Šta je novo?

NBS - Sistem instant plaćanja

Samo opušteno, tek ćemo se posle toga načekati dok to trgovci ne uvedu i dok se prosečan čovek nauči da koristi.

Da li treba nešto posebno da trgovci implementiraju? To bi moralo da funkcioniše bilo gde beskontaktno plaćanje inače radi (mislim na ApplePay).

Da li treba nešto posebno da trgovci implementiraju? To bi moralo da funkcioniše bilo gde beskontaktno plaćanje inače radi (mislim na ApplePay).

Mercator, Idea i Roda rade IPS, za ostale ne znam

Sent from my iPhone using Tapatalk

Konačno ;)

a11546cb5bc076ee211e78c63efc5f4b.jpg

Poslednja izmena:
Још нема код мене.
Имам рачун који чекам да испробам qr.

Послато са Mi A2 6/128 уз помоћ Тапатока

QR sistem plaćanja još nemaju: OTP, Vojvođanska, NLB i Mts banka.

Da li neko ima informacije o aplikaciji Privredne Komore Srbije za generisanje QR kodova za naplatu?

Da li postoji neki drugi QR kod generator?

Radi se na tome..dosta banaka je već u završnoj fazi testiranja. Intesa će npr imati svoju app koju će ponuditi malim trgovcima. Uskoro možemo očekivati da i to zaživi.

Nisam detaljno analizirao, ali zasto mora da postoji posrednik (PKS), ako to moze da ponudi tvoja banka kod koje imas poslovni racun?

Trgovac upise iznos u npr. Intesa Biz Mobi (kao u POS) i generise QR ... kupac to plati preko IPS skeniraj i to je to

Nije PKS posrednik, već su najavili free aplikaciju za naplatu. Na nekom događaju su najavili da je aplikacija spremna i da se čeka početak rada celog sistema. Banke verovatno imaju svoja rešenja, ali ako ću da ga čekam iz Intese, kao sve ostalo, PKS aplikacija bi mogla da bude dobra za početak.

Laguna je krenula sa naplatom preko IPS QR kodova. Prilikom izbora načina plaćanja, stoji logo IPS skeniraj i WS Pay (https://www.wspay.rs/), a u saopštenju NBS stoji da je Laguna krenula sa IPS plaćanjem u saradnji sa Banca Intesa.

Издавачка кућа „Лагуна” први је трговац који је омогућио инстант плаћања на свом интернет продајном месту, у сарадњи с Banca Intesa ad Beograd, која овим има за циљ да задржи своју позицију највећег прихватиоца свих врста плаћања на интернет продајним местима трговаца у нашој земљи.

Poslednja izmena:
OTP pustila update koji omogucava IPS QR

96ea198a855e27e5bead691cf1298a97.jpg

Mobi banka šatro mobilna banka, a čak i Poštanska štedionica poseduje više opcija za IPS.

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk

Mobi banka šatro mobilna banka, a čak i Poštanska štedionica poseduje više opcija za IPS.

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk
Poštanska je prva pustila i Instant plaćanja i QR kod, tako da ti poređenje nije baš na mestu.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Iphone app od OTPa radi korektno...

Otp i mts banka dobile IPS QR, sve radi super android 10.
Konacno

@salecg je juce pisao za OTP banku :)

Kako se koristi IPS pokaži?

Mogu li dva fizička lica da razmenjuju pare?

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Valjda jos ne

Kako se koristi IPS pokaži?

Mogu li dva fizička lica da razmenjuju pare?

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Još uvek ne, jer ni skeniraj, ni pokaži, nemaju opciju da uneseš iznos. Kada neko napravi generator kodova u IPS standardu, onda će svako moći da generiše kod i izvrši naplatu na račun koji je uneo. Po meni je to najvažnija opcija za QR plaćanja. Transakcije medjuju fizičkim licima.

Ima na sajtu prvredne komore free generator, samo nisam siguran kako funkcionise (cuo, nisam gledao, u firmi imamo nase resenje)

25.6 i mts banka je uvela QR sistem plaćanja za sad samo Android.

Ima na sajtu prvredne komore free generator, samo nisam siguran kako funkcionise (cuo, nisam gledao, u firmi imamo nase resenje)

Da li možeš da pošalješ link za taj PKS generator? Hvala :)

Još uvek ne, jer ni skeniraj, ni pokaži, nemaju opciju da uneseš iznos. Kada neko napravi generator kodova u IPS standardu, onda će svako moći da generiše kod i izvrši naplatu na račun koji je uneo. Po meni je to najvažnija opcija za QR plaćanja. Transakcije medjuju fizičkim licima.
IPS pokaži nije namenjen pokazivanju QR koda sa iznosom već samo da trgovac može da ga skenira i kod sebe unese iznos za zaduženje računa. Prenos novca između računa fizičkih lica putem QR koda još uvek nije predviđeno niti je u najavi.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Kada bude dostupan QR kod generator, šta će biti prepreka da generišeš QR kod koji novac usmerava na račun fizičkog lica i daš nekome da skenira?

QR još nemaju Vojvođanska i ProCredit banka. NLB je izbacila za Android ali još ne i za iOS.

Poslednja izmena:
Vrh Dno