Šta je novo?

Banka Intesa

Trenutno postoji neki problem ne moze da se plati karticama niti digne novac sa bankomata. Sada sam u banci i naravno odgovor je imamo problem.

Aplikacija za mobilni nema opciju da se otvori račun ili qr kod koji je na telefonu, nego mora da se slika, pa onda moram da štampam račun ili da žongliram šaljući na neki drugi uređaj. Pfff

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Ćuti, bolje išta nego ništa

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk

Da li se nekome desava da Intesina inspire Visa bude odbijena, a da razlog bude nedovoljno sredstava iako para na racunu ima?

Imao sam problem u subotu uvece da Naxis taksi nije mogao da mi naplati voznju preko njihove aplikacije, a ni preko pos aparata koji je vozac imao u automobilu.
Tom prilikom je inspire, takodje od Intese, po racunu clana porodice na koji imam ovlascenje, prosla iz prve.

Naredni dan, moja kartica je prosla najnormalnije, cini mi se, u Maksiju.

Sad sam bio u apoteci i obe su odbijene uz obrazlozenje da nema novca na racunima, a na oba ima, naravno, i to vise nego dovoljno.

Sreca pa sam imao Raiff karticu tu i uspeo sam da platim.

Ima li poente kontaktirati ih, i ako da, koga, u filijali ili putem mejla?

Imam slip kao dokaz odbijene transakcije.
Danas oko 13h tri puta odbijena kartica (bio sam uporan :) ) u SBB poslovnici. Visa inspire i naravno ima novca na kartici. Bas neprijatna situacija pogotovo jer nikad nemam nesto spec gotovine kod sebe.
Briga me za SBB, ali da mi se desi recimo u Maxiju sa punim kolicima robe bas bi se smorio.

Послато са SM-G935F помоћу Тапатока

Nije danas samo tebi. Isto u Metrou nisu kartice radile oko 17h. I da, bilo je punih kolica. :smash:

Tako da je nešto šire tu u problemu bilo.

Zato treba uvek imati u novčaniku koju hiljadarku

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Bolje imati još koju karticu, po mogućstvu druge banke.
Najgore je kad ti se ovo desi u inostranstvu.

Sent from my AC2003 using Tapatalk

Ne znam ja volim keš uvek da imam kod sebe, prosto navika, jer bio sam puno puta u radnji kada se zadesilo da im uopste pos terminal ne radi.

U mercatoru platis preko IPS QR... samo mi nije jasno zasto Lidl i ostali to ne integrisu

Aplikacija za mobilni nema opciju da se otvori račun ili qr kod koji je na telefonu, nego mora da se slika, pa onda moram da štampam račun ili da žongliram šaljući na neki drugi uređaj. Pfff

Pošalji taj problem proizvođačima telefona jer i onako ne znaju gde više da ugrade kameru u mobilni telefon da bi opravdali novu seriju i višu cenu. Taman da stave jednu kameru u sam ekran :d

Mozda je IPS QR trebao da bude bolje planiran i za ovakve situacije - da sadrzi neki link kao qr.nbs.rs i da obicnim skeniranjem preko kamere to uhvate eBank aplikacije i/ili da se preko tog hotlinka moze inicirati placnaje sa istog uredjaja.

Mozda ce NBS napraviti to u v2...

Slican problem je sa QR za eSIM, ali postoje dva parametra (SM-DP URL i aktivacioni kod) koji mogu rucno da se prekopiraju iz emaila/sajta.

Baš to, trebalo je da naprave da kada obična kamera, ili šta već koristite za qr, skenira qr imate mogućnost otvaranja mobi app.

Sent from my OnePlus 7T Pro using Tapatalk

Ni štampa ne pomaže ili bar meni nije.

Nisi uspeo da skeniraš odštampan QR kod?
Ja sam iznenađen koliko brzo skenira i sa papira i sa ekrana. Nisam probao sam da štampam, jedino ako je baš baš loše odštampano. Inače skeniranje je toliko brzo, da nekada imam utisak da još nisam navukao kameru preko koda, a on već prepoznao.

Ja nemam problem sa skeniranjem sa papirnih računa ili sa mts portala. Baš brzo skenira.

s10e on Tapatalk pro

Ja sam ovaj mesec imao problema samo sa jednim racunom, zato sto su QR kod odstampali na mestu gde su presavijali racun, pa se malo izgubilo nekih detalja i aplikacija nije mogla da skenira.

Trebalo bi da razmisle da nekako standardizuju lokaciju gde to stampaju, da ne dolazi do takvih problema.

Da li neko zna za NBS QR, da li i koliki deo koda može da bude oštećen, a da i dalje bude čitljiv? Kod za plaćanje bi trebalo da ima dosta polja za korekciju grešaka.

Da li neko zna gde mogu da vidim transakcije koje sam ostvario plaćajući visa inspire karticom na internetu?

Samo mi stigne SMS - "Potrosnja po kartici...", ali se u aplikaciji nigde ne prikazuje sem što se iznos doda u nedospele obaveze.

Kada uđem u kartice pa u transakcije, poslednje su one od pre par dana i tu u opisu piše samo "Kupovina" bez ikakvih dodatnih informacija...

Da li postoji opcija da vidim transakcije u realnom vremenu?

Može preko aplikacije wave2pay.. U njoj dobiješ odmah obaveštenje koliko si potrošio i gde

Sent from my OnePlus 7T Pro using Tapatalk

Vidi se na Intesa Mobi u nedospelim obavezana / rezervacijama i nakon par dana kada proknjize u transakcijama. Ako nemas Hit onda se Mobi placa 50 din mesecno.

A mozes preko eBank da aktiviras Wave2Pay ako imas android. Tamo sve pise odmah kroz push

Poslednja izmena:
Hoću da podelim sa ljudima da znaju ako imaju Inteza hit tekuci i odaberu kao ja osiguranje ono sada ide preko Sava osiguranja a ne generali. Čak iako dostavite validnu dokumentaciju biće vam potreban advokat.

Hoću da podelim sa ljudima da znaju ako imaju Inteza hit tekuci i odaberu kao ja osiguranje ono sada ide preko Sava osiguranja a ne generali. Čak iako dostavite validnu dokumentaciju biće vam potreban advokat.

Mislim da je tako vec duze vreme. Nisam te shvatio, advokat za sta?

Pa da im napise jedno pismo da i pored dostavljene dokumentacije nece da isplate premiju jer te prvo odbiju. A cim dobiju pismo od advokata odmah uplate

Da li je problem sa Intesa karticama još uvek aktuelan?
Od jutros nam ne radi Intesin POS Terminal :mad:

Nisi uspeo da skeniraš odštampan QR kod?
Ja sam iznenađen koliko brzo skenira i sa papira i sa ekrana. Nisam probao sam da štampam, jedino ako je baš baš loše odštampano. Inače skeniranje je toliko brzo, da nekada imam utisak da još nisam navukao kameru preko koda, a on već prepoznao.
Nisam uspeo da skeniram kod sa računa koji mi je stigao mailom i koji sam odštampao (štampač HP LaserJet 2015), dok sa ovim koji stižu poštom nisam imao problema.

Ako nekoga interesuje, pitao sam ih šta je sa naplatom zaduženja za kreditne kartice
fb0634685ddd1144995f90d843cf32fb.jpg

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk

Nisam uspeo da skeniram kod sa računa koji mi je stigao mailom i koji sam odštampao (štampač HP LaserJet 2015), dok sa ovim koji stižu poštom nisam imao problema.

A jesi uspeo da ga skeniraš sa ekrana? Da nije oštećen kod?
Najgori kod koji sam ja do sada skenirao je bilo otvoren kod na ekranu telefona, fotografisan drugim telefonom, pa skeniran onim prvim. Mogu da kažem da nije bila baš sjajna fotografija, onako, mutnjikavo, ali krupno. Skenirao bez greške.

Zna li iko koliko se ceka za intezinu kreditnu karticu za placanje na 12 rata bez kamate? Podneo sam zahtev pre nekih 10ak dana.

Sent from my iPhone using Tapatalk

A jesi uspeo da ga skeniraš sa ekrana? Da nije oštećen kod?
Najgori kod koji sam ja do sada skenirao je bilo otvoren kod na ekranu telefona, fotografisan drugim telefonom, pa skeniran onim prvim. Mogu da kažem da nije bila baš sjajna fotografija, onako, mutnjikavo, ali krupno. Skenirao bez greške.
Probao prvo tako ali nisam uspeo.

Nazad
Vrh Dno