Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Fića ima proverene informacije sa vrha [emoji23]

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Da od brata Sija[emoji23][emoji1787][emoji23][emoji1787]

Šta je bolje izabrati između dhl i fedex? Mislim po pitanju eventualnih dodatnih dažbina na carini? Cena poštarine je slična 25 vs 20$ dakle fedex je jeftiniji 5$. Cena artikla je 35$ ne znam da li će ići uopšte na carinu, manji je paket.

Stize mi ovo danas, ekspesnom brzinom :D
1969a0da28f31ea60523737ce5a314b9.jpg

Koje USB kablove da gledam? Baseus? Choetech jedan sam imao i geknuo je. Jedan Aukey se iskrivio kod micro USB muškog kraja i ne radi.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Komsinica radi u posti i pitam je otkud ona da raznosi pakete, kaze ma doneo bi postar ali tek za 15 dana
Ja uzmem za nasu ulicu pa razdelim

Uglavnom, 15 dana se izgubi na aerodromu, 15 dana u lokalnoj posti..nakupi se

Baseus Ugreen Topk Rock

Послато са M2003J15SC помоћу Тапатока

Kasnili su nam paketi opasno negde od početku Korone. Skoro svima su pošiljke stigle, sa tim opasnim kašnjenjem ali smo svi podigli refound. Računam da je to razlog zašto šalju samo brzom poštom, štite se od dispute-a. Toliko smo malo i nebitno tržište da nema šanse da se (uskoro) vrati na klasičnu air post.

@Pavlony

Zasto ovde postavljas pitanje ?

Odgovori - predlozi postoje u temi AliExpress - ŠTA DA KUPIM ?

@milkobgd

Nema potrebe da 100 puta ponavljamo isto :S:

zGVdvQd.png

Moj RB955822717SG singapurac se nije ni mrdnuo.. poručen 21.04. :S:
Da li je ovo izgubljeno?

Pogledajte prilog 289742

Moj RB955822717SG singapurac se nije ni mrdnuo.. poručen 21.04. :S:
Da li je ovo izgubljeno?

Da nemaš ovaj poslednji status u trackingu rekao bih ti da nije i da samo čekaš (meni je juče stigao poslednji SG koji sam čekao, a poslan je bio 17.marta). Međutim, ovaj status "exception handling in sorting center" znači da je iz nekog razloga pošiljka zaustavljena. Dalje obično ide status da je vraćena pošiljaocu. E sad, obzirom da ti nemaš ništa od tog posle, možda i imaš neke nade, ali mi se nekako čini da taj tvoj paket nije otišao dalje od Šangaja ... Ostaje ti da čekaš pa šta bude ...

I meni je juce stigao singapurac narucen u januaru! Dobro da je stigao, jer se na etiketi skoro pa nista ne vidi, hemijskom olovkom su napisali TN.
Ima jedan trik, ako neko od njih cita:
Slika se telefonom sa blicom, pa kad se uveca slika moze da procita. Ili sa UV lampom da procitaju. Ovo drugo verovatno nemaju, a telefon da.

Послато са Redmi Note 9S помоћу Тапатока

Ima li neko da zna kako da se iskoriste novčići? Nakupio sam ih dosta, ali jedino što vidim je da mogu da se razmene za neke kupone. Ali ni ti kuponi ne vrede jer da bi ih iskoristio moraš da kupiš nešto u vrednosti recimo 50$ ili 100$ da bi dobio kupon od 2 ili 5$. Pa brt za šta sam onda potrošio novčiće?! Negde doduše daju kao smanjenu cenu + XX novčića. Međutim i to je skoro pa nikakvo umanjenje. Ima li neka caka da potrošim koliko ja hoću novčića i da smanjim cenu nečega što ja hoću da kupim? A ne ono što mi oni nude.

Nema, novčići su beskorisni.

Vredi li sad naručivati išta ili čekati još malo zbog logistike? Trebaju mi neki kablovi i oklopi za telefone...

meni je siglo sve sto sam narcio 15.7.2020 mahom neke komponente za elektroniku i maska za telefon

I meni sve poručeno, sada stiže relativno brzo.

Deluje da ovi što tvrde da rade isporuku u Srbiju, i koji spadaju u ozbiljne prodavce sa dobrim rejtingom, nama zaista šalju, i to uspešno.
Međutim, problem je što neka roba uopšte ne može da se nađe opcija slanja u Srbiju, sa razumnim cenama šipinga.

Neke drnangulije, ima više trgovaca koji šalju u Srbiju. Neke druge, nema ni jednog.

Vredi li sad naručivati išta ili čekati još malo zbog logistike? Trebaju mi neki kablovi i oklopi za telefone...
Ako ima više trgovaca koji određeni proizvod šalju ka nama, i ako imaju dobre rejtinge, slobodno poruči.
Ako 90% trgovaca taj određeni proizvod ne šalje u Srbiju, a nađeš jednog ili dvojicu koji tvrde da šalju, a imaju loš rejting ili ga nemaju uopšte, takve ponude zaobiđi. Čekaj bolja vremena.

Poslednja izmena:
Ako 90% trgovaca taj određeni proizvod ne šalje u Srbiju, a nađeš jednog ili dvojicu koji tvrde da šalju, a imaju loš rejting ili ga nemaju uopšte, takve ponude zaobiđi. Čekaj bolja vremena.

Ovo što mi treba je baš u takvoj situaciji i već mesec i po se dvoumim da li da naručim ili da čekam da se pojavi neki pouzdaniji prodavac koji hoće da pošalje...

Ja sam poručio neke maske za fon, pa kad stignu stignu(ako stignu)... [emoji23][emoji23][emoji23]

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk

Naručih pa ćemo da vidimo.

Po rejtinzima i feedbacku bi trebalo da su ok prodavci jer vidim da imaju dosta feedbacka sa slikama naručenih proizvoda i sl.

Videćemo

Ja sam pokrenuo sa nekih desetak prodavaca pricu kako bi mogli da isporucuku preko Yanwena, SunYou i PostNL za nasu zemlju. Uglavnom, jedan prodavac je vec ubacio osim premium shippinga i Yanwen oko 3e,q dvojicq su se vec prijavili za slanje i cekaju odgovor od logistickih kompanija. Tako da ne bilo vam tesko, malo ih pritisnite u porukama. Mislim d ce upaliti ako pritisne malo veci broj ljudi.
6f889bf49844dde9da5eb3bd24d4cf05.jpg
1357b532dd512016524dc02d4c0ded84.jpg
14dc0a62f4766802bd99b2e25caabc9e.jpg
15337dc81665d02818441efd07450a3a.jpg

Sibnite im svima u sanduce neku poruku tipa

Dear Sirs, I would order this as well as many more of your continuous products. Is there a legitimacy to use another alternative logistics company such as yanwen, SunYou, cainiao that send goods to Serbia for free or with some minimum postage. The current aliexpress premium shipping option is overpriced 34e.

Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Stigla mi jos jedna posiljka za 24 dana.
Naruceno 22.08
Kao da se vraca sve u normalu.

Meni su stigle dve pošiljke, jedna za 15, druga za 20 dana. Ali to su sve sitne stvari. Ispod 5$, bez praćenja. Za sve preko toga poštarina je astronomska.
Dok se to ne unormali, da poštarine budu 2-3€ za pošiljke sa praćenjem, ništa od Alija.

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

Nazad
Vrh Dno