Hvala Marti 🙂Ima ostecenje kod stopice za blic.
Cena je jedno 50-70e preko realne.
Dobra sprava, vrlo dobra i za danasnje standarde.
Covek koji je prodaje je diler polovne opreme, sacekaj neki oglas pa kupi od direktnog korisnika.
Strpljenje pomaze! 🙂
A dobro uzeto radi sebe, i zato sam gledao da je entry i na duže staze da može tu i tamo štošta uraditi sa njim ako se iskustvo lepo proširi. A opet nije da su male pare, ali mislim da nije strašno. Hvala za dobrodošlicu.Dinar da udjes, 2 din da izadjes iz kola.. welcome to dslr groblje 🙂
Moram da primetim da nisi slucajno izabrao Username 🙂Pozdrav.
Stigao mi je Canon M50 sa objektivom.
Napravio sam par slika i sad hocu da ih prebacim na kompjuter. Medjutim dok pravim slike pise mi: No card in camera.
E sad da li je moguce da dam 600 evra i da uredjaj nije sposoban da napravi neku sliku ?
Je li moram sad da kupim karticu ? Znaci opet narucivanje i sve po redu.
A fino sam rekao im, ne znam nista oko aparata kad bude dosao kod mene hocu li moci slikati ako kupim ovaj aparat, kazu mozes. I upravu subili mogu slikati ali slike ne mogu videti 😀, trebao sam odseltiti na vreme negde dalje kad sam imao 25 godina....ni sad nije kasnno.
Da li je moguce da aparat nemam nikakvu memoriju u sebi ?
Hvala 🙂
Nekad davno udjem u meni od televizora i ne izlazim dok sve opcije ne istrazim primenim i uzmem najbolju.Moram da primetim da nisi slucajno izabrao Username 🙂
7. Moj savet za svakoga ko zeli da kupi ovako nesto jeste da odseli odavde kad ja nisam na vreme 🙂
Ja nekome da pravim benefit tako sto cu sebi da pravim pakao od zivota, nemam nameru. Drugi su slobodni to da rade. Nema potrebe da ulazimo u te rasprave. 👍zelenija je nego ovde ako se tamo rodis ili odes rano / "na vreme".
a i kad odes posle faxa ne ocekuj da ides zbog sebe nego zbog dece. Jer ce tek oni da vide benefite tvojih teskoca i sa poslom, papirima, adaptacijom na nov nacin zivota i sl.
elem i u srbiji je lepo samo sto mi imamo talenat da od nase zemlje koja moze da bude lepsa od bilo koje na zapadu pravimo pakao za zivot. I tu pricam o svakodnevnim stvarima kao sto je npr ova kamera... uzasno kakav izbor imamo u srbiji i po kojim cenama. I tacno je da se ispalti ici na shopping u EU (i bez tog svercerskog povracaja pdv-a) + budes malo i turista.
Pa cini mi se da moras da savladas neke stvari. Pre svega da ne fotkas u jpg formatu, da naucis da radis sa raw fajlovima i da kupis neki pristojan obobjektiv. Tehnika fotografisanja je jednako bitna, to mozes da naucis jednostavno lako i onda samo praksa. Senzor je dovoljno dobar za sve sto ti treba, kao i sam aparat.4. Slikao sam slike u rezoluciji 6000x3368 format 16:9 da gledam to lepo na monitoru. Slike su jasne i dobre ali nista preterano ( za 600 evra je trebalo bolje ) Istu sliku sam prebacio preko maila na telefon da ne izgubi na kvalitetu i na telefonu je slika fenomenalna ( za cekivati jer je telefon koji ima display povrsine kutije sibica(One velike 🙂 ))
Verovatno ti se ovo desi u zatvorenom pa nema dovoljno svetla, obrati pažnju na shuter speed to ti je ono 1/... Neka sigurica ti je za taj objektiv 1/100 i veće. Mada taj objektiv ima IS (stabilizaciju) pa bi trebalo da može i manje tipa 1/50 , 1/25.Da, tek sad vidim koliko je ovo tesko. Od 10 slika ispadnu mi 2 jasne. Naprimer izrazito mi tesko slikati djete jer nece mirno da stoji, uvek sre krece. Pa tako slika 20-ak puta da dobijem dobre i jasne 2 slike.
Primetio sam i da kad slikam nepokretne predmete slika mi ne bude uvek jasna, kao da se ruka zatrese malo i dobijem blago zamucenje. Ukljucio sam autofokus, i ja sam kliknem da display sta da aparat fokusira. Sad trazim opcije kako da dobijem jos jasnije slike.
RAW i CRAW su ti predviđeni da se edituju i oni ti imaju mnogo više detalja, možeš izvući više iz njih ali mora edit. Crtica je JPEG koji izađe iz aparata ˝editovan˝ pa ti zato izgleda bolje.Kad udjem u opcije podesavanja formata slike imam tri opcije: RAW, CRAW i crtica. Ne razumem zasto je sve ovo. Na crtici kad stavim nekako mi izgleda bolje.....
Možda je brže ako ubodeš karticu u komp (ako imaš čitač kartica) pa tako prebacuješ.Sve slike sam pravio u sve tri formata, i neznam njihovu svrhu, preko Hdmi kabla prebacujem na kompjuter, zaprepastio sam se kako je sporo, verovatno sam previse navikao na SSD disk. Mozda je sporo jer sam karticu platio u marketu 6 evra 🙂
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari