... Ja sam gledala 24-ku...
Sjajno. Baš me interesuje koliko će potrošiti tokom zime.Videcemo kad krene hladnije, merac je spreman![]()
Da li je to stan u zgradi ili kuća? Da li se iznad ili ispod (ili sa strane) greje? Šta podrazumevate pod "dobra izolacija"?Koliko kW je ta peć na drva? 24-ka nikako u stambeni prostor, pogotove tako male visine.Imamo veliki stan, oko 80 m2 bez ikakvih hodnika. Direktno iz dnevne ulazi se u dve spavace i kupatilo. Visina sprata je 2.3, izolacija je dobra, kao i PVC stolarija. Ugradili bismo za pocetak jednu klimu u dnevnu da greje dnevnu i kuhinju (otvoren prostor oko 40-50m2), a u spavace bismo ove zime ubacili konvektorske grejalice radi dogrevanja. Sta mi preporucujete da uzmem? Ja sam gledala 24-ku, konkretno ovaj model Hisense klima inverter Energy WiFi 24K - TQ70DB0E
Uporedi
Hlađenje 1.60 - 8.25 kW, nominalno 24000 BTU
Energetska klasa: A++, EER: 3.5 SEER: 7.9
Grejanje 1.50 - 9.00 kW, nominalno 17000 BTU
Energetska klasa: A++, COP: 3.41 SCOP: 4.
Idealno bi bilo da ceo sprat moze da se pokrije jednom klimom, jer su spavace sobe vrlo male i preko dana se slabo koriste. Trenutno ceo sprat grejemo sa jednom peci na drva koja je u dnevnoj sobi i nikad nismo imali potrebu da dogrevamo stan, osim eventualno kupatilo ponekad, ali tamo svakako imamo grejalicu. Takodje me zanima da li poznajete neki pouzdan servis za ugradnju, jer sam pokusala da kontaktiram nekoliko ali bezuspesno (ne javljaju se na telefon, niti odgovaraju na mailove).
Imamo veliki stan, oko 80 m2 bez ikakvih hodnika. Direktno iz dnevne ulazi se u dve spavace i kupatilo. Visina sprata je 2.3, izolacija je dobra, kao i PVC stolarija. Ugradili bismo za pocetak jednu klimu u dnevnu da greje dnevnu i kuhinju (otvoren prostor oko 40-50m2), a u spavace bismo ove zime ubacili konvektorske grejalice radi dogrevanja. Sta mi preporucujete da uzmem? Ja sam gledala 24-ku, konkretno ovaj model Hisense klima inverter Energy WiFi 24K - TQ70DB0E
Uporedi
Hlađenje 1.60 - 8.25 kW, nominalno 24000 BTU
Energetska klasa: A++, EER: 3.5 SEER: 7.9
Grejanje 1.50 - 9.00 kW, nominalno 17000 BTU
Energetska klasa: A++, COP: 3.41 SCOP: 4.
Idealno bi bilo da ceo sprat moze da se pokrije jednom klimom, jer su spavace sobe vrlo male i preko dana se slabo koriste. Trenutno ceo sprat grejemo sa jednom peci na drva koja je u dnevnoj sobi i nikad nismo imali potrebu da dogrevamo stan, osim eventualno kupatilo ponekad, ali tamo svakako imamo grejalicu. Takodje me zanima da li poznajete neki pouzdan servis za ugradnju, jer sam pokusala da kontaktiram nekoliko ali bezuspesno (ne javljaju se na telefon, niti odgovaraju na mailove).
Zavisi i od zime, ona ce biti pomocna ali cu verovatno probati samo nju malo vise da vidim kako se ponasa u radu. Ne ocekujem cuda ali kao pomocna klima je i vise nego dovoljna.
Ja grejem dnevni+trpezarija sa MSZ-HJ50VA nisam premitio buku "protokvazduha" jakog duvanja i slicno.
Zato i gledam da je ugradim na drugi zid, tu su napolje stepenice za podrum pa ide jos jedan zid udaljen 3 metra od spavace i planiram tu da je montiram, isto ce biti pokrivena nastresnicom i nece biti na udaru padavina.
Ti bese imas Vox ili Vivax? Nisu iste cini mi se.
Naravno, tu sam ja, ne idem nigdeSvrati ponovo za par meseci, pa podeli iskustva.
Taj Micubiši duva za dlaku slabije od moje Fujitsu LT, tako da verujem da je tiha. To je "Mica" i napravljene su da hlade/greju i rade tiho, kao i Daikin, nisu nasvirane na snazi kao npr Fujitsu. To su sve nijanse, svaki japanac je dobarJa grejem dnevni+trpezarija sa MSZ-HJ50VA nisam premitio buku "protokvazduha" jakog duvanja i slicno.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari