Šta je novo?

Samsung Galaxy Note20 / Note20 Ultra

Razlika je ogromna u signalu. Gde Exy nema internet i jedva prima poziv, SD obavlja sve normalno, signal vas ne zanima na SD verziji. Nemam ništa protiv da Exy srede i da bude bolji od SD, a do tada bojkot.

Razlika je ogromna u signalu. Gde Exy nema internet i jedva prima poziv, SD obavlja sve normalno, signal vas ne zanima na SD verziji. Nemam ništa protiv da Exy srede i da bude bolji od SD, a do tada bojkot.
U potpunostinse slazem. Inaravno dokle god bude zakidanja na ex varijanti zbogom samsung iako smatram da je note najkvalitetniji tel na trzistu nece me vise praviti budalom

Hehehe, Proday, ko te ne zna, skupo bi te platio [emoji3]

Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Prošla su ona vremena (ne)rada u državnoj firmi [emoji846][emoji854][emoji6]
Verujem da je tako cim @ivankp i ti potvrdjujete isto. U mom kretanju sa telenorom stalno sam na exy imao 3-4 crte i 4g+.

Sent from my SM-G770F using Tapatalk
A za signal i ja mogu da potvrdim sa je na snapu skroz druga (bolja priča) nažalost.

Meni to nista ne bi smetalo, da nisam imao Kirin u P30 Pro i video da radi kako treba. Sta vise, i sa S8 nikada nisam imao problema.
Oba telefona su mi uvek bila na mobilni podacima. Wifi ni ukljucio nisam.

Sada, na N10+, stalno visim na wifi. Imam 100gb podataka i ne iskoristim ni 10, jer mi telefon ne dozvoljava da budem na mobilnim podacima.

Prekinem razgovor i najcesce ostane na H ili u najboljem slucaju na H+. Desi se i da ostane na edge, alo?! 2020. godina a ja vadim oci sa flagship telefonom koji koriscen vredi 600 evra?!

Nadam se da ce N20U malo popraviti tu pricu. No, stize za 10ak dana, pa cemo videti gde smo...

Poslednja izmena:
^ na primer meni dok sam imao N10+ posle zavrsetka veze prebaci u roku 1-2 sec na 4g+. Dosta zavisi koji operater i pokrivenost.

S8/Note8/S9/Note9/S10 Exy serije imaju bar odličan signal, na žalost nešto su zeznuli u Note 10+ i model iz iste godine S10 je bolji. Stavite S10+ i Note 10+ jedan do drugog, ista mreža kartice i sve će vam biti jasno. Nisam testirao za S20 seriju da li su to popravili. Smejali smo se Apple kada su oni imali propuste i imali izjave da se ne drži telefon pravilo. Sve se vraća.

Pa o tomr i ja pricam nego odma ljudi pocnu pljuvati da to nista ne valja.

S8/Note8/S9/Note9/S10 Exy serije imaju bar odličan signal, na žalost nešto su zeznuli u Note 10+ i model iz iste godine S10 je bolji. Stavite S10+ i Note 10+ jedan do drugog, ista mreža kartice i sve će vam biti jasno. Nisam testirao za S20 seriju da li su to popravili. Smejali smo se Apple kada su oni imali propuste i imali izjave da se ne drži telefon pravilo. Sve se vraća.
Ja sam sa S10+ imao konstantno problem da sam nedostupan iako ima signala. Sa Note 10+ nikad. Mada je signal i 4G i wifi značajno slabiji u odnosu na Oneplus 7 pro napr.

Ja sam evo imao sve navedene i ne vidim nikakvu razliku na n10+ sve zavisi kao sto rekoh gde je kakva mreza,gde je dobar 4g tu nema problema odma je na 4g.

Nisam ni sumnjao da je kod tebe sve top top, ali kod ostalih nije. I tvoj problem jeste što konstalno imaš samo Samsung Exy, nisi koristio nešto bolje da vidiš razliku.

4G se koristi za mobilni internet, 2G za pricu. Potvrdjujem da je N10+ blagi uzas na Exynos-u za prijem signala gde nije dobra pokrivenost. Note 20 serija ima bese novo GG staklo, da nije otuda razlika u prikazu boja na Ultra modelu i obicnom?

Deru sa cenom kod nas. 147.000 256/8 exynos 990. Nisu normalni.

Bas tako,a n10+ 12gb rama,nista ovaj novi note ne odskace od n10+.

Deru sa cenom kod nas. 147.000 256/8 exynos 990. Nisu normalni.

To su cene novih modela,pa iPhone 11 je i sada oko 170000.Note 10 plus pala cena na 95000 sto je dobra cena.

Da ne sirim sad pricu mnogo u ovoj temi, ali meni jedino, ali bukvalno jedino, prebaci tj vrati na 4g+ samo ako mi je vidokrugu bazna stanica.
Zeza me u Promenadi, zeza me u BIGu, zeza me kod mene u kuci, gde sam na cca 1km od bazne stanice da je sada na 4g sa 2 crte.
P30 Pro i S8 su na isto mestu bili sa 3 crte na 4g+.
Nakon razgovora odmah vrate na 4g+.
Sta vise, dok nisam uzeo N10+, nisam ni znao za tu boljku...

A ako me N20U bude isto tako zezao, prodacu ga i uzeti N20U sa snapom, jer me to izludjuje. Pritom, baterija je 30% slabija nego na P30 Pro, koji je bio odlican, ali sam se navikao na oneui i tu leka nije bilo...

Danas sam u prolazu svratio u Telenor, da potvrdim boju telefona i imao sam vremena da cackam kameru na N20U, da vidim kako se ponasa autofokus. Ono sto sam video, fokusira isto ili brze od N10+, s tim da ima mnogo bolji bokeh.
Na optickom zumu su mu slike na 5x bolje nego na 2x na N10+; ostrije i generalno bolje. E sad, wide mi ostaje misterija jos.
Videcu kad budem imao vise vremena, ali mi je prvi utisak da N10+ to radi bolje.

E sad, nisam dirao podesavanje boja itd, ali ima jedna mala intriga u celoj prici - kada sam stavio da mi format slike ne bude 4:3, vec full screen, nije mi nudio zum preko 4x. Sto je rezultiralo losim slikama, jer nije ukljucivao tele kameru.
Da li je to falinka demo primerka ili trenutni glitch, ne znam. Ali da sam ostao zatecen - jesam. Kazu i da Samsung sprema patch od 500MB za launch day i da je glavni fokus kamera i njene performanse...

BTW, wide kamera i dalje nema autofokus tj ima fiksni fokus. Dosta sramotno.

Nije mi jasno kako moze imati bolji bokeh kad nema tof senzor.Meni je ta ultra wide bezveze,slabo je koristim generalno dok ne stave veliki senzor na nju onda ce imati neku poentu.Zoom je za ocekivati da mora biti dosta bolji logicno.

Bolji bokeh jer je veći senzor. Nema veze sa TOF.

Da to znam vece je zamucenje u pozadini,ali ne verujem da moze bolje da odvoji predmet kao sa tof senzorom.Postoji li opcija na note 20 Ar Doodle?

Pa to je prirodno zamućenje tj manje polje dubinske oštrine (DOF). Sa TOF to radi softverski.

Upravo tako. Kao neko ko je godinama koristio dslr, znam za sve prednosti velikog senzora i malog F broja.

Ali da ima bolji bokeh, o tome nema govora. Nema onog veatackog zamucenja i prelaska na tele kameru, za live focus slike.

Slikao sam objekat koji je bio 50-60 cm od telefona, objekti u pozadini su bili na razdaljini od 1 do 10 metara i oba telefona sam drzao jedan pored drugog, tako da je test bio vrlo merodavan...

Znam ja sta ti pricas,probao sam i s20 ultra naspram note 10 plus,smesne su to razlike ima razlike al mininalne.E sad opet mi nije jasno s20 ultra i pored velikog senzora ima tof senzor,zasto su ga u note 20 izbacili nije mi jasno.

Jel ima nešto da na note 20 nisu izbacili? I super mi ova relacija u poslednjih par postova sa "nije mi jasno" i "sve znam"

Pa ja sam bas pisao pre par dana sta su sve "osakatili" u odnosu na ultru a morao bi i od nje u svakom segmentu biti bolji.

Dobitna kombinacija je note 20 ultra iz HK,ovo nase ne vredi ni razmatrati posto ce verovatno imati iste boljke kao i s20 serija

Apsolutno, samo što će malo ljudi biti spremno da izdvoji ogromne novce za telefon sa diskutabilnom garancijom.

Ja cu ipak sacekati da drzim telefon u rukama par dana, pa da onda dam sud.
A da se razumemo, ne ocekujem da ce me oduvati sa nogu, samo da malo poprave neke stvari sa N10+ i ja sam prezadovoljan.

E sad, ako i dalje bude problema sa signalom, dacu ga za SD verziju bez ikakvih problema. Ne zato sto moram da budem u Samsung taboru, vec zato sto sam probao i Huawei i Apple flagship odmah nakon izlaska i ne odgovaraju mi u smislu samog softvera i ekosistema. Gubim na produktivnosti i telefon mi ppstaje kamen spoticanja, a to mi ne treba.

Na Samsung sam navikao i kada sam se vratio na njega, prpgledao sam. Ali to ne menja cinjenicu da mi smeta sto je baterija 30% slabija nego na P30 Pro i sto me zeza (blaga rec) sa signalo tj mobilnim podacima. Dodaje mi stres, umesto da ga oduzima, a to mi ne treba.

I citajuci vase komentare, ispada da bi SD verzija telefona to resila sigurno, a za sada ostaje da se vidi da li ce Exy to poboljsati.

Nazad
Vrh Dno