Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Probaj i ovaj sa slike QKSMS
50d3803a5f6a23e8fb5c4d92a5110d30.jpg

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Zar ne moze i na Samsungu da se iskljuci pretvaranje u MMS?

Iskreno, ne razumem zasto Android prebacuje u MMS po defaultu, a narocito ne razumem kad proizvodjaci ne omoguce da se to deaktivira.

Takođe koristim već godinama plaćenu verziju Textre i vrlo sam zadovoljan.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Imam Kao i većina neograničeni sms...i uvek sam siguran da je prijatelj dobio možda bitnu poruku...
Ako se uvatimo u Chat onda može bilo koja App ako šaljemo gluposti

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Bez rasprave u ovoj temi zasto neko koristi SMS, 6pack-ov odgovor je ostavljen kao ilustracija zasto je bas neophodan.

Koristio sam stariju verziju koja je radila lepo, ovo me nateralo da instaliram novu, sada "secka" dok skrolujem. Dok "lite" radi glatko ali me ponekad vraca unazad sto je jako iritantno. Valjda ce uskoro biti neko azuriranje

Sent from my Redmi 8 using Tapatalk

Raspada im se app, a bila je sinonim za fluidnost. Užasno radi..

Sent from my OnePlus 7T Pro using Tapatalk

Vezano za Google aplikaciju, konkretno za onu discover karticu...

Bio mi je jezik Google proizvoda podešen na srpski i naravno članci na discover kartici su bili iz naših izvora, a sada su promenom jezika na engleski uglavnom svi strani izvori.
Jel može da se prilagodi isključivo jezik i izvori za tu karticu ili je neraskidivo povezana sa opštim postavkama jezika na Google-u? Isto pitanje i za Chrome, takođe sada izlistava strane izvore u svom feed-u na početnoj stranici.

Poslednja izmena:
U Google aplikaciji Search language je Српски (Србија) а Search region je Current Region (regija telefona je Srbija), ali discover je samo na engleskom.

Mada, primećujem da su mi u feed-u sada mnogo kvalitetnije personalizovani rezultati na osnovu interesovanja nego što je bio slučaj kada je jezik bio srpski.

Izgleda da je ista ekipa iza ChompSMS i Textra. :trust: Slične ocene, sličan broj korisnika. Neka bitna razlika ko je probao obe...?
Ja sam sa Textre prešao na ChompSMS zbog jedne funkcionalnosti - u porukama o propuštenim pozivima, ChompSMS prikaže ime iz imenika umjesto broja (tada Textra to nije mogla, ne znam da li je u međuvremenu dobila to).

Neka preporuka za cast to TV aplikaciju? Bitno mi je da podržava subtittle. Koristio bih za puštanje videa i gledanje slika sa telefona na tv-u.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Da li neko zna kako da isključim ovo za Chrome? Pre mi nije pratilo istoriju a sada da. Sve sam probao i dalje mi stoje prethodne pretrage kads hoću nešto da kucam na Google
b7e880b572d492e3ded3bf2ec2dc5202.jpg

Sent from my GM1900 using Tapatalk

To ne bi trebalo da je do aplikacije nego do podešavanja google naloga, gde ti je uključen activity tracking.

Upravo. Imas u podesavanju privacy da svaki put brise history kad izadjes iz Chrom-a.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Isključen je activity tracking i stavljeno je da se briše istorija. Međutim, i dalje prati šta san pretraživao

Ovo ti nije cekirano mao kod mene?
204704e27f1e4660d5d60194429778a5.jpg

Nije, svuda mi je pauzirana istorija ali i dalje imam ovo u oretrazi. Sihronizovao sam posle promene podešavanja i opet isto. Izluđuje me jer ću nekada nešto pretraživati a izaći će nešto što ne treba u pogrešnom trenutku
5be9999c52f31fa892a321e44c5ab8be.jpg

Nije, svuda mi je pauzirana istorija ali i dalje imam ovo u oretrazi. Sihronizovao sam posle promene podešavanja i opet isto. Izluđuje me jer ću nekada nešto pretraživati a izaći će nešto što ne treba u pogrešnom trenutku
5be9999c52f31fa892a321e44c5ab8be.jpg

Za sve te pretrage koje"ne trebaju da se vide" koristi incognito mode [emoji28]

Hahah koristim i to, ali nekada se omane [emoji16]

Jesi probao mozda ovo skroz dole u gboard da obrises?
f18a3972ab05a4e82d57ce77414d5fe7.jpg

Tu je već isključeno. Stvarno mi nije jasno zašto i dalje imam prethodne pretrage a do pre par dana ih nisam imao

Ovde isključi sinhronizaciju, Chrome - Settings - Privacy
- Sync and Google services
Screenshot_2020-08-07-21-16-12-250_com.android.chrome.jpg

Poslednja izmena:
Vrh Dno