Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni u Nišu u zadnjih 6 meseci stigle su mi 2-3 neregistrovane od poručenih 20 ( Sve su poručene u sličnom periodu i po trackingu su išle tu negde), 90% LP i LV pošiljke. Registrovane su mi sve stigle.

Šta sada da mislim što mi nisu stigle... Korona utiče sigurno, ali isto tako mislim da neko u Nišu kraducka neregistrovane pošiljke ( osladilo se nekom )

Sve u svemu niko od nas tu ništa ne može da promeni...

Upoređujem sa postovima kojima su stigli Kirgistanci, gde imamo iste datume slanja ali opet meni 2 nedelja ne stiže ništa a ljudima je stiglo.
Šta sada, to je što je.

Poslednja izmena:
Posle vise od 4 meseca..posiljka vrednosti 50+$

Nikada vise necu poruciti nista. Posiljka nije mrdnula
7667b685d4cd65f36af9f1a048658d17.jpg

Sent from my MI 8 using Tapatalk

E za ovaj komentar sam ubedjen da je tacan 100%. I ovo vec objasnjava onu situaciju zasto je ranije preko turske poste trebalo da prodje vreme od 15 do 45 dana od kad posiljka poleti iz Istanbula do nase adrese (kuce-stana).

Capture48ebb5355042f267.png

@ Dwyane Wade

Kako tvrdis da je proslo vise od 4 meseca , kada je posiljka krenula iz Kine 25.aprila ???

Da li je ovo automatski status ili konacna "presuda" ???

Konacna....porucena je ranije dosta

Kako je porucena ranije dosta ?
Osim ako prodavac nije cekao mesec dana da je posalje od trenutka ordera.

Racuna se kada je posiljka poslata, a ako je poslata 25.04, sada je tacno 3 meseca u putu i imas jos 30 dana zastite?

E za ovaj komentar sam ubedjen da je tacan 100%. I ovo vec objasnjava onu situaciju zasto je ranije preko turske poste trebalo da prodje vreme od 15 do 45 dana od kad posiljka poleti iz Istanbula do nase adrese (kuce-stana).

Capture48ebb5355042f267.png

E, taj "Nemanja" sto je ovo napisao lupa za sve pare. A ti veruj. Tvoje pravo. ;)

Kako vam nije jasno da smo blokirani, SG krenuo iz marta i aprila jer su pošiljke bile u SG a ističu zaštite i sigurno krenule potražnice a neko mora da nadoknadi štetu, SG sigurno neće da plaća, nije mala kinta u pitanju a danas je vreme gde se bore za svaki milicent. Pogledajte malo poštarine za okruženje. Necu da kacim fotke samo copy za artikal vredan cca 45E
Shipping: € 99,11 to Serbia via DHL
Shipping: € 21,34 to Macedonia via AliExpress Standard Shipping
Shipping: € 8,92 to Bulgaria via AliExpress Standard Shipping
Shipping: € 6,75 to Hungary via AliExpress Standard Shipping
Shipping: € 8,31 to Croatia (Local Name: Hrvatska) via AliExpress Standard Shipping itd
Bosnu i CG ne računam, isti kao i mi.
To što prolazi je samo pošiljka kao pismo i lagano pa se YW i kombinacija YW i Sunyou snalaze pa šalju zaobilaznim putem a naša pošta još u maju objavila da uspostavljeno slanje za SG a to što mi imamo samo poštu (ne računam zastupnike DHL i FEDEX jer se klepa po ušima) niko nam nije kriv, rade šta hoće i kako im se d..ne. Meni nestala pošiljka za Kanadu vrednost preko 20k din i poslali resenje sa nebuloznim obrazloženjem i jedino sud, nema žalbe

Ni meni nije jasno ... sta je ovde lupanje?
Je l' covek napisao da stalno stize Turski kargo? Jeste. Da li je to tacno? Jeste.

Je l' napisao da to zna da stoji po nekoliko dana i nedelja? Je l' to tacno? Jeste. Ima primera od ranije da su ljudi na posiljke iz Turske nakon poletanja cekali po 15 do 45 dana. Ja sam imao licno takve primere i garantujem za to. Neka se jave ostali... ako su imali.

Je l' postari imaju 30000 din. Imaju, pitajte svog nekog novog postara koji je skoro zaposljen i on ce vam reci.

Samo cu ovo...da li iko ko je pri zdravoj pameti moze da poveruje da 12. zaposlenih na aerodromu, kako napisa Nemanja, (trojica x 4 smene), moze da zahebava celu drzavu? Da rade sta hoce i kako hoce, da drze u podrumu brdo vreca a da niko ne reaguje? Sta, oni to krisom rade od svojih pretpostavljenih, ali eto, Nemanja i qwerty96 to znaju?!
Ah da, to je cela zavera, svi znaju ali cute... :D

Poslednja izmena:
Ma ljudi, posta je drzavna firma, u kojoj kao i u svakoj drugoj drzavnoj firmi vlada javasluk i neorganizacija.
Jednostavno, od drzavne firme se ne moze ocekivati organizovanost, brzina, tacnost i drugo.
U tim firmama i dalje vlada "ne mogu oni mene malo da plate, koliko ja malo mogu da radim" i to prolazi...i prolazice jos milion godina u ovoj drzavi.

Zaista je nebitno da li je njih 3 ili 33 u smeni, kad jedan radi i to preko one stvari, a ostali piju kafu.

Kako je porucena ranije dosta ?
Osim ako prodavac nije cekao mesec dana da je posalje od trenutka ordera.

Racuna se kada je posiljka poslata, a ako je poslata 25.04, sada je tacno 3 meseca u putu i imas jos 30 dana zastite?
Porucena je 1 aprila... "Poslata" je 25 aprila. Odluceno je da mi je posiljka urucena i izgubio sam spor... Po tracking broju nije se pomerila iz Kine.

Stigao jedan UB.... LV. Poslat 13. Juna, 22. Juna stigao u Rigu, i evo danas kod mene.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Porucena je 1 aprila... "Poslata" je 25 aprila. Odluceno je da mi je posiljka urucena i izgubio sam spor... Po tracking broju nije se pomerila iz Kine.

Nesto druze ovde nije debelo u redu...
Prvo, koliko ti je bio rok da kupac posalje paket nakon ordera ?
Drugo, ako je paket poslat 25.04, proslo je tek 90 dana (racuna se od trenutka slanja) i zato ti je dispute odbijen jer ti zastita traje jos 30 dana ?
Ako se po svim statusima vidi da ti paket nije urucen, sigurni ti u AE presudi to nije razlog odbijanja, vec verovatno da moras sacekati da istekne zastita.

Ja sam otvorio 3 dispute za SG pakete od pocetka meseca i svaki mi je ekspresno bio resen da se refundira, ali sam sva 3 otvorio tek nakon 125 dana.

Samo cu ovo...da li iko ko je pri zdravoj pameti moze da poveruje da 12. zaposlenih na aerodromu, kako napisa Nemanja, (trojica x 4 smene), moze da zahebava celu drzavu? Da rade sta hoce i kako hoce, da drze u podrumu brdo vreca a da niko ne reaguje? Sta, oni to krisom rade od svojih pretpostavljenih, ali eto, Nemanja i qwerty96 to znaju?!
Ah da, to je cela zavera, svi znaju ali cute... :D

Druže pa ti kao da živiš u Švajcarskoj. Pa ne četvorica, nego jedan može da "zahebava" celu državu, što i jeste slučaj.

Ma ljudi, posta je drzavna firma, u kojoj kao i u svakoj drugoj drzavnoj firmi vlada javasluk i neorganizacija.
Jednostavno, od drzavne firme se ne moze ocekivati organizovanost, brzina, tacnost i drugo.
U tim firmama i dalje vlada "ne mogu oni mene malo da plate, koliko ja malo mogu da radim" i to prolazi...i prolazice jos milion godina u ovoj drzavi.

Zaista je nebitno da li je njih 3 ili 33 u smeni, kad jedan radi i to preko one stvari, a ostali piju kafu.

Vrlo žalosno. I u Mađarskoj npr, pošta je državna pa funkcioniše kao u pristojnoj pravnoj državi.
:(

Verovatno ne zeza Pera postar sa aerodroma celu drzavu nego ce pre biti da je "uprava" odlucila da Mile sas kamion ide recimo sredom po pakete na aerodrom.E sad ako se slucajno u tom trenutku u Kini "otcepilo" pa stiglo 3x vise posiljki...pa ostaje za sledecu sredu.Ili onu posle nje....Nece Mile ici dva puta,nije mu u opisu posla a sem toga nije mu ni caca ostavio kamion pa da radi sta hoce vec neko mora pisati putne naloge,pravdati zasto je kamion bio van svoje redovne upotrebe propisane internim planom,pomeraju se rokovi pristizanja u centre itd.

Ne kazem da je ovo tacno ali ne bi me cudilo ni da je tako nesto.Svi ti veliki sistemi su inertni,planovi se prave na visemesecnom ili godisnjem nivou i sporo reaguju na promenu situacije.

Nesto druze ovde nije debelo u redu...
Prvo, koliko ti je bio rok da kupac posalje paket nakon ordera ?
Drugo, ako je paket poslat 25.04, proslo je tek 90 dana (racuna se od trenutka slanja) i zato ti je dispute odbijen jer ti zastita traje jos 30 dana ?
Ako se po svim statusima vidi da ti paket nije urucen, sigurni ti u AE presudi to nije razlog odbijanja, vec verovatno da moras sacekati da istekne zastita.

Ja sam otvorio 3 dispute za SG pakete od pocetka meseca i svaki mi je ekspresno bio resen da se refundira, ali sam sva 3 otvorio tek nakon 125 dana.
Izgleda da mi je rok bio 90 dana a 60 dana da mi posiljka stigne. Ja sam otvorio dispute 12 juna. Mislim da mi je tada ostalo jos nekih 20tak dana do isteka zastite.. u medjuvremenu mi je 7 puta dispute produzavan da bi na kraju odbili sa razlogom da je meni posiljka urucena kao sto vidis na screenshotu.

Koji bre planovi u Posti, tamo leva ruka ne zna sta radi desna. Vecina ide na posao i ili ne radi nista ili otaljava, postari bacaju postu u kontejnere, kradu penzije, drugi opet idu peske sa 15kg dok im se express kolege vozaju prazni od kafica do kafica, sefovi/direktori ili nece da se mesaju u svoj posao ili su jos gori, itd.

Posle vise od 4 meseca..posiljka vrednosti 50+$

Nikada vise necu poruciti nista. Posiljka nije mrdnula
7667b685d4cd65f36af9f1a048658d17.jpg

Isti slučaj, samo što je kod mene 100+ usd.

Ispadoše ozbiljne lopine. Deluje da će sve više takvih iskustava biti.

Ladno slažu i ne trepnu u despute result.

Ubuduće će naručivanje izgleda biti samo na sopstveni rizik.

Kao prodavci na Benchu, šaljem o trošku i na rizik kupca. :)

Poslednja izmena:
Стигао UD...LT преко Француске поручен 24.6. и UB...LV непознатог датума.

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

Isti slučaj, samo što je kod mene 100+ usd.

Ispadoše ozbiljne lopine. Deluje da će sve više takvih iskustava biti.

Ladno slažu i ne trepnu u despute result.

Ubuduće će naručivanje izgleda biti samo na sopstveni rizik.

Kao prodavci na Benchu, šaljem o trošku i na rizik kupca. :)
pa u čemu je problem?

ukucaš tracking number i pošalješ sliku odakle se vidi da pošiljka nije ni pošla iz kine a kamo li stigla u srbiju? da li istekla žaštita? ako nije dok ne istekne nema refunda

ps

slika je za jedan od 5 artikala u pošiljci. vrednost cele preko 150$ i za sve artikle je dat refund ali tek posle isteka zaštite!!!

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
1126c4957012ba72d4c445c5df271fb6.jpg

Poslednja izmena:
Sve sam uradio tako. Istekla je zastita +15 dana. Tj sacekao sam 13 dana da prodje kako je order završen jer do 15.dana možeš dispute. Priložio sam i dokaze u vidu screenshot-a iako za tim realno nema potrebe jer imaju tracking, i ništa. Samo su napisali invalid, i da je item stigao u Srbiju.

Information Received – Item En Route to Postal Facility

U prevodu na putu do nase ili njihove poste?

do njihove

iskreno ne znam što si tako dugo čekao?

Stigla neregistrovana plaćena 200 dinara u sanduče.

do njihove

iskreno ne znam što si tako dugo čekao?

Pojma nemam. Ja sam pomalo i zaboravio na taj paket.

Cini mi se da je 2x produzavao zastitu. Drugi put je produzio nakon sto sam ga pitao sta se desava sa paketom. Da li moze da mi vrati novac ili da otvaram dispute i on kao "molim te sacekaj jos 9 dana". Kazem ok, sacekam i opet ga pitam da mi vrati novac i on drsko "otvori dispute". Ja otvorim i malopre dobijem novac.
A sad cu i da mu dam jednu zvezdicu i vise nista ne porucujem dok se ne stabilizuje situacija.

Kako misliš da ti on vrati pare, kada nisu kod njega još uvek?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno