Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

@Pirate
Prelep drumaš!

Hvala! Hvala.. :)

Okacicu i slike MTB-a. Full deore/xt; okosnica opreme: pogon, kaseta, menjači, sifteri, glave, felne ... sve to novo kupljeno u ovlascenoj radnji kod nas, onomad...
Isto kao i drumas, odrađeno peskirenje, plastifikacija ... rucno (a kako i drugacije :) ) sklapanje, podešavanje ...
Minimalizam! Nema oznaka, nema nalepnica, raznih accessories-a i sl.
Ehh ... radjeno pre 8 godina, kada to i nije postao trend kao sada :)

Ali zato 26" gume xaxaxa, totalni demode danas, pa mi je zbog toga jos i drazi.
Posle 15k km i dalje radi kao NOV! Bukalno! A nema gde se nije vozio...

Poslednja izmena:
Ima li neko iz Nisa ko bi mi pomogao i pogledao tockove pre kupovine posto prodavac nema pojma o njima..

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Pošalji mi oglas, možda ću moći

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Iduća kupovina bi mi bila bolji amortizer, posto moj bicikl ima non tapered vrat, jel ima kod nas onaj "nastavak" da ležajevi budu "spolja" pa da moze da se stavi tapered vila

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk
ja sam uzeo non tapered rockshox recon silver na cikloberzi, samo nisu jeftine, pogotovo tapered
te adaptere pravi cane creek, moze da se nabavi na bike24.com cini mi se, ali nije jefitno

Video sam neke suntour raidon na akciju u planetbike ali oni su tapered. U svakom slucaju ovu sezonu vozim stare. Tragacu po cikloberzi nove pa ako naleti nesto uzecu. Do 25 hiljada cu dati preko toga nedam

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Poslednja izmena:
Mogu li da pitam kolege zašto pedale imaju različite navoje?
Leva pedala ima levi navoj što znači da se zavrće kontra od kazaljke na satu (kontra od normalnog), a desna se zavrće normalno.

Probao sam, i nije mi jasno ni logično. Zato i pitam.
Rekoh da mora da postoji neki razlog koji ja ne kapiram.

Leva pedala se tokom vožnje vrti u smeru kazaljke na satu, odnosno nadesno.
Desna pedala se tokom vožnje vrti u kontra smeru, odnosno nalevo.

Što znači da se obe odvijaju.

Evo sad sam opet proverio, ne vizualizovao nego okrenuo pravu pedalu, i sve mi se čini da je tako kako sam rekao.

Moj MTB
893202281c6f49805cbeccb0369603c3.jpg

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Uzdravlje, dobar bajs, extra oprema. Voziš li ti to uopšte :)
Izgleda ganc nov, ili je barem slika kada je bio

Evo sad sam opet proverio, ne vizualizovao nego okrenuo pravu pedalu, i sve mi se čini da je tako kako sam rekao.

To jedino ako okreces pedale u nazad [emoji57]
Navoj je takav da se tokom vožnje zavijaju a ne odvijaju.

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Uzdravlje, dobar bajs, extra oprema. Voziš li ti to uopšte :)
Izgleda ganc nov, ili je barem slika kada je bio
Voženo, oko 1500km ove godine, 90% off-road. Gume su nove pa ti se zato čini. Uzeo sam i Charger 2.1 da zamenim u desnom štapu viljuške. Jedino što bih još uzeo je 11-36 XX kaseta. Slika je od prošle nedelje

Poslednja izmena:

Unutra, između osovine pedale i tela pedale postoje kuglice, koje se rotiraju. Vizualizuj smer rotacije kuglica i shvatićeš da je smer dejstva sile kojom deluju na osovinu pedale suprotan od smera rotacije samog tela pedale. :)

Opet, spoj pedala i kurbli je po mom mišljenju loše dizajniran - bolje bi bilo da tu postoji konusni upust. Opširnije o tome:

https://bicikl.bikegremlin.com/10988/nebezbedni-patenti-biciklizma/#3.3

mbk.jpg

Magare za po gradu i asfaltiranu okolinu.

radi pos'o :)

Serbian_SPIRIT prelep :) pogotovo tan wall gume :) mada mislim da je bolji combo mezcal+barzo za XC bajs :) vidim dosta njih tako vozi
to je carbon frame ako dobro vidim?

radi pos'o :)

Serbian_SPIRIT prelep :) pogotovo tan wall gume :) mada mislim da je bolji combo mezcal+barzo za XC bajs :) vidim dosta njih tako vozi
to je carbon frame ako dobro vidim?
Da to je Radon Black Sin ram, karbon. Mezcal napred i nazad vozim već 4 sezonu (čini mi se) i ne bih menjao kombinaciju. Vozio sam Peyote ali mi se ne sviđa. Pored kasete menjao bih boju žbica, uzeo bih DT-Swiss Revolution black.
Inače bajs je sklapan što novi delovi (Ram, volan, lula, kočnice, šticna, žbice i felge, pedale, kaseta, lanac, lančanici, patrona) što polovni delovi (vila, nable, kurble, menjači i ručice menjača).

Poslednja izmena:
sklapan sa ljubavlju :)

За друмаше велике препорука за гуму која се чини бар 2х боља од entry level continental ultra sport.
Kenda kontender, боље и јаче газиште, дјелује доста мекша од континентала, монтирање на точак је неупоредиво лакше, на рупама ми за 20ак километара вожње изгледа и доста удобнија. А на све то је чак и јефтинија.. само што се тешко налази у србији.
До неког grand prix ili schwalbe-a ми дјелује да не треба тражити ништа друго.
То је ова гума: Kenda Kontender Tyre.jpg

Da li je neko imao priliku da se susretne sa Rockshox Revelation 2018+? Znači novija varijanta sa štapovima od 35 mm i debonair?
Razmišljam da poručim, a ne znam nikoga da je imao ovaj model, uglavnom koliko vidim po netu to je šasija od Pike-a, sa lošijim damperom.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Poslednja izmena:
Može može, oko 150-170 je charger 2.1 damper, ali realno mislim da je meni i moution control dumper puna kapa...
Cena 360 evra, plus carina i pdv, ako bude moralo ....

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Rekao bi realna cena za bajs. Na prvi pogled izgleda mi OK, ako bi dao za 180€ to je to.
Msm, bajs nije ništa posebno ali su u zadnje vreme generalno cene otišle 30-40% gore tako da je teško nači povoljan dil.
Obrati samo pažnju na veličinu bajsa i proveri dal odgovara tvojoj visini...

Prodaje drugar ovo, već sam ga probao. Samo sto je i on na vi sa biciklama, pojma nema nista o komponentama.
Ja sam malo nesto citao i video da menjaci nisu nista posebno. Ali nisam ni ja nesto zahtevan.

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока

Nazad
Vrh Dno