Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ima li još neko problema sa internetom? Dorćol
Uglavnom koliko sam video dns error, no internet

Da li je u međuvremenu možda pronađen način za promenu IP adrese, osim isključivanja Ubee-a na celu noć?

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Da li je u međuvremenu možda pronađen način za promenu IP adrese, osim isključivanja Ubee-a na celu noć?

Ako promeni za noć to je dobro kod mene mogu isključiti na mesec dana neće je promeniti.
Kod mene za celo vrem korišćena su 2 IP adrese i to po nekom njihovom ćefu ponekad ih zamene,inače ovako jedna te ista IP adresa bude mesecima.

Da, često ni noć ne pomogne. Gde su stara dobra vremena sa kloniranjem mac adrese..

Poslednja izmena:
Kad ste većina na CG-NAT :D

Jel SBB više ne dodeljuje kao nekad IP adrese na osnovu MAC adrese uređaja (kompa) na koji je povezan SBB modem? Tako je bilo 2006 - 2009 kad sam ja bio SBB konisnik... ali tad su stvarno imali samo modema ne "Home gateway" (all in one, modem + ruter) uređaje. Tad se tako po potrebi mogla menjati IP adresa: premeni se MAC adresa mrežne na kompu i ugasi se kablovskom modem na minut i kad se upali i rekonektuje dobije drugu IP adresu. To je i radilo i za modem >>> WiFi ruter >>> komp setup ali se menjala / spoof-ovala MAC adresa rutera i trebao je odgovarajući redosled restartovanja modema i rutera :D

Da li taj Ubee negde u podešavanjima nudi MAC spoofing?

Pozdrav ljudi,
Ipak mi je jedina opcija da koristim DMZ opciju u okviru Calix rutera.

E sad ako može pomoć..
Prateći ovaj link, i zdravu logiku https://translate.googleusercontent...uk.htm&usg=ALkJrhi8koVJB8tjNEfLJ1LTslU8Pn8HKg
Potrebno je da enablujem DMZ i stavim statičku IP adresu mog rutera recimo 192.168.1.10 (statička ip adresa je definisana na osnovu mac adrese samog rutera).

https://i.imgur.com/LS0ZBDX.png
https://i.imgur.com/RIWvC9y.png

nakon ovoga sam resetovao Calix, i nista se ne desava, i dalje imam ogranicen protok na 80 i kusur Mbps-a, umesto 400 i kusur Mbps-a..

Da li treba nesto na Ubiquiti ruteru da izmenim?

Pozdrav ljudi,
Ipak mi je jedina opcija da koristim DMZ opciju u okviru Calix rutera.

E sad ako može pomoć..
Prateći ovaj link, i zdravu logiku https://translate.googleusercontent...uk.htm&usg=ALkJrhi8koVJB8tjNEfLJ1LTslU8Pn8HKg
Potrebno je da enablujem DMZ i stavim statičku IP adresu mog rutera recimo 192.168.1.10 (statička ip adresa je definisana na osnovu mac adrese samog rutera).

https://i.imgur.com/LS0ZBDX.png
https://i.imgur.com/RIWvC9y.png

nakon ovoga sam resetovao Calix, i nista se ne desava, i dalje imam ogranicen protok na 80 i kusur Mbps-a, umesto 400 i kusur Mbps-a..

Da li treba nesto na Ubiquiti ruteru da izmenim?

To je link koji sam kačio, ali nažalost nisi ništa shvatio a SVE piše.
Tako da pažljivo čitaj šta se na kom menja, pa izpočetka...

Što se tiče promene adrese, ja imam Ubee EYW32C, i kada se nakačim na mojsbb nalog, pod opcijom internet, pa uređaj ima i reset modema i skoro uvek kada kliknem, posle mi promeni adresu,bez isključivanja iz struje...

Nude mi Ubee bez naknade, ne rekoše koji model, kojih modela ima, koji najbolje da tražim, ili bar da pokušam da tražim?
Hvala!

Ovo ogranicenje protoka sa 500 na 100, meni govori da je verovatno negde problem u kablu ili konekciji/portu (100mbit umesto 500mbit) i kao sto je neko gore napisao - nema veze sa DMZ.
DMZ ce imati uticaja na torrent i slicno, ne i na brzinu.

Pozdrav. Pre neki dan sam kod ssb-a presao sa starog golda na eon premium i sa njim su mi promenili opremu. Umesto cisco epc3925 dali su mi TECHNICOLOR
CGA2121, sad sa njim pocinje moja muka brzina jedva predje preko 200, a trebalo bi da bude 300 za to sam ih pozvao i rekli su da ce da dodje. Drugi moj problem je sa wifi 2.4 radi ok ali od 5 ni traga ni glasa. Sve sam probao stavljao ista podesavanja kao za 2.4 nista, stavljao da budu odvojeni signali nista, gasio 2.4 ostavljao samo 5 opet nista. Samo se pri cuvanju podesavanja pojavi na par trenutaka i nestane. Nema ga ni na fabrickim podesavanjima, a restartovao sam ga na njih nekoliko puta. Da li imate neku ideju sta mogu jos da probam ili mi je zapao neki krs od primerka.

Pozdrav. Pre neki dan sam kod ssb-a presao sa starog golda na eon premium i sa njim su mi promenili opremu. Umesto cisco epc3925 dali su mi TECHNICOLOR
CGA2121, sad sa njim pocinje moja muka brzina jedva predje preko 200, a trebalo bi da bude 300 za to sam ih pozvao i rekli su da ce da dodje. Drugi moj problem je sa wifi 2.4 radi ok ali od 5 ni traga ni glasa. Sve sam probao stavljao ista podesavanja kao za 2.4 nista, stavljao da budu odvojeni signali nista, gasio 2.4 ostavljao samo 5 opet nista. Samo se pri cuvanju podesavanja pojavi na par trenutaka i nestane. Nema ga ni na fabrickim podesavanjima, a restartovao sam ga na njih nekoliko puta. Da li imate neku ideju sta mogu jos da probam ili mi je zapao neki krs od primerka.

Stavi neki nizi kanal za 5GHz, npr. kanal 40 ili manji. Meni telefon nije video 5GHz mrezu dok nisam stavio kanal 40, konekcija je stabilna.

Meni taj menjali za Ubee. Od tad pesma. Ni 1 bug

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Na CGA odvoji SSID za 2.4 i 5G i stavi standardne kanale.

Kazu da onda radi kako treba. I bolje od ubee

Ako se ne snadjes na FB/Twitteru je Bozidar koji zna posao i koji ce ti to srediti.

I mobilni i laptop podrzavaju 5ghz vidim komsijin. A ovo sa promenom kanala cu da probam kada dodjem sa posla probao sam i to ali nisam siguran koje sam kanale stavljao znam da sam menjao.

Poslednja izmena:
edit: ovo sa fiksiranjem kanala radi kada je na auto nema nicega iako ima samo jedan 5 ghz u okolini.A brzina je naprasno puna tako da se sve samo resilo :D Hvala svima na pomoci

Jel zna neko neki mail SBB-a, da nije klasični kontakt centar?

Naime imam neko dugovanje od 2700, poslednji račun nije plaćen nakon raskida ugovora, i danima me zovu sa različitih brojeva koji počinju sa 011/44... na mobilni, međutim ne želim da se javim iz razloga što sam van drzave trenutno. Pretpostavljam da zove SBB, pošto sam dobio i SMS nakon dva poziva da platim dugovanje, pustim im nakon tog SMS-a uplatu od 1000 dinara čisto da vide da ću platiti, međutim zovu ponovo, svakog dana.

Pitam juče Support na Twitteru, kaže mi čovek da on ne vidi u sistemu da me je iko zvao, i kao da neće biti problema da platim to kasnije...

E sad ja pikiram na to da mene zovu neke više instance, te da on čovek ne vidi u sistemu da su me zvali, pa pokušavam nekako da elektronski dođem do nekoga i regulišem to.

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk

Što se tiče promene adrese, ja imam Ubee EYW32C, i kada se nakačim na mojsbb nalog, pod opcijom internet, pa uređaj ima i reset modema i skoro uvek kada kliknem, posle mi promeni adresu,bez isključivanja iz struje...
Hvala, probaću i to.

Jel zna neko neki mail SBB-a, da nije klasični kontakt centar?

Naime imam neko dugovanje od 2700, poslednji račun nije plaćen nakon raskida ugovora, i danima me zovu sa različitih brojeva koji počinju sa 011/44... na mobilni, međutim ne želim da se javim iz razloga što sam van drzave trenutno. Pretpostavljam da zove SBB, pošto sam dobio i SMS nakon dva poziva da platim dugovanje, pustim im nakon tog SMS-a uplatu od 1000 dinara čisto da vide da ću platiti, međutim zovu ponovo, svakog dana.

Pitam juče Support na Twitteru, kaže mi čovek da on ne vidi u sistemu da me je iko zvao, i kao da neće biti problema da platim to kasnije...

E sad ja pikiram na to da mene zovu neke više instance, te da on čovek ne vidi u sistemu da su me zvali, pa pokušavam nekako da elektronski dođem do nekoga i regulišem to.

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk

Ne zove to SBB, nego firma ODMC kojoj su prodali taj dug

Да, то те зову из неке агенције за наплату потраживања, утеривачи дуговања. СББ више нема везе са тим.

Послато са Mi A2 6/128 уз помоћ Тапатока

Da li radi eon aplikacija na tv, ako je tv povezan na telekomovu optiku

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Да, то те зову из неке агенције за наплату потраживања, утеривачи дуговања. СББ више нема везе са тим.

jos 3 meseca UO i od mene ce dobiti shut u buth.
imam 2 kablovske i tv u pripejd i jos jednu cu uvesti, ali to sigurno nece biti ni mts, ni sbb ni vektor.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno