Šta je novo?

iPhone SE (2020)

Devojka se bavi fotografijom i da je u tom fazonu gasa ostala bi na x koji je imala pre 8 :) sasvim normalna devojka nije izgasirana. A sto se faceid tice ja sam preporodjen od kada postoji:-D ne jurim dugme da pipkan samo uzmem tel u ruke i avantura pocinje :-D

Poslednja izmena:
Mene Face Id zesce smorio, pogotovo kada treba da se jurim sa njim u mraku.

Xs sam imao i Face Id je perfektno radio ali opet dok prislonim telefon pri faci pogotovo u mraku pa me odbije haos, home dugme mi falilo jer pre Xs sam imao 6s, 11-ica ima sigurno bolji senzor ocitavanja.

Ma xs otkljucava bukvalno sa metar daljine i to pod uglom

Meni nor. nema šanse da otključa sa jutarnjom facom i bez naočara, a skenirao sam i sa i bez naočara.

Koliko ti spavaš čoveče kada lice ne može da ti prepozna [emoji2] Šalu na stranu, ovo prvi put cujem, ja sam bukvalno sa face id zaboravio da imam zaključan telefon.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kod mene mnogo dobro radi.
Sve se bojim da ne zaboravim passcode.. [emoji23]

• Like
Reagovanja: M J
Stavi masku s vremena na vreme [emoji3]

• Like
Reagovanja: M J
EDIT malo sam omasio temu, ova je za novi SE :)

Poslednja izmena:
Ja sam skenirao samo sa naočarima ali uredno radi i bez, u mraku, pod uglom... ip11

Па то баш и није безбедно ако вам откључава телефон и у мраку, са наочарима и ко зна којим све ситуацијама. А некако је непрактично када је телефон на столу, са отиском прста откључам и користим телефон одмах, а са том другом методом или морам да се надвијем над телефоном или да га подигнем у висини лица :)

Sent from my iPhone 8 using Tapatalk

Kakp mislis nije bezbedno pa nije to obicna kamera, konkurencija nema sta da trazi pored fid jednostavno imas dot senzor kao i IR kameru nema greske. Jesi li siguran da si koristio original iphone? :-D

Ja sam prešao sad sa 11 na 8, dok ne stigne mali 12, i bukvalno jedna jedina stvar koja mi stvarno nedostaje je FaceID, neuporedivo je praktičniji u svakodnevnom korišćenju. Apsolutno je bezbedno, nikakve veze nemaju mrak i naočare s načinom na koji faceid funkcioniše.

Zaista ne mogu da verujem da se i dalje polemise o UX-u Face ID-ja u odnosu na Fingerprint, tako nesto moze da prica samo neko ko nikada nije koristio FaceID. I kakve su ovo besmislice da je mrak problem, po nacinu na koji funkcionise veci je problem sunce koje sija nego mrkli mrak, lakse ce otkljucati u totalnom mraku.

Cim je tako tolerantan za uglove,osvetljenje i ostalo, cenim da bi jedna odstampana slika vlasnikovog lica to otkljucavala ko od sale :D

Poslednja izmena:
Lose cenis :) ako ga otkljucas mojom fotografijom
Poklanjam ti telefon u suprotnm Ti meni tel u tom cenovnom rangu, jel moze? :)

Poslednja izmena:
Cim je tako tolerantan za uglove,osvetljenje i ostalo, cenim da bi jedna odstampana slika vlasnikovog lica to otkljucavala ko od sale :D

Ili se šališ ili ne znaš šta se nalazi u notch-u i kako FID funkcuoniše. [emoji3]
Da je to tako, ne bi FBI moljakao Apple malo malo pa da im otključavaju telefone od kriminalaca.

Ili se šališ ili ne znaš šta se nalazi u notch-u i kako FID funkcuoniše. [emoji3]
Da je to tako, ne bi FBI moljakao Apple malo malo pa da im otključavaju telefone od kriminalaca.
Salim se naravno

Nego...

Ti stvarno mislis da FBI moljaka Apple ili bilo koga za pristup???? To je prica za javnost, pristupaju oni kao od sale,i Apple kao i svi ostali sve obezbede da ih ne bi dirali.

To ti je kao ona fora u filmovima kad zlikovac zove na tel, pa prekine y zadnjoj sekundi, a FBI u fazonu - tih,jos par sekundi i locirali bi ga :D u stvarnosti ga lociraju i pre nego sto dignu slusalicu.

Vrlo moguće..

Nekom je praktican face id a nekom fingerprint, koristio sam Face id na Xs, sada kada sam presao na Se nekako mi lepse na finger, sigurno mi sada bolje za neko vreme videcemo, svako ima svoj ukus.

Što pokazuje da bi Apple trebalo da se otvori, pa da stavi i FaceID i TouchID.
FaceID kao brzo i skoro neprimetno otključavanje, a TouchID kada telefon ne može da se otključa dok leži na stolu, korisnik ima masku itd.

Наравно, све је ствар укуса и навике. Епл само треба да понуди обе могућности својим корисницима, као што раде сви а не да те форсира да користиш Face ID. Јер смешно је кад човек мора да промени телефон да би добио могућност да откључа телефон и са отиском прста.

Sent from my iPhone 8 using Tapatalk

Ne mozes porediti druge sa faceid 2x :) kazem ocigledno nisi koristio fid kad kazes da moras u mraku da se patis, da namestas ispred face itd... ne vidim sto bi nekom bio los fid koji radi i ne osecas da radi :-D

Vrh Dno