Šta je novo?

Huawei P30/Pro/Lite

Serviseri ima progledaju, samo tako. Aktivacija google 5 do 10 eur. Call now [emoji6]

Poslato sa ELE-L29 pomoću Tapatoka

Svako ima prava na konentar ovde. Mislim da si svestan da ljudi i dan danas kupuju Huawei sa GMS iz neznanja za situaciju sa Google. Isto tako neko ko je kupio Huawei sa GMS u zadnjih par meseci ne bi rado izdvojio opet novac za drugi pristojan telefon. Ipak zivimo na balkanu i plate nam pokrivaju osnovne potrebe i nesto preko toga, bar vecini. A i nisu svi napredni korisnici pa da znaju sve sto bi trebalo o Huawei ili nekom drugom proizvodjacu. Ja sam npr Android imao u malom prstu a sada i najosnovnije stvari ponekad ne znam. I nije me stid da pitam. Bio sam dugo na IOS-u. I nije to panika Brico jednostavno zelja da ne dodje do bespotrebnog troska. Bar ja ne bih voleo da dajem lovu opet.

Daleko od toga da ja nekoga ili nekome osporavam da konentariše, iznosi mišljenje i ostalo...dapače. Ne razumiješ šta hoću reći...sve to stoji...plaće, troškovi, ne znanje ali vi zaista mislite da će ti uređaji prestati raditi od danas na sutra bez ikakvoga upozorenja...tipa sutra se probudiš i nema Googla? Ja ne! I da se desi...što onda...Huawei će izbaciti update i prebaciti na HMS...i što onda...telefon radi...istina nema YT aplikaciju ali preko Browser radi bez problema kao i većina svih drugih GApps. Ostalo...WA,Viber,Facebook & Co. i 90% ostalih aplikacija radi bez GMSa...hardware, autonomija, ergonomija...sve ostaje isto. I ako se desi neće se telefon ugasiti i prestati raditi...oni što ne znaju kako stvari funkcioniraju na HMSu će se naučiti...sami na bespućima interneta ili nečijom pomoći ako baš nemaju/ne žele dodatni trošak...jer će biti primorani.

Huawei P40Pro+ & Tapatalk

Poslednja izmena:
Taj rad. Nekom smrkne, nekom svane [emoji23]

Haha ma nema nista od toga, kad do sada nisu banovali uredjaje sa GMS nece ni nadalje. A i sta ce im to. Nanose ionako preveliku stetu Huawei. Sigurni smo mi.

@Brico Moras priznati, HMS jos uvek nije dobar. Viber ume da zeza i na GMS pa to da ne uzimamo u obzir toliko, ali na HMS dosta apk ne radi ok (Whatsapp, mail klijenti, notifikacije...). Bilo je upozorenja za gubitak GMS ali niko nije zeleo da se ta prica rasiri. Ali posteno pricano, niko me nije terao da uzimam telefone Huawei u par zadnjih meseci. Svesno sam isao na rizik. Bive to ok, ostace nama GMS. Bez brige.

Poslednja izmena:
@Brico Moras priznati, HMS jos uvek nije dobar. Viber ume da zeza i na GMS pa to da ne uzimamo u obzir toliko, ali na HMS dosta apk ne radi ok (Whatsapp, mail klijenti, notifikacije...). Bilo je upozorenja za gubitak GMS ali niko nije zeleo da se ta prica rasiri. Ali posteno pricano, niko me nije terao da uzimam telefone Huawei u par zadnjih meseci. Svesno sam isao na rizik. Bive to ok, ostace nama GMS. Bez brige.

Uzimajući u obzir koliko je star HMS je odličan.
BTW Viber...zeza i na ženinom Samsungu...kad netko zove samo se čuje zvono,niti se možeš javiti, niti prekinuti niti piše tko je zvao...ista stvar na prijateljevom iPhone X. Viber je jednostavno smeće i ovdje u Austriji to koriste samo balkanci...ja ne znam niti jednog austrijanca ili njemca koji koristi Viber...svi na WA.

Kako ti znaš da je bilo upozorenja ako se priča nije raširila? [emoji848]

Poslednja izmena:
BTW Viber...zeza i na ženinom Samsungu...kad netko zove samo se čuje zvono,niti se možeš javiti, niti prekinuti niti piše tko je zvao...ista stvar na prijateljevom iPhone X. Viber je jednostavno smeće i ovdje u Austriji to koriste samo Balkanci...ja ne znam niti jednog Austrijanca ili Njemca koji koristi Viber...svi na WA.

Da, to za viber si apsolutno u pravu. Kao i za HMS. Treba pohvaliti Huawei, bore se itekako.

U pravu si da je bilo upozorenja...sjećam se dobro da se prošle godine kad je sve počelo sa prvom licencom od 3 mjeseca raspravljalo i da će nakon isteka iste prestati Google podrška ali su svi bili uvjereni da se zakon ne može provoditi retroaktivno i da smo sigurni....u međuvremenu se licenca produživala 4 puta, prošlo godinu dana pa su svi mislili nema od toga ništa ali u biti cijelo to vrijeme je se o tome šuškalo i dosta ih je uzelo telefon nadajući da se ništa neće promijeniti kao što se nije promijenilo od samom početka kad je počeo ban.

Poslednja izmena:
BTW Viber...zeza i na ženinom Samsungu...kad netko zove samo se čuje zvono,niti se možeš javiti, niti prekinuti niti piše tko je zvao...ista stvar na prijateljevom iPhone X. Viber je jednostavno smeće i ovdje u Austriji to koriste samo balkanci...ja ne znam niti jednog austrijanca ili njemca koji koristi Viber...svi na WA.

Bilo je upozorenja na pouzdanim sajtovima. Oglasio se i Google koji je objasnio da im zakon trenutno dozvoljava da saradjuju sa Huawei na starim uredjajima. I jos nesto su rekli ali ne mogu sada da sesetim. Ko je pratio situaciju jasno mu je bilo da Google misli na privremenu licencu tom izjavom. Ma bice to ok. Neverujem da ce banovati i stare uredjaje ako Huawei ne napravi neku drasticnu gresku i ne narusi kompatibilnost. Inace ovo za viber si totalno u pravu. Cim izadjes van Srbije shvatis koliko ljudi koriste Whatsapp i Telegram. Ja sam se zato i interesovao oko Whatsapp na Huawei ako banuju. Jednostavno imam dosta kontakata u inostranstvu i ne mogu ljude, naravno, da prebacujem na Viber ako ne koriste i nisu koristili. Sa nasim ljudima u inostranstvu mi je vec lako oni po ukljucenom telefonu instaliraju Viber.

Jesam li ja nešto opasno propustio (loše protumačio) ili Trampova zabrana utiče na to da i ovo ne mogu (bar ne direktno sa play-a) da instaliram na P30 pro:

Company of Heroes

Jesam li ja nešto opasno propustio (loše protumačio) ili Trampova zabrana utiče na to da i ovo ne mogu (bar ne direktno sa play-a) da instaliram na P30 pro:

Company of Heroes
Isto druže...
99b9cc8be6c2f42deb9619bbe7375c83.jpg

Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka

Da li je pritisak na google ili samog proizvođača igrice. Evo spiska brendova i telefona koji su kompatibilni sa ovom igrom
Screenshot_20200913_124009_com.kiwibrowser.browser.jpg

Lokacija Nemacka? Deluje da zeza nesto play store kod nas na lokalu.

Може и овако да се нађе
168f45466db3c0a2665641210914ebc1.jpg

Poslato sa NOVA 5T pomoću Tapatoka

Ali i dalje piše da nije kompatibilna sa tvojim uređajem...

Ljudi, mi ne možemo gomilu app da preuzmemo jer su region restrict kod nas. Možda je reč i o ovoj aplikaciji tj. igri.
Druga opcija je da je brand/model restrict.
Da ne počnemo prerano da palimo sveće svojim Huaweijima, R.I.P. [emoji23]

Meni je u GP uopste nema! Nego koja vam je verzija Play Store, meni je zaglavio na 21.6.13 verziji i ni da makne iako su izasle nove verzije Play store odavno. Deluje mi sumnjivo pa zato pitam. Kao da ne dobijam vise update Play store.

Meni je u GP uopste nema! Nego koja vam je verzija Play Store, meni je zaglavio na 21.6.13 verziji i ni da makne iako su izasle nove verzije Play store odavno. Deluje mi sumnjivo pa zato pitam. Kao da ne dobijam vise update Play store.
21.6.13-21
Redovno stižu ažuriranja.

Pa skini odande i instaliraj

Sent from my P30 using Tapatalk

I na Samsungu je ista verzija ako je za utehu [emoji23].

I na Samsungu je ista verzija ako je za utehu [emoji23].

Ne verujem da ce doci do bana po btendu. Zadali su oni preveliki udarac Huawei-u i bez da banuju "stare" telefone. Jedino to sa novom verzijom Androida ali to kome tako nesto fali. Meni ne smeta da ostane na 10-ci ni najmnje. To sa igricom moze da bude nesto deseto. Nisam ispratio dovoljno pazljivo pa da ne "lupam".

Jeste i na samsungu je ista verzija,vidi na apk mirror ima li novija ali moguce i da je pocelo ono sto ie najavljivano sto se tice huawei telefona posto nisu uspeli da obnove licencu ni za starije modele
Ukidace oni njima polako sve sigurno,tako ste pricali isto i da nema sanse da popiju ban za novije modele pa eto sta se desava. Mnogo su veliki novci u igri tako da ako su zacrtali tako ce i da bude. Ne znam samo koje ce soc-ove stavljati u svoje uredjaje kada potrose zalihe na veliku zalost nas potrosaca.
A lepo su krenuli da skinu i samsung i apple sa trona,steta

Poslednja izmena:
Jeste i na samsungu je ista verzija,vidi na apk mirror ima li novija ali moguce i da je pocelo ono sto ie najavljivano sto se tice huawei telefona posto nisu uspeli da obnove licencu ni za starije modele

Ima na mirror-u, pure, Huawei Central izbacuje vec po 2 put obavestenje o novoj verziji PS ali nikako da se azurira. Znam da retko kada imamo najnoviju verziju ali malo mi bilo cudno jer odavno je objavljena verzija nakon ove koje imamo. Ali ako je tako i na Samsungu onda nema problema dobicemo. Samo sam izneo ono sto sam zapazio.

Ima na mirror-u, pure, Huawei Central izbacuje vec po 2 put obavestenje o novoj verziji PS ali nikako da se azurira. Znam da retko kada imamo najnoviju verziju ali malo mi bilo cudno jer odavno je objavljena verzija nakon ove koje imamo. Ali ako je tako i na Samsungu onda nema problema dobicemo. Samo sam izneo ono sto sam zapazio.
Evo sad sam video ,na n10 plus je ta verzija a flesovao sam ga pre 5 dana najnovijim fw-om

Ja instalirao najnoviju verziju storea sa Huawei centrala

Sent from my P30 using Tapatalk

Vrh Dno