Šta je novo?

Xiaomi Mi 9T / Mi 9T Pro (Prvi Post: Gcam, TWRP...)

Danas mi padne telefon na stepenistu, bio mi u dzepu od trenerke iispadne napolje. Dobro je udario u beton, ja ga podignem, srecom valjda lepo pao, ni tackice na njemu, pao na ledja, ali sam primetio cudan zvuk kada se kamera uvlaci . Kao da malo skripi, nije to ni skripanje vec se pomalo cuje mehanizam, kao da rupa za kameru uska, pa se cuje plastika o plastiku prilikom kretanja kamere.
Bas sam ispizdeo, cuvam telefone uvek ih stavljam same u dzepu, trudim.se da mi ne padnu i desi mi se ovakva glupost, potrcao sam uza stepenice, a nisam zakopcao dzep i ispade.
Doduse yelefon mi jw sa mts garancijom, ne znam koliko ovo moze da smeta mehanizmu, sto se tice rada kamere svw je u redu, ali izgleda da im je ovo boljka, ako ke tebi pao sa kreveta na tepih pretpostavljam onda su im ovi mehanizmi osetljivi na potrese. Ja sam imao srece, ekran je mogao da pukne kao od sale, nemam nista na njemu, samo masku koja je odradila posao.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Ja sam iz razloga grebanja ekrana posto takodje nista nisam lepio od zastite,samo fabricka maska na ledjima,kupio futrolu u koju stavim telefon i onda ide u dzep ili u torbicu.Na ovaj nacin ne razmisljam da li ima u dzepu sitnina ili kljucevi,kao i u torbici,ekran je zasticen 100%.A posluzice ako ispadne slucajno na beton.. :)

IMG_20200622_204102.jpg

Pa lep je ovaj miui 12, stigao ota zvanični. Floating window konačno, jako zgodna opcija. Malo je bedak što ne može više aplikacija da se minimizuje ali kontam da će u nekom trenutku moći.
Super glatko radi.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

još samo i mi sa "običnim" 9t da dobijemo OTA.....

from komsa's Mi 9T

Stigo i za Mi 9 :)

Kupio sam kod "Kineza",cena 170 din.Trazio sam negde nesto,slicno futroli gde mogu staviti telefon pa posle sve sa tim da stavim u torbicu ili dzep gde se mogu naci i kljucevi i svasta drugo ali da ne ogrebe ekran.Prvo mi je bilo u glavi neka pamucna vrecica,medjutim naletim na ovo bukvalno idealno sto sam hteo..
a3a37e4cb644ced7c7a51c19479140f3.jpg
c72cd683fd09a2cf3a759514db3dea39.jpg
2a613993146e273323c937558567f8ca.jpg

Kod mene jutros update za MIUI12,prvi posle prelaska sa 11 na 12...Inače sam u onom test programu za MIUI 12.
ff156a1d857121dbc773b9e154a77416.jpg
a609836a318d052e91c02f3c94453f80.jpg

Послато са Mi 9T

Za EU se ne zna ništa, nike bilo ni bete.

Meni drasticno jede bateriju otkad sam stavio super wallpaper, mada i pre toga nisam izvlacio ne znam kakav SOT. Bluetooth stalno uključen kao i LTE (8 sati minimum dnevno). Po 3-4 sata bude SOT.

Sent from my MI 9T using Tapatalk

S obzirom da ti je bluetooth stalno uključen dobar ti je SOT.

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

Bluetooth bi trebao da bude veoma mali potrošač, razlika sa uključenim i isključenim bi trebala biti maksimum 5%.

Meni drasticno jede bateriju otkad sam stavio super wallpaper, mada i pre toga nisam izvlacio ne znam kakav SOT. Bluetooth stalno uključen kao i LTE (8 sati minimum dnevno). Po 3-4 sata bude SOT.

Pa skloni tu glupost od super wallpaper. Skini neki najobicniji wallpaper i uzivaj. Kao da je sada bitno da se ima pokretna animacija na ekranu a onda cudjenje kada baterija curi.

Evo od juce rezultat:

TjSjatX.jpg

Poslednja izmena:
Iskreno koliko se brzo puni ja ne znam sto toliko zapnete o bateriji i koliko izdrzi kao da je važno

Ja ga jos preko noci nisam jos punio, bukvalno najcesce u autu dok idem na posao ili na kafu dopunim ili eto kuci na 15tak minuta
Nemoguće da u toku 24 sata nemate mogućnost ukupno eto 30min pristupa punjacu

Da sad nesto stedis kao eto super wallpaper na novom mobu ii slicno da ne koristis iskreno nema smisla radi eto duzeg trajanja baterije

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Ma extra je super wallpaper posto je integrisan sa AOD-om. Brutalne animacije samo eto malo vise trosi mada nema smisla ali ajde, verovatno je to to sto kolega kaze. Ne stedim bateriju ni malo pa je zbog toga SOT slab, mada ja se ne zalim da imam problem da izdrzim bez punjenja nego los SOT u odnosu na ono nekad 5,6 sati sto sam izvlacio [emoji16]

Super wallpapers su zanimljive nekoliko dana. Wow efekat. Bar u mom slučaju. Vratio sam se na normalan wallpaper.
Uzgred vratio sam se sa Masika na XEU stabile. Masik laguje s vremena na vreme. XEU za sada radi perfektno!

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

Da masik rom je izbacio super wallpapers iz builda, jer trosi dosta bateriju, naravno ko hoce moze ih instalirati kasnije.
Sto se tice sot, meni to nikad nije igralo neku bitnu stvar, traje mi baterija sve dok tel ne stavim na punjac. Nekad stavim da se puni abaterija ima jos 60%.

Ja cekam MortalOS RC10 da izidje pa cu njega da flesnem.

Ja ne znam sta je razlika izmedju Global MIX i Global EEA? zasto su opste i razdvajali ta dva MIUI-a Koristio sam i jednu i drugu verziju i nisam primetio nikakvu razliku. Sami su sebe opteretili sa tim verzijama Globalnih verzija ima ih taj MIX, pa Evropski EEA, Pa Ruski Global, pa Indijski, pa Indonezijski,...

Poslednja izmena:
Što je na kineskom? Ne može da se deinstalira.

Sistemska je aplikacija pa je ne možeš brisati a zašto je na kineskom nemam pojma :)
Ovo je pandan tipa onom Samsung switchu (ili kako se već zove) na galaksijama, samo made in China.

Sent from my Mi 10 using Tapatalk

Sistemska je aplikacija pa je ne možeš brisati a zašto je na kineskom nemam pojma :)
Ovo je pandan tipa onom Samsung switchu (ili kako se već zove) na galaksijama, samo made in China.

Naravno da moze ali ne tako kako on misli.

Odlicna aplikacija. I sa stora je ime na kineskom.

Sent from my MI 9T Pro using Tapatalk

Ako neko ima spisak sta sve sme da se brise preko XiaomiADBFastbootTools alata,neka mi prosledi.Moze i u privatnoj poruci :).

Stigao danas security update 11.0.6. za global eu...Ja se obradovao, pomislio u trenutku da je 12-ka... :D

Trebalo bi da su stvarno pustili sad :)

Za MIX uređaje.

Vrh Dno