Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kaže mi kolega koji je u Supernovoj "dešava se da se zamrznu svi kanali uveče i to traje dok ne krenu da rade oko 8 ujutru, tada valjda samo resetuju taj uređaj i proradi sve". :) Dal je moguće da ladno tako mogu da ostave celo mesto bez usluge sve dok neki Đokica ujutru ne dođe na posao da resetuje.

Da li je neko uspeo da dobije javnu ip adresu? Za koji sam djavo uzimao najjaci paket ako ne mogu dobiti javnu ip adresu. [emoji849] Nego da se doplati 700 za staticku. Koji ce mi to djavo. Npr moj drug u sloveniji na telemach mrezi doplacuje staticku adresu 1 evro.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

I ja razmisljam da predjem na SN sa SBB. Zvali me juce da mi nude 12 meseci po 1din posle 2600 sa net + tv, optika je u pitanju ne znam kakvi su kod mene u kraju nemam koga da pitam znam samo da je optika skoro provucena valjda nema tolko problema sa optikom bar ne bi trebalo. Meni je isto uslov da mi ne buse zgradu i stan jer je nova zgrada pitao sam ih 5 pita jel treba nesto da buse kazu ne mi koristimo od sbb sve tako da nema busenja. Ako je stvarno tako onda cu preci kod njih ali ako treba nesto da se busi ne dolazi u obzir.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ako ima neko sa Plavog Horizonta (Zemun) zamolio bih ga da napise svoje iskustvo.

Hvala

Da li je neko uspeo da dobije javnu ip adresu? Za koji sam djavo uzimao najjaci paket ako ne mogu dobiti javnu ip adresu. [emoji849] Nego da se doplati 700 za staticku. Koji ce mi to djavo. Npr moj drug u sloveniji na telemach mrezi doplacuje staticku adresu 1 evro.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Ja na nekim sajtovima gde ima 2 step auth. moram svaki dan da ponovo ulazim da kucam sifre/kodove da se ulogujem, dok standardan ip ne moras... jedno vreme su menjali ovaJ natovan ip na 12 sati otprilike...em nat, em nije isti 1 ceo dan...

u super novoj počinje da vlada haos od danas počeli da isključuju televiziju i ako građani plaćaju račune sa malo zakašnjenja i redovno izmiruju svoje dugove ispred predstavništvo super nove se stvara gužva neko nosi uređaje da raskine ugovor a neko nosi plaćani obračuni unazad za tri godine i ja se pitam živimo u dvadeset prvi vek a dokle ćemo tako a još vlada korona

I ja razmisljam da predjem na SN sa SBB. Zvali me juce da mi nude 12 meseci po 1din posle 2600 sa net + tv, optika je u pitanju ne znam kakvi su kod mene u kraju nemam koga da pitam znam samo da je optika skoro provucena valjda nema tolko problema sa optikom bar ne bi trebalo. Meni je isto uslov da mi ne buse zgradu i stan jer je nova zgrada pitao sam ih 5 pita jel treba nesto da buse kazu ne mi koristimo od sbb sve tako da nema busenja. Ako je stvarno tako onda cu preci kod njih ali ako treba nesto da se busi ne dolazi u obzir.

Optika i koaksialni kabl NISU ISTO.
Ako je SBB imao kod tebe koaksialnu instalaciju i oni (SN) koriste njegovu (sbb-ovu) kablovsku liniju do tvog stana onda TI NECE uvesti optiku.
Ako ti buse 1-2 rupe (ili koliko vec treba), uvuku opticko vlakno i postave opticku mrezu u stan onda ces jedino imati "optiku" i mogao bi biti miran i zadovoljan sa uslugom (sem mozda sa NAT-ovanjem IP adresa).
Dobro ti jos jednom proveri da li ti uvode opticku uslugu ili koaksialni kabl koriste...

u super novoj počinje da vlada haos od danas počeli da isključuju televiziju i ako građani plaćaju račune sa malo zakašnjenja i redovno izmiruju svoje dugove ispred predstavništvo super nove se stvara gužva neko nosi uređaje da raskine ugovor a neko nosi plaćani obračuni unazad za tri godine i ja se pitam živimo u dvadeset prvi vek a dokle ćemo tako a još vlada korona

Joco, daj lokaciju da znamo gde to "malo" kasne ? :)

Ako je SBB imao kod tebe koaksialnu instalaciju i oni (SN) koriste njegovu (sbb-ovu) kablovsku liniju do tvog stana onda TI NECE uvesti optiku.
Ako ti buse 1-2 rupe (ili koliko vec treba), uvuku opticko vlakno i postave opticku mrezu u stan onda ces jedino imati "optiku" i mogao bi biti miran i zadovoljan sa uslugom (sem mozda sa NAT-ovanjem IP adresa).
Dobro ti jos jednom proveri da li ti uvode opticku uslugu ili koaksialni kabl koriste...
Optika do zgrade , stanovi coax, moze i tako. Sasvim validan scenario. E sad... Najlakse da vidis kod SN je brate razlocote brzine neta daju za opt.pakete razlocite za kabl. Imas na sajtu njihovom. Po onome sto procitah to nije opticki paket.

Sent from my Mi 10 using Tapatalk

Naravmo da nije optički net ako ne ulaze optičkim kablom u stan bez obzira što ulaze optikom u zgradu,mislim da su i brzine za net za coax opciju.

Za neupotrebljiv fixni i jedva upotrebljiv internet (pisao sam ranije) za ceo mesec, umanjili su mi račun za 380 dinara.

Sva sreća, ugovor je raskinut. Orion optika već više od mesec dana radi bez štucanja.

Samo kad sam im leđa video...

..i to je to proslo je 18h MRS.jpg

upload do ujutru u 6 neupotrebljiv :rupa:

Poslednja izmena:
Znači da nisi tražio određeno umanjenje pa su ti umanjili koliko su hteli.
Tačno?

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Naravno, ali sam vrlo jasno napisao zbog čega to tražim i da dve od tri usluge nisam imao mesec dana (i više, ali se odnosi na konkretan period).

Ma, nek se nose. Najveća mi je nagrada što više ništa s njima nemam.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

I meni su rekli da mi se u kući kače na instalaciju koji već koristim sa SBB-om, dakle ništa hilti ništa štemovanje, samo iz račve izvuku SBB i metnu SN.

Ahaaaaa, ovo nisam znao. A kako šljaka kad ti optiku nakače na postojeći koaks u kući?

Ne može se nakačiti optika na coax,dolaze dva kabla.Postoje situacije da se optikom uđe u zgradu,postavi orman sa opremom i iz ormana ide coaxom prema stanovima.

Ahaaaaa, ovo nisam znao. A kako šljaka kad ti optiku nakače na postojeći koaks u kući?

Ti ozbiljno ne shvatas sta je optika i kako ta oprema izgleda...

Optika u stan (kucu) ide preko optickog vlakna koje ulazi skroz u kucu.
Optika do zgrade pa dalje koaksialni do stana je znatno slabija varijanta kablovske usluge. Gde god koaksialni kabl ide kroz zgradu i koaksialni kabl ulazi u stan to se smatra koaksialnom instalacijom i NIJE optika.
Koaksial nekome radi dobro, nekome slabije, a nekome bas lose.
Zavisi od bivseg operatera kojeg je kupio Kopernikus i koji je sada deo SN.
Zavisi od stanja mreze, od toga da li i koliko prckaju na "unapredjenju" mreze i celog sistema...

Pitaj komsije kako njima radi.
Ako ti nude uslugu preko koaksialnog kabla onda to NIJE optika.

Unosis konfuziju...
Optika je samo način prenosa podataka, razlika između njega i coaxa je u bandwithu

Teško da će neko u zgradu do svakog stana da uvodi FTTH jer je to nepotrebno i naravno da će da uvode FTTB
I ti sad objasni kako FTTB nije optika

Telkekom uvodi FTTH,video sam kod prijatelja u stanu da su mu doveli optički kabak skroz do kompjutera i tu prešli na ruter sa koga je komp povezan mrežnim kablom.

...
Teško da će neko u zgradu do svakog stana da uvodi FTTH jer je to nepotrebno i naravno da će da uvode FTTB...
Ne razumem šta si hteo da kažeš ovom rečenicom?
U Srbiji se već godinama uvodi FTTH. Počelo je sa Targom, ExeNet, Orion, pa MTS, sada i SN a verovatno ih ima još, za koje ja i ne znam.
Optički kabl ulazi u stan ili kuću i tamo se terminira.
Pozdrav

Hoću da kažem da ima raznih varijanti optike.

Najbolje da sačekamo da vidimo da ne nagađamo.
Kod mene u kraju su na ulici svuda njihovi optički kablovi ali nisam još čuo da su nešto novo nudili, ali nešto spremaju.

Poslednja izmena:
Mnogo im je lakše da optikom uđu direktno u stan, nema ormana sa uređajima, nema napajanja samo optičke razvodne kutije...

Послато са Mi Note 10 Lite помоћу Тапатока

RV je uvodio FTTH pravo u stan.Iz razvodne kutije u hodniku, vlakno ide pravo u stan, sve do zeljenog mesta za ruter.
Mreža je razvlačena po banderama javne rasvete.To je bilo izvedeno tačno pre tri godine.SN je kasnije preuzeo kompletno izvedenu optiku, sa sve korisnicima.
U odnosu na uzemljeni VDSL , za dve godine, bilo je vise kraćih prekida veze , desetak. Na VDSL-u , za taj period nula prekida.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Poslednja izmena:
Unosis konfuziju...
Optika je samo način prenosa podataka, razlika između njega i coaxa je u bandwithu

Teško da će neko u zgradu do svakog stana da uvodi FTTH jer je to nepotrebno i naravno da će da uvode FTTB
I ti sad objasni kako FTTB nije optika

FTTH koji se smatra "optikom" i FTTB nisu bas isto.
Koliko nas ima FTTB pa onda razvuku koaksial do 20. sprata ili po 5 ulaza na stranu kroz podrume pa naberu 100-200 stanova ...

FTTH bi bilo koji kod bilo koga operatera preporucio, a za FTTB (kao sto je kod mene ex RV a sada SN) teba se dobro raspitati po komsiluku kako radi i ponekad nacekati se majsora u mnogo navrata dok ne otkriju " 'đe je ba zapelo" i "šata je krenulo da crkava i pregoreva"...

Ja se ne secam da je bilo vise od 2-3 primedbe na FTTH (tzv "pravu" optiku), dok FTTB i koaksial do stana prave probleme nekim korisnicima ...

Gde postavljaju novu opticku mrezu, u svim novogradnjama (barem onim kvalitetnim) jedino i postavljaju FTTH.
Eno ga Beograd na vodi, svi stanovi FTTH.
Evo kod mene mts u zgradu i ulaz usao prosle godine sa optikom (FTTH), svim starim i novim korisnicima samo opticko vlakno uvodi ako traze tv i net.
Sva ona moja prica je da docaram coveku sta je "optika" a sta koaksijal da mu ne prodaju pricu da uvode optiku a puste mu signal kroz pokradeni sbb koaksialni kabl...
(Da bio bi pokraden kabl ako ga iscupaju iz sbb-ove razvodne kutije i ukljuce u SN-ovu, jer sva mrezna oprema je vlasnistvo provajdera, pa i ona u hodniku)

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno