90hz kvalitetniji Amoled zakrivljeni ekran, stereo zvuk, bolja glavna kamera sa OIS, bežično punjenje, brža ram memorija, reverzibilno punjenje, neznatno lakši.
Prednost Poco je samo ta što nema rupu u ekranu.
Itekako vredi doplatiti za Mi 10.
Slazem se u potpunosti za 100e ali u zvanicnoj nabavci ta razlika nije tolika. Da ne bude zabune i ja sam kupio poco na crno preko kp ali razgovor o ceni iskljucivo ima smisla kada se telefono kupuju legalno da ne duzim zbog cega, mnogo puta raspravljano. E sad da se osvrnemo na te prednosti koje to jesu ali koliko su bitne za prosecnog korisnika.
90hz osvezenje ekrana totalno nebitno i preuvelicano(koristio sam S20+ mesec dana i znam sta pricam) mozda je dobro da ga ima a i ne mora, ekran sigurno sto se tice prikaza nije bolji ni po prikazu ni po osvetljenju jer su isti super amoled(po meni ekran na poco f2 pro je mnooogo bolji od ekrana na S20+ i bas me briga sta ce ko da kaze), stereo zvuk ista stvar kao sa osvezavanjem ekrana dobro da ga ima a i koj ce mi, kamera je bolja ali opet 90% korisnika to ne moze ni primetiti niti ih briga jer ta razlika nije velika, bezicno punjenje kao i osvezavanje ekrana i stereo zvuk, ne verujem da prosecan korisnik zeli da da jos pedesetak evra za bezicni punjac, verujem da bezicno punjenje koristi pa ne vise od 20% korisnika uopste, ram memorija je ista bar na verziji 8/256 a rom memorija je bolja na poco ufs 3.1 na mi 10 ufs 3.0, to reverzibilno punjenje pa tek nicemu ne sluzi realno.
Prednosti poco f2 pro su i ravan ekran(proklet dan kada su ga zakrivili, uopste), veci kapacitet baterije, bolja interna memorija, cena.
Mi10 je duplo skuplji telefon ali nije duplo bolji.
Iskreno ovo sto si nabrojao i jesu neke prednosti ali totalno nebitne za normalan rad i funkcionalnost telefona za 90% korisnika, vise su sto bi rekli ovi moderni hajp ili ti reklama za privlacenje kupaca.