Šta je novo?

iPhone SE (2020)

Nije da oni mogu,koliko ovi ne zele da kupis telefon za manje pare i dobije bas sve sto ima i stariji burazer.

Sent from my iPhone using Tapatalk

S10e ima one Samsungove prenaglašene boje. Ne moze da se poredi sa ajfonom. Def s10e ima primat samo u noćnim uslovima.

Sent from my SM-G970F using Tapatalk

Nisam toliko zaludjen za fotografiju, ali probacu par slikica da postavim.

Nije bre sve je ukljuceno u cenu bre... gledamo li istu app?

Meni su ProCam i ProCam 7 obe besplatne.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Ima pravu dugu exp... potreban je stativ ali su fotke daleko bolje od neurala...
Neural je ok za fotke iz ruke

Ja sam nosio :) nemam ja blama :) nekada sam nosio dslr sa sobom :)

Za prave fotografije i jeste stativ kao i dSLR aparat. :)

Mogu vam reci telefoni su postali bas bas korektni sto se fotkanja tice, bolji su od kompakta... ja sam vrlo zadovoljan fotkama napravljenim telefonom... dSLR mi je vremenom bas postao teret. Ali stativ inam dzepni pa nosim njega :-D

Danas pregledam photos na macbook pro, i vidim nekoliko fotografija sa mora, pogledam kad ono snimljene sa iP7 . Meni skroz odlicne, mislim da ovaj moze imati samo jos bolje.

I 6s je imao dobre fotke i kada ih danas pogledam, 6 već ne toliko.

Mogu vam reci telefoni su postali bas bas korektni sto se fotkanja tice, bolji su od kompakta... ja sam vrlo zadovoljan fotkama napravljenim telefonom... dSLR mi je vremenom bas postao teret. Ali stativ inam dzepni pa nosim njega :-D

Бољи од компакта (и то зависи којег тачно) би могао бити само Пиксел са својом камером. Остали јесу коректни али све су то слике по дневној светлости где је данас 80% телефона на истом или сличном нивоу квалитета. А наравно ту је и субјективни доживљај шта је коме коректно, квалитетно итд.

Sent from my iPad using Tapatalk

7 je bio bas bas veliki napredak sto se kamere tice.... po mom misljenju top telefon i dan danas.
Ma ko zna da koristi dng je miran :) pixel je mala beba on je samo za decu koja koriste auto mada nista bolji od iphone kamera :)

Poslednja izmena:
zato i kazem, da ako je ovaj bolji od iP7 onda ima vrh kameru. Ne idem u detalje kakve su na ostalim iP modelima.

GCam iliti pixel kamera, neki ze zale na pixel telefonima nema opcije da se ukljuci hdr enhanced plus ili iskljuci. pa moraju instalirati modifikovanu GCam LOL.
slike su bolje sa GCam na android telefonima, ali za staticne predmete ( u losijim svetlosnim uslovima ), dok za slikanje zabava gde se ljudi krecu, pomeraju u LL uslovima prakticno je za odma brisanje fotografija. Stock kamera na xiaomi telefonu bolje odradi takve fotografije.
izvinjavam se na poredjenju android i iphone telefona.

Stigla Spigen Air , ne pase tako dobro kao na Samsungu, imao sam je na A3 i S10e. Izgleda da ću ipak morati kupiti Apple futrolicu.

Nemoj da kupis original Apple futrolu, imas takve kopije po radnjama. Cak ih prodaju i po instagramu i tu su najjeftinije, 800rsd komad. Isto imaju urezan logo pozadi, iste su debljine, isto imaju plis neki unutra, od istog su materijala. Da ih stavis jednu do druge, ne bi znao koja je koja. Ja bas koristim takvu kopiju sad.

Da, definitivno ne vredi kupovati originalne silikonske maske. Posle mesec-dva se izliže ona mat tekstura.
Kožne su već druga prića, mada su prilično skupe za jednu masku.

Kozne kopije ne uzimaj ni u ludilu,,, imao sam obe... silikon je ok

Ne slazem se uopste da su iste. Kupio sam 5 tih kopija na razlicitim mestima i mogu svaku da provalim odma da je kopija. Ima razlike itekako. Logo na apple silikonu nije urezan vec je samo druge nijanse kao i dugmici sa strane. Razlike ima itekako.

Druga stvar je dal se isplati ili ne i da te kopije zavrsavaju poso.

Nije meni problem fizicki izgled, vec kako odgovara telefonu. Jer cak i ova Spigen futrolica ima lufta, ne puno ali vise nego sto je bilo na Samsungu. Mozda Apple ne daje tacne dimenzije pa onda ko se kako snadje. Zbog najbolje zastite sam mislio uzeti original.

Kozne su odlicne ali ne traju vecno... da znas haha uzmi tamnu boju, ako uzimas kozu pod tim tamno mislim crnu, cak ni midnight blue nije sjajna i pocrni , pa ista izgleda prljavo

Meni se cini da bi silikonska bila dugotrajnija, mozda gresim? Ne bih uzeo pastelne boje, ali crvenu ili plavu ...

Ne, ne planiram da menjam cesto kartice. Menjam kartice u drugim telefonima.

Nema lufta kod kopije silikonske, odlicno naleze. Ja sam je skidao par puta i nije pukla. A imam i Nillkin frosted plasticnu i ona je pukla prvi put kad sam je skinuo. Ona mi je bolja posto je tanja, al sta cu kad puca.

Pa moras skinuti povremeno da ocistis prasinu koja se uvuce i izgrebe telefon, nažulja ga

Meni nikad na originalu a ni na kpiji nije usla prasina.. leather kopiju nosio sam 2 nedelje kada je onaj skaj poceo da se ljuspa i bacio sam je...

Vrh Dno