Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

neko slučajno zna način da se očita bar s.m.a.r.t. hard diska na androidu,ako nema već pandan sentinelu i sličnom softveru?kapiram da za bilo šta slično treba i root,što je donekle manji problem...takođe,particioner bi bio odličan. :)

mrzi me da nosim neki laptop samo zbog toga,a fon već perfektno očitava i ntfs...
Ja uzo ovo za 2€ na aliju usb 3.0 ima i 2.0 cena ista
0eb3a9ba6eaeb22c9ee7b74a36a13186.jpg

Poslato sa STK-LX1 pomoću Tapatoka

Šta je ovo? Interni HDD se preko USB-a kači na laptop?

Poslato sa WAS-LX1A pomoću Tapatoka

Da, samo ne vidim kakve to veze ima sa androidom ;)

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Vjerovatno je bilo - kako da prebacim sve sa samsung note 8 na Xiaomi mi a1? Titanium ne može jer neću root. Mi mover i smart switch neće da rade sa ovim "drugim telefonom", tj. smart switch može ali ako hoću da sa a1 izvršim transfer na note 8 a mi mover ne mogu ni na jedan da prebacim u receiver mode, samo sender? Helium je prastari program i ne preopoznaje ništa.

Sta tacno podrazumevas pod "sve"? Google nalog prenosi 90% stvari (aplikacije, kontakti, kalendar...), sta ti jos fali?

ja koristim elektroniku sa nekog rszbijenog eksternog,jmicron čip sa sata na usb3 i sa type B mini na usb C kabal sa alija za tipa 20 centi...radi kao sat,nije problem sokoćalo,radiće fat32 na bilo čemu od marshmallow-a naovamo mislim.

problem je u softveru,na samom androidu bar ja ne nalazim ni particioner kamoli ozbiljniji program bar s.m.a.r.t. hdd-a da očitam,a bio bi zgodan jako.

^^ ja imam isti kabal, radi sa 2.5'' hdd-om, ali neće sa 3.5''. Ne dobija struju hard uopšte. Mislim da je za 3.5 potrebna veća struja koja ne može da se isporuči kroz USB port.
Neka me neko ispravi ako grešim.

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Ne grešiš. Doduše, ima tih adaptera koji podržavaju i dodatno napajanje, rade onda normalno i sa 3.5" diskovima. Imam jedan adapter i koristim neko napajanje od 2A.

Sta tacno podrazumevas pod "sve"? Google nalog prenosi 90% stvari (aplikacije, kontakti, kalendar...), sta ti jos fali?
Prenosi aplikacije ali "na gomilu", sve koje sam instalirao (bilo kad), meni trebaju samo one koje sad imam na telefonu (bar je tako nekad bilo, ne znam sad, davno sam mijenjao telefon) a imam i dosta aplikacija koje su instalirane kao apk, ne kroz PS.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Jel ima negde da se nadje test koliko koji launcher trosi baterije?

Probao sam Nova free i nije nešto, plaćena verzija deluje puno bolja. Lawnchair v2 je bolji ali se čini da troši više baterije od Nove. Evie je kul ali se slabo šta može podesiti. Microsoft Launcher ima onaj glance screen koji je jedini funkcionalan glance screen koji sam video na Androidu ali je launcher pomalo težak i nema ono što mi je najbitnije. Ostale nisam probao. Razmišljam da kupim Nova Prime ali nema blur, nekako je zastareo dizajn i nema glance screen kao Microsoft. Prednosti su brzina i deluje da ne opterećuje bateriju. Lawnchair mi se ne dopada jer teme postavlja preko sistemskih i to mi je komplikovano. Takođe razmak između ikonica u draweru je čudan, ili premali ili preveliki ma kako ja podesio.

Ono što meni najviše treba su tabovi u app draweru, a to Microsoft Launcher ni Evie nemaju. Nema ni Nova Free. Jel zna neko možda kada bi Microsoft mogao ubaciti tabove u svoj launcher?

Da li postoji opcija da se slike koje mi salje odredjena osoba preko vibera cuvaju u poseban folder koji ja odredim, a od ostalih da ide normalno u folder viber images?

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Mislim da to ne može. A slike bolje da ti šalje preko WhatsApp-a, pošto Viber prilično uništava kvalitet.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Whatsapp ali da šalje kao dokument, dobiješ original fajl slike.

Sent from my OnePlus 7T Pro using Tapatalk

Nije mi bitan kvalitet fotografije, samo da se sama sortira u odredjeni folder. Covek je iz inostranstva koristi viber ili imessage [emoji3]

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Imao sam ranije speed meter lite I radilo je ok, dok nisam kupio nov tel i nije hteo verovatno zbog najnovijeg androida da radi. Sad uzeh ponovo da ga instaliram i radi, ali pokazuje statistiku samo kad sam na mobilnoj mreži ne meri potrošnju kad sam na wifi. Kad sam isključio da se gasi u pozadini proroadilo je za mobilni data, ali wifi neće... Ima li neko iskustva kako ovo da proradi? [emoji16]

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk

Viber takođe može slati slike u originalnoj veličini, kada se šalju kao fajl - u tom slučaju će ići u download folder, ne u Viber.

Da li postoji fora da se dobiju one nove reakcije, tačnije da možeš da biraš emoji za reakciju na messengeru? Probao sam beta verziju aplikacije ali i dalje imam stare, jel može to nekako da se trigeruje ili je server side i ćao?

Sent from my OnePlus 7T Pro using Tapatalk

je l koristi neko Chomp SMS? od jutros mi kresuje aplikacija stalno, na s7 edge i na moto g7 power..

Послато са SM-G935F помоћу Тапатока

Sad mi je palo nešto na pamet - da li dns.adguard uklanja reklame i iz aplikacija kod kojih free verzija ima sve što ima i pro + reklame koje nestaju kupovinom pro verzije?

Zavisi od načina na koji se ubacuju reklame, negde ih nema (one iskačuće npr.), a negde su ubačeni oni mali oglaščići u telu aplikacije.

Sad mi je palo nešto na pamet - da li dns.adguard uklanja reklame i iz aplikacija kod kojih free verzija ima sve što ima i pro + reklame koje nestaju kupovinom pro verzije?
U principu da.
Zavisi od načina na koji se ubacuju reklame, negde ih nema (one iskačuće npr.), a negde su ubačeni oni mali oglaščići u telu aplikacije.
Može da ukloni i te, a ne mora, zavisi kako ih aplikacija poziva.

Često menjam vreme uključenog ekrana, nekada po 5 i više puta u toku dana, jel moze nekako da, se, namesti da skratim proces, odnosno da ne, ulazim svaki put u podešavanja?

Послато са SM-G980F помоћу Тапатока

Za to možeš koristiti tasker, napraviš nekoliko profila i staviš ih na home screen.

Poslato sa COR-L29 uz pomoć Tapatoka

Kada stize tamna tema za FB na androidu?
Nesto su spominjali,ali nikako da se pojavi.

Vrh Dno