Baš je smešno nazvati mideu usminkanim Kinezima...
Midea je na srpskom tržištu bar 30godina sa klima uređajima i ti uređaji rade i dalje.
Sent from my Mi A3 using Tapatalk
Nisam mislio ni na jednog proizvodjaca konkretno poenta je da postoji izbor izmedju proizvoda iza koga stoji tradicija kvaliteta i izdrzljivosti olicena u Japanu a iza drugog stoji pa; Kina. Kina ne stvara reputaciju svojih proizvoda kao neceg proverenog i kvalitetnog, ne tvrdim da nema, vec necega sto je za jednokratnu upotrebu. U ogromnoj vecini slucajeva kada kazes da dva proizvoda kostaju isto (ili slicno) i da je jedan proizveden u Japanu drugi u Kini sta mislis za koji ce se ljudi odluciti.
edit: Postoje i oni, oprezniji, koji ne gledaju odobravajuce na bilo koji PRC proizvod koji u jednom kombinuje bilo koju vrstu kamere sa wifi...
Ako dva proizvoda kostaju isto, a jedan proizvod je proizveden u kini, ja ne bi imao dileme da je kineski bolji.Kina ne stvara reputaciju svojih proizvoda kao neceg proverenog i kvalitetnog, ne tvrdim da nema, vec necega sto je za jednokratnu upotrebu. U ogromnoj vecini slucajeva kada kazes da dva proizvoda kostaju isto (ili slicno) i da je jedan proizveden u Japanu drugi u Kini sta mislis za koji ce se ljudi odluciti.
Ja bih to samo malo drugačije preformulisao. Japanci ne proizvode low end proizvode. Kina pokriva sve segmente. Ne tvrdim da su u high tech proizvodima najbolji, ali nisu više decenijama daleko od zapadnih tehnologija i R&D. Sve dok je jeftine radne snage i Kine, mi možemo računati na cene proizvode kakve su danas. Alavost zapadnih kompanija za profitom je od Kine i napravilo ovo što je sad. Hteli ili nehteli, transfer tehnologija je urađen i kinezi grabe ka poziciji 1. Da me neko ne shvati pogrešno, ne radujem se tome, jer smo mi, ma koliko kao narod bili i jesmo protiv zapada, ipak vezani za zapadnu ekonomiju.
Spavaću nećes ugrajati iz dnevne nikako. Dakle u dnevnu (da duva prema hodniku) stavi jednu 12-cu (batali 18-cu) a u spavaću neku malu TA od 2kW dok se ne snađeš za klimu, da se puni samo noću. Ili vidi kolika će razlika biti, neko voli da spava u hladnijoj sobi, pa ako je razlika bas mala i treba dogrejati za 1-2 stepena, može i elektricni radijator da radi samo noću. Kakva ti je beše izolacija? Greje li se ispod i iznad? Jel ovo bese kuća ili stan?Grijace se dnevna sa kuhinjom i spavaca. Prvu godinu samo sa jednim inverterom a iduce godine ubacim jos jedan u spavacu pa ce valjda moci grijati citav sprat
Pogledajte prilog 287964
65m². Stoji na eco skoro uvek i radi s pola snage u najgorem slucaju. Eventualno se zaleti posle defrosta ili dok luftiram. Kad je bas bas hladno potegne 1KW iz zida sto je za nju nista.TA peć, ukoliko ima ODLUČNU izolaciju nikada nije vrela ni hladna. Sajberu, u kolikom prostoru je tvoja Nokrija? Držiš li na eco?
Послато са SM-A520F помоћу Тапатока
Obe klime nisu inverter tehnologije tako da kod hlađenja izbacuju leden vazduh.Kod invertera je drugačije menja temperaturu u zavisnosti od zadate temperature i temperature u prostoriji tako da je inverter mnogo komforniji za upotrebu.Pošto je u pitanju dečja soba ja ne bi smeo da stavim on/off klimu u prostoriju te kvadrature a još je i dečja soba.Koliko sam razumeo iz tvog posta samo bi dogrevao tu sobu znači da imaš neko drugo grejno telo u sobi?Pogledaću šta ima od invertera sedmica u ponudi.Danas ispregledao ponudu pa mi u prodavnicama nude Beko i Hisense:
Hisense Standardna klima Expert Classic A 7K - 2100 W
BEKO Standardna klima BAH 095/BAH 096
26,000 su trenutno.
Hisense mi odgovara zbog manje unutrasnje jedinice (nezgodno mesto za montazu izmedju stuba i cevi za grejanje).
Namena klime: Da se povremeno ohladi decija sobica od 10ak kvm i u prelaznom periodu dogreje na kratko ujutru i uvece pred kupanje.
Ok izbor ili ne?
Našao sam ove sedmice u ponudi.Danas ispregledao ponudu pa mi u prodavnicama nude Beko i Hisense:
Hisense Standardna klima Expert Classic A 7K - 2100 W
BEKO Standardna klima BAH 095/BAH 096
26,000 su trenutno.
Hisense mi odgovara zbog manje unutrasnje jedinice (nezgodno mesto za montazu izmedju stuba i cevi za grejanje).
Namena klime: Da se povremeno ohladi decija sobica od 10ak kvm i u prelaznom periodu dogreje na kratko ujutru i uvece pred kupanje.
Ok izbor ili ne?
Gree Muse završiće ti posao.Što se tiče pozicioniranja unutrašnje jedinice po meni je ok.Pozdrav drugari,
Potreban mi je savet oko izbora klima uređaja u stanu sa centralnim grejanjem gde bi primarna funkcija bila hlađenje a grejanje eventualno onda kada kasni početak grejne sezone ( manje bitna stavka pri izboru ).
Svi uređaju u kući su mi inverterskog tipa zato što računam da će u narednim godinama cena struje značajno rasti i ušteda će biti veća.
Trenutno koristim dnevnu sobi i spavacu sobu ( broj 12 na crtežu ) dok soba broj 11 nije u funkciji. Računam da bih sa jednom 12icom mogao da pokrijem ovo trenutno stanje. Budzet nije predefinisan ali ne bih uzalud trošio novac na bespotrebne gimmicks tako da sam gledao nesto u rangu Gree Muse Pro WIFI i slično.
Crtež stana je u prilogu.
Hvala unapred na savetima.
Gde je 27k, ne nalazim? Pitanje da li imaju na stanju.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari