Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nije visoko prizemlje, nego prvi sprat. Ispod je prizemlje iz kojeg se ulazi u podrum, a taj hodnik u podrumu je tacno ispod mog stana. U nastavku tog hodnika je ulaz u skloniste, koje je pretvoreno isto u podrum. Ako se odlucim za Micu, javljam naravno.

Sinoc prvi put probao da vidim kako greje Lomo. Napolju oko 15-16* u stanu 25* (prema displeju na UJ). Malo je samo isprobao, radila par minuta i naravno iskljucila jer je verovatno dostigla tih 26* sto sam zadao.
Pitanje je da li turbina i nakon sto prestane da duva topao vazduh treba da vrti i dalje? Nije da smeta, samo me interesuje jel to OK.

Sinoc prvi put probao da vidim kako greje Lomo. Napolju oko 15-16* u stanu 25* (prema displeju na UJ). Malo je samo isprobao, radila par minuta i naravno iskljucila jer je verovatno dostigla tih 26* sto sam zadao.
Pitanje je da li turbina i nakon sto prestane da duva topao vazduh treba da vrti i dalje? Nije da smeta, samo me interesuje jel to OK.

Normalno je da turbina nastavi da radi minimalnom brzinom i nakon toga što je dostignuta željena temperatura.Mislim da se to zove monitoring mod.

Gree Muse sinoc 1000-1100w i ugasi se i tako u krug, nema niskog odrzavanja na vanjskih 15-16C za sada

Verovatno si zaboravio, pominjao sam ja to ovde, doduse poodavno, da je osim (meni) nepodnosljive buke (cak i u quiet modu), MUSE imala i taj, dodatni, "feature" da je vukla od 1100 pa cak do 1400w i u radu se mnogo vise ponasala (i zvucala) kao on/off klima nego kao inverter. Zato su (a imao sam ih par) i izletele iz kuce.

Poslednja izmena:
Verovatno si zaboravio, pominjao sam ja to ovde, doduse poodavno, da je osim (meni) nepodnosljive buke (cak i u quiet modu), MUSE imala i taj, dodatni, "feature" da je vukla od 1100 pa cak do 1400w i u radu se mnogo vise ponasala (i zvucala) kao on/off klima nego kao inverter. Zato su (a imao sam ih par) i izletele iz kuce.

A jel ti uze G-Tech umesto Muse i sad si zadovoljan?
Kako greje?

Treba mi preporuka za invertersku klimu za raspored sobe sa slike: raspored.png

Soba ima malo više od 27 kvadrata, budžet je oko 500e.

Ponuda od firme u Podgoruci za vivax aeri 12 je 480 sa ugradnjom.
Kad se kaze dogrevanje, ne znam razumijemo li se, meni je ta klima jedini izvor grijanja zimi i jedini izvor hladjenja zimi...
22 kbadrata je dnevna, povremeno bih i spavacu umlacio otvaranjem vrata, stan je ukupno 57 m2.
Vox - koliko je pouzdana klima? Jer njenim kvarom bih izgubio jedino grejno tijelo...

Sent from my Mi A2 using Tapatalk
Na kraju sam sveo dilemu izmedju 40 eura jeftinije vivax aeri ili gree muse...help

Pa vidis sta covek pise za Muse da ih izbacio iz kuce a ti ces da ubacujes :D
Mani te kineze, nadji neki Panasonic, Daikin, Fujitsu.

bergen best-buy inverter povuce 1kw kad krene da greje pravo,i onda spusta do 520w,onda gasi i ostane vent da radi sa 20w potrosnje iz zida,na low se cuje,mozda najglasniji inverter sto sam video do sad,sirovina,zato je jeftin

Identično rade i Tesle koje ja imam ( možda je isti model, chigo je proizvođač ) samo ne mogu reći da su glasne, fino rade.
Na grejanju ovu moju ne videh ispod 520w, dok na hlađenju idu ispod 200w

Bergen best buy bi trebalo da je prepakovani Gree Lomo.

Pa vidis sta covek pise za Muse da ih izbacio iz kuce a ti ces da ubacujes :D
Mani te kineze, nadji neki Panasonic, Daikin, Fujitsu.
Previse skupo za mediteransku podgoricu, prvi fujitsu do kojeg mogu da dobacim je 700 eura! Strah me je od vivaxa aeri bez jasnig razloga, cisto stav da je ta prepakivana midea losa na modulaciji, tema na jednom drugom forumu puna zalbi na vivax, dok muse tema i nije sa ozbiljnim problemima

A jel ti uze G-Tech umesto Muse i sad si zadovoljan?
Kako greje?

Da, uzeo sam dva g-techa, i prezadovoljan sam pre svega "kulturom rada", ali i svim ostalim tehnickim "inovotarijama" kojima ovaj uredjaj obiluje, a koje se u praksi pokazuju, i funkcionisu bas kako treba.

Kako greje (u punom znacenju te reci), videcemo. Ja ne volim da pisem napamet, ili pod pretpostavkom, a ovde jos uvek temperatura nije isla toliko nisko da bi uredjaj pokazao svu svoju raspolozivu snagu, mogucnosti, limite, rad i potrosnju u modulaciji, ucestalost i snalazenje sa defrostima u "problematicnim" uslovima rada i sl.

Da deluje obecavajuce i uliva poverenje, evidinetno je, a u praksi... to cu vrlo kriticki ispisati (bas kao sto sam pisao i za Mission I i II) kad sleti temp na oko, i ispod 0°C.

Poslednja izmena:
Nike to bas neka kultura rada ni sa 500W potrosnje.

Tapatalk from Poco loco

Ne mora da znači. U velikom prostoru i nije toliko bitno. Za mali prostor je svakako lošiji komfor. Mada, ako uporedimo sa on off koja ide sa cca 1000 W, onda mu dođe duplo bolje :D

Nike to bas neka kultura rada ni sa 500W potrosnje.

Tapatalk from Poco loco

Ma i nije, ali je buka koju pravi na tih 500W skroz ok.. kako unutrašnje, tako i spoljašnje jedinice.

Što kaže kolega maxy, za veliki prostor..
Ja sam ovu u dnevnoj sinoć oko 21h uključio i nije do 01h ni jednom ugasila kompresor. Sama dnevna soba ima 35kvm i na nju se nastavlja predsoblje ( ni ono nije malo, bar 15kvm ) i bila je otvorena još jedna spavaća soba od 20kvm da se dogreje pred spavanje.
Kada je postigla zadatu temp. samo je šetala između 500-700W

Bergen best buy bi trebalo da je prepakovani Gree Lomo.
To već ne znam.. za ove Tesle kod mene znam da su chigo i po opisu, kao da je o njima pričao.
Ako treba da podignu par stepeni, sinoć još bilo i hladnije pa je povukla ova u dnevnoj i do 1.17kW, zaleti se i onda polako obara do tih nekih 500W
Samo meni one nisu bučne, čak i spoljašnja na toj nekoj najnižoj modulaciju samo "šušti"..

Poslednja izmena:
Koliko je Viola ako je ima u CG? G-Tech je zamenio nju? Midea Mission isto vidi koliko je.

A Vox 12-ca IVA5?

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока

Interesuje me razlika izmedju Fujitsu ASYG12KMTA i ASYG12KGTA, tj. da li opravdava razliku u ceni od 24.000 rsd.

Da li je skuplji model toliko stedljiviji i jaci na grejanju i tisi ako su oba 12 btu. Noviji su modeli pa da li je neko imao iskustva sa njima.

KGTA ima neki senzor pokreta pa kad nikog nema u prostoru stedi tako sto automatski dodaje ili oduzima 2-3c. Da li to stvarno stedi struju ili je marketinski vrag :D

Ovo su tablice snaga oba modela:

kmta.jpg

kgta.jpg

U tablici se npr. vidi da na 22c zadate temperature na -15c skuplji model daje 3.34kW @ IP 1.36 a jeftiniji model 2.81kW @ IP 1.28.
Na - 10c je manja razlika, skuplji model daje 3.72kW @ IP 1.48 a jeftiniji model 3.37kW @ IP 1.35.

Meni treba inverter za prevashodno grejanje 35m2 dobro izolovanog prostora.
Da li se racuna da je potrebno oko 100W toplote na kvadrat prostora?

Ako pare nisu problem, skuplji model je svakako bolji, tiša spoljna jedinica, itd.

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока

To koliko toplote ti treba zavisi od toplotnih gubitaka koje imas. Sa dobrom izolacijom 100W po m² je previse. 50W u najhladnijim danima.

Tapatalk from Poco loco

5cm fasada i tavan traze oko 100W/m2, ko ima vise cm izolacije manji su gubici.
Pa zasto je Muse tako los u modulaciji, Viola je koliko znam odlican model?

Ma ja sa 3 spoljna zida nemam potrebu za 100W a iznad mene tavan i nemam bas neku izolaciju. Nisam ni blizu 100W po m². Tipa za 65m2 nocria mi trosi 1KW kad je hladnije.
Jedva cekam -15 da vidim potrosnju tada, bas me zanima.
Zato sam i rekao, s dobrom izolacijom 50W u najhladnijim danima, skroz je realno. Jos ako je lepo ususkan stan to je pesma za grejanje.

Tapatalk from Poco loco

5cm fasada i tavan traze oko 100W/m2, ko ima vise cm izolacije manji su gubici.
Pa zasto je Muse tako los u modulaciji, Viola je koliko znam odlican model?

Najbitnija stavka je stolarija, tj. staklo. Mene ubija 11 kvm čistih staklenih površina. Tu se najviše gubi.

Planiram da izolujem plafon u kancelariji sa još 20 cm vune, pa ću da vidim kako ću proći sa grejanjem ove zime. Samo još da navatam majstora...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno