Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
... Ja sam gledala 24-ku...

Zasto 24-ku?
Da to nije prejako i preveliko?
Koliko je zaista otvoren taj prostor, bas nema "krivin", pregrada, ormara, plakara i regala, nema vrata izmedju kuhinje i dnevne sobe...?
Zar to ne bi mogla ugrejati dobro (odlicno) neka kvalitetna 18-ka ili mozda cak i 12-ka...

Poslednja izmena:
Zavisi i od zime, ona ce biti pomocna ali cu verovatno probati samo nju malo vise da vidim kako se ponasa u radu. Ne ocekujem cuda ali kao pomocna klima je i vise nego dovoljna.

Imamo veliki stan, oko 80 m2 bez ikakvih hodnika. Direktno iz dnevne ulazi se u dve spavace i kupatilo. Visina sprata je 2.3, izolacija je dobra, kao i PVC stolarija. Ugradili bismo za pocetak jednu klimu u dnevnu da greje dnevnu i kuhinju (otvoren prostor oko 40-50m2), a u spavace bismo ove zime ubacili konvektorske grejalice radi dogrevanja. Sta mi preporucujete da uzmem? Ja sam gledala 24-ku, konkretno ovaj model Hisense klima inverter Energy WiFi 24K - TQ70DB0E
Uporedi
Hlađenje 1.60 - 8.25 kW, nominalno 24000 BTU
Energetska klasa: A++, EER: 3.5 SEER: 7.9
Grejanje 1.50 - 9.00 kW, nominalno 17000 BTU
Energetska klasa: A++, COP: 3.41 SCOP: 4.

Idealno bi bilo da ceo sprat moze da se pokrije jednom klimom, jer su spavace sobe vrlo male i preko dana se slabo koriste. Trenutno ceo sprat grejemo sa jednom peci na drva koja je u dnevnoj sobi i nikad nismo imali potrebu da dogrevamo stan, osim eventualno kupatilo ponekad, ali tamo svakako imamo grejalicu. Takodje me zanima da li poznajete neki pouzdan servis za ugradnju, jer sam pokusala da kontaktiram nekoliko ali bezuspesno (ne javljaju se na telefon, niti odgovaraju na mailove).
Da li je to stan u zgradi ili kuća? Da li se iznad ili ispod (ili sa strane) greje? Šta podrazumevate pod "dobra izolacija"?Koliko kW je ta peć na drva? 24-ka nikako u stambeni prostor, pogotove tako male visine.

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока

Imamo veliki stan, oko 80 m2 bez ikakvih hodnika. Direktno iz dnevne ulazi se u dve spavace i kupatilo. Visina sprata je 2.3, izolacija je dobra, kao i PVC stolarija. Ugradili bismo za pocetak jednu klimu u dnevnu da greje dnevnu i kuhinju (otvoren prostor oko 40-50m2), a u spavace bismo ove zime ubacili konvektorske grejalice radi dogrevanja. Sta mi preporucujete da uzmem? Ja sam gledala 24-ku, konkretno ovaj model Hisense klima inverter Energy WiFi 24K - TQ70DB0E
Uporedi
Hlađenje 1.60 - 8.25 kW, nominalno 24000 BTU
Energetska klasa: A++, EER: 3.5 SEER: 7.9
Grejanje 1.50 - 9.00 kW, nominalno 17000 BTU
Energetska klasa: A++, COP: 3.41 SCOP: 4.

Idealno bi bilo da ceo sprat moze da se pokrije jednom klimom, jer su spavace sobe vrlo male i preko dana se slabo koriste. Trenutno ceo sprat grejemo sa jednom peci na drva koja je u dnevnoj sobi i nikad nismo imali potrebu da dogrevamo stan, osim eventualno kupatilo ponekad, ali tamo svakako imamo grejalicu. Takodje me zanima da li poznajete neki pouzdan servis za ugradnju, jer sam pokusala da kontaktiram nekoliko ali bezuspesno (ne javljaju se na telefon, niti odgovaraju na mailove).

Uzmi Gree Amber 12, pa sledece godine dodaj bilo kakve 7ice ili 9ke u te sobe, da ne bacas pare na struju sa tim grejalicama.
Amber ima snagu da ti pokrije ceo stan u vecini slucajeva(ne znam bas za fazon -15), ali je pitanje rasporeda da li moze lepo da dodje vazduh.

Ja grejem dnevni+trpezarija sa MSZ-HJ50VA nisam premitio buku "protokvazduha" jakog duvanja i slicno.

Poštovanje forumaši,komšija me zamolio da postavim pitanje.
Hoce da se greje na klime. Pa ga zanima koje klime da uzme. Sprat je oko 75 kv pvc troslojno staklo zid 40cm plafon nije izlovovan. Uđe se na sprat,tu je hodnik desno dve sobe po 12m2 i 16m2 pravo kupatilo od 15m2 levo od hodnika kuhinja dnevna oko 35 m2. Vrata su uvek otvorena sem od kupatila. Hvala. Ja sam mu predlagao mje mitsu klime on hice još mišljenja,predložio sam ovde da pitamo jer je zdrava sredina za to. Ja inace imam mitsu klime 35 mj u sobama i 50 u dnevnoj. Znaci 2 12 i jednu 18. Ja sam zadovoljan evo treća zima ide. Slicno imamo m2.

Ko proizvosi vox iva5 klim? Vidim da su veoma povoljne i sa 5god garancije. Da li to moze da ogreje 20kvadrata?!

Послато са SM-A505FN помоћу Тапатока

Slažem se. Za početak jedna doooobra 12ca.

Zavisi i od zime, ona ce biti pomocna ali cu verovatno probati samo nju malo vise da vidim kako se ponasa u radu. Ne ocekujem cuda ali kao pomocna klima je i vise nego dovoljna.

Ugrejaće jednu sobu. Samo da ne bude bučna spoljna jedinica kao što je kod mene.

Zato i gledam da je ugradim na drugi zid, tu su napolje stepenice za podrum pa ide jos jedan zid udaljen 3 metra od spavace i planiram tu da je montiram, isto ce biti pokrivena nastresnicom i nece biti na udaru padavina.
Ti bese imas Vox ili Vivax? Nisu iste cini mi se.

Ja grejem dnevni+trpezarija sa MSZ-HJ50VA nisam premitio buku "protokvazduha" jakog duvanja i slicno.

To nema veze sa njenom 24-kom.
Ta tvoja 18ica se vodi kao slabasna 18ica, jacine je Fujitsu LT, a slabija 10% od Ambera 12ice.
I da se razumemo, ni Amber nije bas tiha klima, ali prosto, nema tisine u grejanju velikog prostora, ne radi se to na minimalnoj brzini.
Ono sto je bitno, jeste da ne duva uragan stalno.

Hisense 24ka:
Minimalni protok vazduha: 750 m³
Protok vazduha: 1,100 m³
Zvučni pritisak - min.: 39 dB(A)2x10-5Pa

Zato i gledam da je ugradim na drugi zid, tu su napolje stepenice za podrum pa ide jos jedan zid udaljen 3 metra od spavace i planiram tu da je montiram, isto ce biti pokrivena nastresnicom i nece biti na udaru padavina.
Ti bese imas Vox ili Vivax? Nisu iste cini mi se.

Vivax (Midea). Nisu iste. Ali dobro bi bilo čuti iskustva od tebe, s obzirom da imaš i japance, jer se moja iskustva baš i ne podudaraju sa ostalim korisnicima budžet brendova.

Uzet Gree Amber 12, montaza ce biti u toku nedelje, hvala svima na savetima.

Svrati ponovo za par meseci, pa podeli iskustva.

Šta se dešava sa modelom Muse?
Felerična serija ili su sve felerične?

Čitajući na forumima, ispade da su neki znali za problem mesecima, ali nisu o tome pisali, već sad kad se digla frka...

7k, nije za bacanje. Tako sam i ja nasao onaj Vox, po 35-36k je u radnjama a nasao za 30k sa isporukom.

Da, da. Žale se na elite... forumu. Ista priča je i u okruženju. Vrti negde oko 1000 W i tu se gasi.

Bas cudno, ako je Muse zamena za Viola model koji se dobro pokazao. Ima tih gresaka u proizvodnji, desava se. Mozda bude reseno zamenom elektronike ali ako je do kompresora onda ce morati cela spoljasnja jedinica da se menja.

Pre će biti da je do softvera.

Da, ali se obicno ne zezaju sa zamenom softvera vec se menja maticna ploca u unutrasnjoj jer je lakse i brze. Tako sam ja zamenio u Fujitsu LLCA koja ima bag u softveru kad poludi turbina.

To da.
Naime nije do kompresora, jer se isti koristi i u drugim modelima koji normalno rade. E sad će se videti kakva je podrška uvoznika kupcima kod nas. Samo da ne bude "može zamena za skuplji model".

Pa vidim da se uglavnom tako i resavalo, ljudi uzimali G-Tech skuplji model. I to podrzavam, daj da se ratosiljam bede i samo nek radi kako treba a plus je bolji i jaci uredjaj.
Inace vidim da Muse ne menja Viola model vec Lomo Regular koja je slabija.

Lomo regular je radio OK, ovo nije OK ako gasi na 1000W, zaHebalo i Mission 18 ako je tačno.

Taj Micubiši duva za dlaku slabije od moje Fujitsu LT, tako da verujem da je tiha. To je "Mica" i napravljene su da hlade/greju i rade tiho, kao i Daikin, nisu nasvirane na snazi kao npr Fujitsu. To su sve nijanse, svaki japanac je dobar

Ako hoćeš jednom klimom da probas da greješ ceo stan, uzmi Daikin Sensira FTXF50A2V1B, dovoljno jaka a nije bučna. Spoljašnja izuzetno tiha, mrcina od 47kg, kompresor se sporo okreće pa nema onog iritantnog "zujanja" na koje se žale vlasnici bučnih spoljašnjih.

Neko je možda razmišljao o Vox, Vivax, pa se nategao do krajnih granica za Muse, a sad ispade da mora da doda još 30 % keša. Nekome je to i previše.

@jozza možda gasi na 1000 W, ali zato imamo kandidata za grejanje stana od 80 kvm :D

Samo da dodam, možda više i nije dobro da savetujemo ljude da uzmu nov model nekog proizvođača umesto starog i proverenog. Na forumima je u poslednje vreme to bio #1 savet. A ne bi škodilo i malo više objektivnosti od neki korisnika.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno