A niko nista ne prica o onim boljim klimama (ne i najboljim) izuzev sto se jedno vreme pricalo o Gree Amber, jedva se spomenula Fujitsu LT.
Spominjalo je par clanova LT, ali sta tu da se prica, radi lepo i to je to
Suvisno je pricati o klimama od 1000 i vise evra, skoro sve tu rade kako treba.
Sto se tice toga da ispada da najjeftinije najbolje rade...ljudi prosto niti su iskusni, niti zahtevni.
Ne znaju za bolje, pa je onda i to super i sta onda drugo i da kazu.
Realno, retko ko ovde ima neko ozbiljnije iskustvo sa pracenjem samog rada razlicitih klima.
Cak i ja sa 20ak klima(Fujitsu, Gree, Midea, Panasonic, LG, Galanz...), nemam pojma za vecinu kako radi, jer imam pametnija posla no da cucim ispod klima i buljim u merace satima...uradio to za 2, 3 klime(Luca, Viola, Amber) koje su mi tu svakodnevnica i to je to.
Odmah cu ti reci samo ono sto znam, da sve te klime rade grejanje i da sve greju godinama.
Vec rekoh, LG mirror pocrkala elektronika, popravljeno i prodato, jer nismo imali nameru da za klime od 1200e damo jos toliko za popravke i da nas tako skupi uredjaji ostavljaju bez grejanja na mesec dana.
Pored toga, moja Fujitsu Luca ima bug, kada se gasi, krene da vuce poklopac na gore malo, pa tek onda da zatvara, sto dovodi do preskakanja zupcanika i koji je na kraju i pukao, pa je zamenjen, ali ce se opet desiti ako se ne zameni cela ta jako skupa elektronika.
Pored toga, taj zupcanik im je generalno mana, jer cesto prokliza, tako su mi rekli iz ovde vec pominjanog servisa na Zrenjaninskom putu u Krnjaci, koji su mi to i zamenili i uradili full servis klime sa rasklapanjem svega.
Viola se softverski zabagovala 2 ili 3 puta pri paljenju, samo se izvuce iz struje i upali, sve ok.
Amber je malo bucnija klima, dakle nema tog super tihog moda kao Viola i Luca, gde se ne cuje na metar od klime da rade, vec ce se uvek cuti blago strujanje vazduha.
Retko ko ko juri da ustedi 1-2 hiljade na klimu ce da placa merac potrosnje i da se bakce i sedi ispred klime da gleda kako ista radi.
U celoj temi sam samo ja bio zaludan dovoljno da zapravo snimim telefonom kako barem Luca i Viola rade.