Šta je novo?

Xiaomi Mi 9T / Mi 9T Pro (Prvi Post: Gcam, TWRP...)

Haman da ce nas ispoštovati do kraja mjeseca :D

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Oxygen GSI rom za mi9t pro https://t.me/Raphael_GSI/92 NFC i FOD jedine bugs. Idem da probam.

Inace ako bi neko da proba aosp rom. Moj predlog ZenX OS. Najbolji do sada
Baterija ubija.

45% batrija 4h21min Sot za 45h koristenja
f794895ca416d511cca3e5ca565313b2.jpg

Poslednja izmena:
Sa poslednjim apdejtom na MIUI 12.0.1.0 popravljen format datuma na zaključanom ekranu...
cf17deefc957e6e3fd2bfccb0c42f7db.jpg

Послато са Mi 9T

Jel automatski stoji takav datum ili mora da se podesi?

Samo se ispravilo posle apdejta,ništa nisam podešavao.Prethodno je bio mesec pa dan.

Послато са Mi 9T

Zna li neko da mi kaže da li XEU Stabile dobija mesečna sigurnosna ažuriranja kaošto ga dobija stock miui ROM?

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

xeu stabilni izađe kad izađe global stable,pošto je osnova istog.

Xeu stable izidje kad izidje kineski stable. Ne stable global

Sent from my GM1917 using Tapatalk

Da. U pravu ste. Malo sam se prebacio [emoji16][emoji16]

Moram da kazem da taj oxygen rom koji sam postavio radi odlicno. Ako izuzmemo nfc i fod. Ja svakako ne koristim.
Ima ubacen dolby sound i arkamis sound. Na blutut tws slusalicama zvuk je brutalan. Gcam urnyx je preinstalirana. Radi i front i back camera

Sent from my GM1917 using Tapatalk

Koji je najbolji config za Astrofotografiju?

nisam godinama flešovao custom ROM pa se pomalo plašim, ima li negde precizan tutorijal od početka do kraja sa naglaskom na to šta se sme a šta nikako.....?

from komsa's Mi 9T

Nista strasno.
Otkljucas bootloader.
Instaliras twrp kroz fastboot mod
kad je istaliras, bootujes tel u twrp.
odradis format data (ne wipe ) kod format data moras upisati yes
onda reboot to recovery, pa onda ubacis rom koji zelis da flesujes. ( ali sve zavisi koji rom, imas one kojima treba miui vendor, a ima oni koji imaju svoj oss vendor ) i imas romova aosp kod kojih ima u romu gapps a ima gde moras i njih instalirati.
znaci ajd ovako da imamo situaciju da moras imati miui vendor.
znaci skines poslednji miui vendor sa sajta (oko 700-800mb) https://downloads.akhilnarang.dev/MIUI/raphael/
stavis ga na internu memoriju, stavis custom rom na internu, i gapps.
Onda ides na install u twrp pa kliknes na taj skinuti miui vendor, pa na add more zip, pa kliknes na custom rom, pa add more zip i kliknes na gapps. i swipe to install.
kad se zavri instalacija onda ides na reboot system.
ponekad se zna desiti da posle flesovanja tel ostane na mi logo ili se vrati u twrp. ako se to desi onda ako se vrati u twrp a ako ne onda ga ti sam bootuj u twrp, i odradi ponovo format data.
pa reboot system.

nije nista strasno, ni komplikovano. zapravo kad udjes u stos, jako je jednostavno.
kasnije kad prelazis sa romova koji imaju isti vendor onda ne moras raditi format data samo wipe system, cash dalvik.
ali obicno pise kod svakog roma uputstvo kako se radi.

ako ti sta nije jasno pitaj.

xda je najbolji za pronalazenje custom romova, ali bih ti ja ipak preporucio telegram da koristis, imas topic za tvoj tel k20 updates i tamo uvek izbace svaki rom koji izidje. najlakse je tako pratiti.
ima i onaj forum 4pda, ali malo je komplikovano napravit nalog tamo. bez obzira i ti sa 4pda uploaduju na telegram, tako da je telegram najbolja opcija

Poslednja izmena:
Vazi :) Izvini onaj link su vendori za rafael tj mi9t pro, sad sam se setio. Videt cu da pronadjem za mi9t

Ima li neko info kada će ota za miui 12 za global EU Mi 9T?

Drugari mala pomoc, stigao mi telefon, miui 10.3.12.0 (PFJEUXM)
Nudi mi update na 11.0.3.0, al ako neko zna hoce li skoro v12 pa da idem direktno na njega ili install 11,ima li kakve veze? Hvala unapred

Ja sam za MIUI12 pre tri dana dobio veliki update od preko 500Mb i verovatno čekaju da vide kako će se ponašati pa da puste za sve,mislim da je najava i bila za kraj juna.U pitanju je MIXM rom.

Drugari mala pomoc, stigao mi telefon, miui 10.3.12.0 (PFJEUXM)
Nudi mi update na 11.0.3.0, al ako neko zna hoce li skoro v12 pa da idem direktno na njega ili install 11,ima li kakve veze? Hvala unapred

Dzaba ti moras redom instalirati update kako ti nudi. Instaliraj zadnji update pa cekaj miui 12 ili odkljucaj bootloader pa sam ubaci neki custom rom sa miui 12.

Sa telegram grupe Xiaomi.eu :
10 Hrs 29 Min SOT with 10% battery still left.
EU 20.6.18
+ GMS Doze
+ V464 Drivers
+ Force Created Battery cache (imp)

GMSDoze It prevents unnecessary GMS wakelocks to run in background . Hence , saves battery

GMS doze je modul za magisk valjda. Ali ne znam šta su V464 Drivers I Force Created Battery cache (imp).

Sent from my MI 9T Pro using Tapatalk

Sve su moduli za magisk. V464 driver je najnoviji gpu drajver GPU Drivers v464 v3.1
Magisk Module
FOR DEVICE - K20 PRO / Mi9T Pro

For K20 Pro / Mi9T Pro
Group - @XiaomiEUK20Pro
Channel - @EUChannelK20Pro
Cloud - @XiaomiEUCloud

Forced battery cache

ADB FOR BETTER BATTERY AFTER FLASHING MIUI, BECAUSE GENERALLY MIUI TAKES 4 DAYS OR MORE GENERATING CACHE FOR APPS

Use this ADB Command to create Cache instantly -

cmd package bg-dexopt-job

After this wait for sometime don't close the the cmd prompt , you'll get a success message when it's completed . After that reboot your device .
Done .

PS - You can use the same command in Terminal Emulator Android , works fine .
Just make sure you allow root rights by using cmd - su

Uglavnom to je admin od xeu telegram grupe

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno