Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

^ Da, moći će.

Slažem se sa razmišljanjem. Sa druge strane, nema smisla da razlika u ceni između PS5 i PS5 digital bude veća od $100, jer je razlika samo u BR čitaču. Možda će staviti $399 i $299/349. Tada bi već MS bio u problemu.

Za nas koji smo više naklonjeni kupovini PS-a, dobro je što je MS prvi objavio cene za svoje konzole. Ako je Sony planirao više cene, sada će definitivno morati da promeni strategiju.

tako je. a sa druge strane, mozda i jeste realna razlika zbog citaca samo $50, ali to je sony i to je trziste, nema sanse da ce javno taj citac da vrednuju samo $50. morace oni to da nameste na $100 razlike

Nadoknadice oni posle to na ceni eksternih SSD-ova......

^ Da, moći će.

Slažem se sa razmišljanjem. Sa druge strane, nema smisla da razlika u ceni između PS5 i PS5 digital bude veća od $100, jer je razlika samo u BR čitaču. Možda će staviti $399 i $299/349. Tada bi već MS bio u problemu.

Za nas koji smo više naklonjeni kupovini PS-a, dobro je što je MS prvi objavio cene za svoje konzole. Ako je Sony planirao više cene, sada će definitivno morati da promeni strategiju.

BoM za PS5 je ~450$ (za razliku od PS4 koji je bio 380$, a gubitak na njoj je bio oko 50$), pa je to neka indikacija oko cene.
Doduse, cesto sam BoM nema veze sa konacnom cenom proizvoda, a sam BlueRay nije toliko skup...
Tu treba uracunati i cenu pakovanja i dsitribucije tog proizvoda.
Pritom, imam osecaj da je DS kontroler mnogo skuplji za izradu nego xbox kontroler.

E, sad ostaje pitanje koliki gubitak sony moze sebi da priusti i od toga zavisi cena.
Ali, sudeci po njihovom eventu i naglasavanju "value over price", mislim da se moze ocekivati i neka jaca cena.
Doduse, moje misljenje je da je realno 499$/399$, sa planiranim gubitkom na digital verziji koji ce da nadoknade kroz digital prodaju igara (ne gube ~15$ na distribuciju kroz diskove).

U bilo kom slucaju makar znamo da ne moze niti sme PS5 disk verzija ici iznad 499$
Sto sam ja rekao jos pre pola godine ako ne i vise kad su neki ovde govorili "bice ovo minimum 799$":d i mnogi govorili ako moze iphone 1300$ sto ne bi i konzola. E moji vi.....mnogo ste pametni

Poslednja izmena:
Sony je u jako nezgodnoj poziciji cenovno sta da radi sad sa PS5. Series S (iako dosta slabiji) bice 299$, series x 499$. E sad, sony moze komotno da stavi isto 499$ za disk verziju, ali sta da radi sa digital verzijom?
Problem je ako stave 399$ jer ljudi (pre svega roditelji) kad budu stajali na polici s konzolama videce nove konzole od kojih je jedna 299$ a druga 399$ i uzece ovu prvu u vecem broju slucajeva.
Da stave 299$ digital nema sanse. Mozda bi 349$ bilo mudro za digital

Pa nisu kupci slepi i gluvi da ne znaju razliku između dve konzole gde je jedna 300 a druga 400 dolara. Jeste, biće i takvih koji s tim rezonom kupuju ali to je mizerna manjina. Na mestu Sonija ne bih išao ispod 400 za digitalnu verziju a verovatno ni 450. Prvo, imaju dve konzole identične snage minus blu-ray, drugo imaju na launchu ili jako blizu launcha ono što Microsoft nema... a to su ekskluzivne igre. Spider-man i Demon Souls ima da prodaju PS5 kao bombone, da ne pričam o ljudima koji su već u ekosistemu PS sa gomilom igara.

Sent from my M2002J9G using Tapatalk

Mislim da neće spuštati cene zbog MS... realnije mi je da možda vremenom izbace isto neku budget verziju PS5 koja će biti tipa 300-350 dolara.

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

Ako PS5 izlazi do kraja Novembra u Evropi, kad očekujete da će se pojaviti na oglasima kod drugara iz Subotice? [emoji3]

Sent from my MI 9 using Tapatalk

Ako PS5 izlazi do kraja Novembra u Evropi, kad očekujete da će se pojaviti na oglasima kod drugara iz Subotice? [emoji3]

Sent from my MI 9 using Tapatalk

Po tradiciji bude brzo kod njih ali prvih mesec-dva ocekuj +100-150 eura na prodajnu cenu. Znaci 499+100 eura minimum. Pa kome se zuri......
Normalizovace se cene posle nove godine i bice cak manja od prodajne.
Secam se ja sam uzeo ps4 tipa pola godine od izlaska za 350 eura kad je cena po evropi bila 400

Poslednja izmena:
Hvala na odgovorima. Prvi put ću posedovati konzolu još od PS1. Baš sam hajpovan. :D

Sony je u jako nezgodnoj poziciji cenovno sta da radi sad sa PS5. Series S (iako dosta slabiji) bice 299$, series x 499$. E sad, sony moze komotno da stavi isto 499$ za disk verziju, ali sta da radi sa digital verzijom?
Problem je ako stave 399$ jer ljudi (pre svega roditelji) kad budu stajali na polici s konzolama videce nove konzole od kojih je jedna 299$ a druga 399$ i uzece ovu prvu u vecem broju slucajeva.
Da stave 299$ digital nema sanse. Mozda bi 349$ bilo mudro za digital

Nema sanse.
Jer danas klinci znaju sta im se igra, i kad budu zakukali za novim Spiderman-om, morace roditelj da pljune 50-100$ vise

Poslednja izmena:
Ne treba potcenjivati Microsoft. Ovog puta mislim da će pokidati. Jedina prednost PS su tih par ekskluziva, od kojih me realno zanima samo TLOU2 i Days Gone. God of war zadnji sam igrao, i ok je grafički, ali nije to nešto zbog čega bih se odrekao PCa ili odbacio XB.

Videćemo, cene su odlične, Game Pass postaje sve bolji i bolji...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ne treba potcenjivati Microsoft. Ovog puta mislim da će pokidati. Jedina prednost PS su tih par ekskluziva, od kojih me realno zanima samo TLOU2 i Days Gone. God of war zadnji sam igrao, i ok je grafički, ali nije to nešto zbog čega bih se odrekao PCa ili odbacio XB.

Bukvalno isto iščekujem i samo zbog toga uzimam PS5

Sent from my GM1900 using Tapatalk

Ako imaš dobar PC šta će ti Xbox? Na PC imaš sve što ima na Xbox pa plus recimo masa strategija koje neće nikada biti na konzolama. PS ima mnogo više ekskluziva od tih koje pominješ, nešto se nađe za svakog :) I to prodaje konzole da se ne lažemo... dok MS ne izgradi poveću bazu ekskluzivnih igara nema on šta da traži u trci sa Sonijem. Može da se batrga sa Cloud-om i Gamepass-om, to i dalje neće povećati prodaju same konzole.

PS5 Showcase u sredu:

Before PlayStation 5 launches this holiday, we wanted to give you one more look at some of the great games coming to PS5 at launch (and beyond!).

Our next digital showcase will weigh in at around 40 minutes, and feature updates on the latest titles from Worldwide Studios and our world-class development partners. 

Tune in live on Twitch or YouTube this Wednesday, September 16 at 1pm PDT / 9pm BST / 10pm CEST to see what’s next for PS5.

Ovde mora biti obznanjena cena ako ne i dan dva pre :)

Znaci nakon srede da se planira gde ce da se odradi preorder, i za koliko. :D

Voleo bih da nasi pilicari ponude neku realnu cenu, tipa 60k (bice 80 vrv :mad:) za PS5, jer pitanje koliko ce KP elita moci da donese iz Madjarske ako je broj konzola ogranicen..

Ja mislim da ljudi koji zive "normalno" (tu pre svega mislim na zivot i standard u zapadnim razvijenim zemljama) nece polagati toliko paznje da li je neka konzola skuplja za 100 ili 200 €.
To je nama bitno...mi bi hteli da kupimo nesto najbolje, ali ako moze da je dzabe.

Mislim da je sve jedno ljudima.na zapadu za 100€ razlike. Toliko potroše za nedelju dana odlaska na posao. Ko je imao "playstation 4" 99.9% kupice i PS5.

A sto se nas tice...

Sent from my SM-A815FN using Tapatalk

Nisam imao konzole do sad ali ps5 kupujem. [emoji41]

Ne znam zasto su onda zapanjaci toliko odusevljeni Xbox Series S i pre svega zbog cene od 299$, a kazes da im je zivot lagodan? Da sam na zapadu tih 200$ mi nista ne bi znacilo i ne bih ni razmatrao taj slabiji box pored XSX. Pre ce ovde ljudi kupovati pre XSX nego neki zapadnjak koji gleda svaku paru ;)

Ljudi u Srbiji ne kontaju da će Srbin uvek lakše potrošiti euro, nego "zapadnjaci.

Ljudi u Srbiji ne kontaju da će Srbin uvek lakše potrošiti euro, nego "zapadnjaci.
Ma sve i da je tako (a tako je) samo sam hteo da kazem, da npr.iako je manja, u Hrvatskoj je vise prodato ps4 konzola nego y Srbiji.
Toliko smo malo tržište da verujem da 95% ljudi iz tih kompanija neznaju gde se nalazimo.

Ne znaju. [emoji57]

Ma sve i da je tako (a tako je) samo sam hteo da kazem, da npr.iako je manja, u Hrvatskoj je vise prodato ps4 konzola nego y Srbiji.
Toliko smo malo tržište da verujem da 95% ljudi iz tih kompanija neznaju gde se nalazimo.

Source?

Ja prvi sam spreman da dam do 600 evra za PS5. Sve sto bide ispod toga je za mene nesto sto mi ostaje u dzepu.

Pritom, mislim da cu je sam doneti iz Segedina ili Budimpeste, ako se potrefi da odem tamo u te prve 2-3 nedelje od launch-a...

Mi već idemo na day 1 čim bude launch u Szeged. Afa nazad i milina. Još se samo nismo odlučili koju konzolu uzimamo xsx ili ps5 digital.

Ja sam mislio da cu uzeti PS5 sa optickim drajvom, ali sam u medjuvremenu "stekao tehnicke uslove" i uveo optiku 170/70, tako da idem na digital.
I ja cu gadjati taj prvi vikend, ali sa troje dece i svim ostalim obavezama, planovi se brzo menjaju...

Mi već idemo na day 1 čim bude launch u Szeged. Afa nazad i milina. Još se samo nismo odlučili koju konzolu uzimamo xsx ili ps5 digital.

Pre nego sto to uradite malo se informisite oko carine, posto su bas strozi, i verovatno je da javljaju na srpsku granicu sta nosite. A to bas i nije milina ako imate tri cetiri komada u autu.

Sta god bacio microsoft u opticaj, ne mogu da sedim miran dok Sony reklamira neki GoW, Bloodborne, Ratchet, Spiderman, Horizon, TLoU, Uncharted, Tsushima, Killzone... a Microsoft Horizon 11 i Halo 16.

Dok se ti blokbasteri redjaju na jednoj platformi, nema tog gamepassa koji ce me odvesti do microsoft tabora.

Ali, Series S kao dodatak na PS5 je moj izbor umesto grindovanja PCa.

Od sonya ocekujem ipak nesto veci broj ekskluziva na ovoj generaciji, narocito novih. Nikad mi nece dosaditi GoW ili Uncharted serijal, ali 'ajmo nesto novo.

Послато са Redmi Note 9S помоћу Тапатока

Vrh Dno