobe sa slike: Pogledajte prilog 290517
Soba ima malo više od 27 kvadrata, budžet je oko 500e.
Izolacija? Kuća ili stan? Šta je ispod, iznad, pored? Greje li se okolina? Za 500 EUR imaš Fujitsu 12 LLCE
Послато са SM-A520F помоћу Тапатока
Pozdrav. Treba mi malo pomoć koju Inventer klimu da uzmem odp. 500 do 600 Eura
u Pitanju je kuća bez izolacije trenutno.stolarija Pvc,spojanji zid cigla ipo ( 40 cm) visina 2.85 m.plafon karatavan.klima bi se koristila za hlađenje i zimi možda 4 meseca ili kombinovano sa CG.
Za grejanje mi je sad prioritet dnevna + 2 sobe.
U planu je de se ugradi ( Centralno radijatori na Gas ) ako uspemo možda još ove godine.
Prikačiću sliku kako je raspored i gde sam mislo klimu staviti
Pogledajte prilog 290575
Trebao si 4 japanske 7-ce da staviš u 70kvm. Ili kineske 9-ke... 12 duva prejako za male sobe
Istinu zboriš, zeznuli smo te, ali sam "zeznuo" i sebe ugradivši LT u 30kvm. Radi lepo, šalta prva-druga, ide do 200W min u grejanju. Ali za te pare sam imao dve LEC...Pa ti i nexteen ste me tada savetovali da uzmem 12 Luca za 22m2 sobu, nista ispod toga...ja uzeo 2 komada za moju i spavacu sobu, pa posle par meseci skinuo iz spavace, jer se nije ni 2 puta upalila.
Ali generalno, rade na 2. brzini, ali sam trebao manje svakako, nego je to tada bilo u ponudi i uzeo Viole te 12 za ~40k dinara, od kojih su 2 zavrsile u stanu.
mada, pusilo se stalno, pa je maltene ceo dan neki prozor otvoren na kip, a u vecernjim satima i vrata od balkona na kip.
Dodatno, imam velike povrsine u prozorima, u mojoj 6 prozora, dnevnoj i spavacoj balkonska vrata, a u kuhinji 3 prozora. Pricam o normaloj velicini prozora, jedan je 1.5mx0.6m.
Mitre, u odnosu na klasicne vidove grejanja, za u proseku 2-3 godine.
I to ako vec postoji grejanje koje nisi platio, a ko nema, uvodjenje klasicnog grejanja uopste nije jeftino.
Prosto, resavanje grejanja nikada nije bilo jeftinije nego sada, a i sada bi ljudi da ih kosta kao mobilni telefon...to prosto nije realno.
Pri tako maloj potrošnji, najmanje se brinem za COP [emoji16]
Koje klasično grejanje? Prevara zvana električni kotao?
Grejem 60 kvm sa dve klime. Trostrano orijentisan stan (pola sprata zgrade). U spavaćoj koja se ne greje retko kada padne temperatura ispod 20 C.
Cena npr. Boš konvektora od 2.5 kW je ispod 100 eura. Cena solidne 7ce sa ugradnjom je 500 eura. Razlika od 400 eura (jer i klima troši struju) neće se nikada otplatiti. Na to treba dodati i troškove čišćenja klime svake godine.
Isplati se da kupis krstenu klimu za grejanje a ne vox. Das 100K kao i oni ali kupis amber i ti si za njih gospodin covek. Sa najjeftinijim inverterom koji si mogao da nadjes se neces ugrejati i to ti sigurno niko ovde nije preporucio.Ja iskreno vise ne znam sta se isplati bolje? Imam 12ticu inverter Vox ali kad temp padne ispod 10 stepeni ne moze da zagreje lepo 45kvm.Kod mene u selu ljudi masovno kupuju onu pec sto kosta 100.000 i onda sprovode radijatore po kuci uzimaju ogrev ugalj,drva i tako greju kuce..Zato kad krenu svi da loze bolje da vam ne pricam kakav je vazduh napolju,to je katastrofa! Samo zato sto kupuju onaj najjeftini ugalj koji sagoreva najvece otrove.
Znaci, grejes manje od 60m2
Kod mene je los raspored, inace bi jedna mogla da greje dnevnu i kuhinju, 2 klime bi bile dovoljne, ovako imam 3 trenutno.
Sustina je da se ovde prica o jednoj klimi za 3 velike prostorije kao da se vazduh usmerava lenjirom i ulazice tacno kroz vrata i super grejati druge 2 sobe.
Drugo, tu privatnosti onda nikada nema.
Nikada ti nisi usao u crvenu zonu, pa zato tako pricas, ne znajuci kako odjednom sa 15k mesecno, skoci na 30k kada udari minus.
Ne velicaju se dzabe toplotne pumpe.
Drugo, ne znam ko koliko luftira, neko poput mog caleta samo ujutru malo otvori, a ja otvaram 5 puta dnevno na 2 minuta.
I na kraju, sto se grejes sa 2 klime, sto se ne grejes sa 2 grejalice od ispod 100e, kada se klime nikada nece isplatiti?
Sto nisi stavio jednu klimu i 1 grejalicu od 2.5kW?
@jozza
Na kraju ispade super, jer udari onih surovih -15 prve godine, a meni u sobi sa 2 spoljasnja zida na cosku i ka kruznom toku gde siba vazduh, sa 6 prozora...nije bila visak, mogu ti reci![]()
Isplati se da kupis krstenu klimu za grejanje a ne vox. Das 100K kao i oni ali kupis amber i ti si za njih gospodin covek. Sa najjeftinijim inverterom koji si mogao da nadjes se neces ugrejati i to ti sigurno niko ovde nije preporucio.
Tapatalk from Poco loco
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari