Ima li još neko problema sa internetom? Dorćol
Uglavnom koliko sam video dns error, no internet
Da li je u međuvremenu možda pronađen način za promenu IP adrese, osim isključivanja Ubee-a na celu noć?
Sent from my Mi A3 using Tapatalk
Pozdrav ljudi,
Ipak mi je jedina opcija da koristim DMZ opciju u okviru Calix rutera.
E sad ako može pomoć..
Prateći ovaj link, i zdravu logiku https://translate.googleusercontent...uk.htm&usg=ALkJrhi8koVJB8tjNEfLJ1LTslU8Pn8HKg
Potrebno je da enablujem DMZ i stavim statičku IP adresu mog rutera recimo 192.168.1.10 (statička ip adresa je definisana na osnovu mac adrese samog rutera).
https://i.imgur.com/LS0ZBDX.png
https://i.imgur.com/RIWvC9y.png
nakon ovoga sam resetovao Calix, i nista se ne desava, i dalje imam ogranicen protok na 80 i kusur Mbps-a, umesto 400 i kusur Mbps-a..
Da li treba nesto na Ubiquiti ruteru da izmenim?
Pozdrav. Pre neki dan sam kod ssb-a presao sa starog golda na eon premium i sa njim su mi promenili opremu. Umesto cisco epc3925 dali su mi TECHNICOLOR
CGA2121, sad sa njim pocinje moja muka brzina jedva predje preko 200, a trebalo bi da bude 300 za to sam ih pozvao i rekli su da ce da dodje. Drugi moj problem je sa wifi 2.4 radi ok ali od 5 ni traga ni glasa. Sve sam probao stavljao ista podesavanja kao za 2.4 nista, stavljao da budu odvojeni signali nista, gasio 2.4 ostavljao samo 5 opet nista. Samo se pri cuvanju podesavanja pojavi na par trenutaka i nestane. Nema ga ni na fabrickim podesavanjima, a restartovao sam ga na njih nekoliko puta. Da li imate neku ideju sta mogu jos da probam ili mi je zapao neki krs od primerka.
Probacu ali sumnjam da je tako nesto jer i na laptopu isto nema nista.
Potvrdjum. To je meni pomoglno. Inace bilo je dosta smetnji na defaultom kanalu, i stalno se 5ghz mreza gubila.Stavi neki nizi kanal za 5GHz, npr. kanal 40 ili manji. Meni telefon nije video 5GHz mrezu dok nisam stavio kanal 40, konekcija je stabilna.
Hvala, probaću i to.Što se tiče promene adrese, ja imam Ubee EYW32C, i kada se nakačim na mojsbb nalog, pod opcijom internet, pa uređaj ima i reset modema i skoro uvek kada kliknem, posle mi promeni adresu,bez isključivanja iz struje...
Jel zna neko neki mail SBB-a, da nije klasični kontakt centar?
Naime imam neko dugovanje od 2700, poslednji račun nije plaćen nakon raskida ugovora, i danima me zovu sa različitih brojeva koji počinju sa 011/44... na mobilni, međutim ne želim da se javim iz razloga što sam van drzave trenutno. Pretpostavljam da zove SBB, pošto sam dobio i SMS nakon dva poziva da platim dugovanje, pustim im nakon tog SMS-a uplatu od 1000 dinara čisto da vide da ću platiti, međutim zovu ponovo, svakog dana.
Pitam juče Support na Twitteru, kaže mi čovek da on ne vidi u sistemu da me je iko zvao, i kao da neće biti problema da platim to kasnije...
E sad ja pikiram na to da mene zovu neke više instance, te da on čovek ne vidi u sistemu da su me zvali, pa pokušavam nekako da elektronski dođem do nekoga i regulišem to.
Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk
Да, то те зову из неке агенције за наплату потраживања, утеривачи дуговања. СББ више нема везе са тим.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari