Šta je novo?

GeForce RTX 3000 Thread

Jel ima šanse da 3080 bude previše za i7-8700k?

Ipak, ima sanse, narocito u 1440p., kada jedan 3900XT kaska za 10900K za oko 10 - 15%.

Sto ne znaci da ne moze da bude odredjeno dovoljan za 4K. Jer zasad koliko vidim 3080 kada izadju custom modeli i plus overklok, moze bas dosta sadasnjih igara da pogura na 4K60fps. Ali, recimo mnoge dobre igre sljakaju 'samo' na 1440p, Metro Exodus, Control, Red Dead Redemption 2, Bordelands 3 i druge, gde mogu da dodju do izrazaja perfomanse najacih Intel procesore. Treba videti sta ko voli da igra i na osnovu toga odluciti da li mu odgovara 8700K i 3080.

Igram Battlefield i BR naslove. Videću za početak kako će se ponašati ako ne bude dovoljno onda nešto jače, to je najmanji problem. Mada ja igram competitive i nije mi bitno 144fps Ultra podešavanja.

Haha znači mora i9!

Hvala na odgovorima. Videću kad kupim pa javljam kako se ponaša. Nadam se da nece biti ista situacija kao kad sam 1070 upario sa 4670k.

Igram Battlefield i BR naslove. Videću za početak kako će se ponašati ako ne bude dovoljno onda nešto jače, to je najmanji problem. Mada ja igram competitive i nije mi bitno 144fps Ultra podešavanja.

Pa sto su ti niza podesavanja, to ti vise FPS zavisi od CPUa.

Kaska 7%, video si rezultat. Ti si ga okačio. Isto toliko kaskaju i 10700K i 3800XT

Video sam na nekim drugim testovima da je oko 10%.

E, sad, isto kao i za 20 igara i prosek oko 35% za 3080, sta mi to znaci, kada ce mi za neku konkretni igru prosek biti i oko 45%, dok za neku drugu oko 25%. Tako i ovde za procesore, ima gde je u nekoj igri i razlika i 15% i ne znaci mi prosek oko 7%, ali ima negde i oko 2%, sto znaci da je jos bolje nego razlika 7%.

Zato kazem, ti neki proseci mogu da budu macka u djaku, kao sto kazu statiskika kao bikini, pokazuje sve a nista ne otkriva.

Da ne pricamo da ima gpu bound igara koje imaju cpu bound deonice, pa o cpu bound scenama, nije to bas tako, to je prosek od 7% na 10 igara i kraj.

Poslednja izmena:
Djalf troler stari, voli on da troluje po kucama...

Inace izgubio status moda zbog lozenja clanova i deljenja poena nakon toga :D

Nije izgubio mod status, nego je sam trazio da mu skinu zbog ovoga:
https://forum.benchmark.rs/showthre...a-moderatora&p=5928499&viewfull=1#post5928499

Ja sam 6700k zamenio jer mi je stutterovao sa ray tracing-om u Battlefieldu 5 i apsolutno sekao i obarao na 25fps sa 50 kako sada radi na 3700x u AC Odyssey, sve to na 4k sa max detaljima, jer i to ipak treba da prodje kroz cpu.
4 jezgra vise nisu dovoljna, a visok FPS je uvek zahtevao fisoke frekvencije, a tu 10900 nije u velikoj prednosti u odnosu na 8700k, ako je i uopste sa dobrim OC-om.
6/12 sa visokim IPC-om, ne bi trebalo da bude bottleneck 3080, mozda jedino u nekim retkim slucajevima neko bude imao 160fps umesto 180fps...

@reviewsrb - meni se visa svidja analogija statistike sa sarmom :)

inace ne znam zasto mora da se kupi day one... sacekajte malo i bice brdo testova kako sa raznim kombinacijama komponenti, tako i za razne naslove, pa verujem da ce se za vecinu ljudi naci testovi koji odgovaraju njihovim zeljama i mogucnostima.... ako se neko plasi da ce biti nestasica, onda uzimajte bez obzira dal ce mozda CPU biti usko grlo ili mozda neki drugi razlog "za brigu".... ako imate da iskesirate 700-800-900e za graficku, ne verujem da ce i nadogradnja CPU-a biti problem....

inace koliko vidim, brdo ljudi gleda 3080 varijantu, kao da ce 80% foruma kupiti bas to ili mozda jace.... kao da ne zivimo u srbiji :D
mislim, jeste da je IT unosnija grana kod nas, ali opet nisu svi ovde programeri, devopsi, testeri i slicno :)

@reviewsrb - meni se visa svidja analogija statistike sa sarmom :)

inace ne znam zasto mora da se kupi day one... sacekajte malo i bice brdo testova kako sa raznim kombinacijama komponenti, tako i za razne naslove, pa verujem da ce se za vecinu ljudi naci testovi koji odgovaraju njihovim zeljama i mogucnostima.... ako se neko plasi da ce biti nestasica, onda uzimajte bez obzira dal ce mozda CPU biti usko grlo ili mozda neki drugi razlog "za brigu".... ako imate da iskesirate 700-800-900e za graficku, ne verujem da ce i nadogradnja CPU-a biti problem....

inace koliko vidim, brdo ljudi gleda 3080 varijantu, kao da ce 80% foruma kupiti bas to ili mozda jace.... kao da ne zivimo u srbiji :D
mislim, jeste da je IT unosnija grana kod nas, ali opet nisu svi ovde programeri, devopsi, testeri i slicno :)

Pratio sam kod 10xx serije, od hajpa do par meseci nakon izlaska i ako se dobro secam ni 5% napaljenih hajp ucesnika nije uzelo nista iznad 1060.
Tu ne racunam staru gardu koja redovno prati i uzima nove serije.
U prevodu, 90% piskaranja ovde je... pa to, piskaranje :)
Necu je kupiti ali zato mogu da pljujem i pametujem...
Ista prica godinama, tacnije decenijama.
Drzis se stare proverene ekipe, ostalo ignore i imasces pravu sliku da li vredi zaletati se. Ende.

^ takodje i panika za vram, pa panika za cpu. Ispada da svi imaju monitore 4K 144hz pa da imaju maksimalno fps. Po meni ce 8700K bez problema da radi sa 3080.

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

^ takodje i panika za vram, pa panika za cpu. Ispada da svi imaju monitore 4K 144hz pa da imaju maksimalno fps. Po meni ce 8700K bez problema da radi sa 3080.

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

"Po tebi" se pise sumljam. Tako da nisi bas referentan :D

:d krenulo je
Screenshot_20200917-150229_Samsung Internet.jpg

Gosn na slovo F. komsija je promenio naziv na doticnom sajtu,imam par pitanja za njega za 3080 al ga nesto nema..

Kod mene je rizen 2600, mislim da ce biti ok za 4k uz 3070 ili 3080, ili pak 6800 ili 6900xt....

Ne znam, ali sam prosto znao da ce Strix biti preko 900e xD

Narucio sam obican Strix kad ce stici Bog ce ga znati. Hteo sam FE da narucim ali evo do sada uopste nije ni otvorena prodaja na NVIDIA sajtu, u sekundi kada je otvoreno bilo je vec OUT of Stock, sto znaci da je prodaja bila samo na papiru u realnosti verovatno 100 komada ako i toliko.

Hoce za 1080p i 1440p. Treba ti jaci procesor ako hoces da izvuces sve performanse iz 3080. 9900k/10900k/3900X/3950X.

Još niko nije testirao to, da ne žurimo sa zaključcima...

Inače, Ameri se žale da ne mogu da dođu do 3080-ica, svi veći retaileri su status "Notify me" prebacili na "Out of stock" bukvalno u sekundi, ljudi nisu stigli ni da kliknu na narudžbinu...verovatno su ih snajpovali boteri i sad ih preprodaju po Ebay za 1000$, lol.

A nemački ComputerBase je poredio 2080Ti i 3080 na istoj potrošnji, 270W, i 3080 je davao 25% više frejmova na istoj vataži.

Poslednja izmena:
ASUS GeForce RTX 3080 TUF Gaming review

https://www.guru3d.com/articles-pages/asus-geforce-rtx-3080-tuf-gaming-review,1.html

Tuf verzija samo 62c u loadu! Znaci Strix ide jos nize.

Inace, pojavili su se par modela kod madjara, Strix OC 920e, Gigabyte neki klot model 700e...

Takodje ovde isto oko 62c u loadu i overklok, prosto deluje neverovatno, ali s obzirom da je FE 3080 oko 76c, onda je ovo ocekivano, znaci bolji modeli mogu ici i ispod 60c.

https://www.purepc.pl/test-asus-geforce-rtx-3080-tuf-gaming-niereferencyjny-ampere?page=0,22

To znaci da ne treba kupovati neku najskuplju custom 3080, naci neku dobru i tihu jeftiniju i bice okey.

Poslednja izmena:
Kako da ne može hladnije s onolikim mrcinama od hladnjaka...
Ref. kuler je dosta efikasan, mid-70 temperature sa tim performansama i potrošnjom, na kuleru srednje veličine (285mm, 2-slot) je odlično, bolje nego dosadašnji stock kuleri...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno