Šta je novo?

Oneplus 8 / Pro

Istekao edit, nasao sam, kineski podrzava manje frekvencija, ali ima band20:
1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 12, 13, 17, 18, 19, 20, 25, 26, 28, 32, 34, 38, 39, 40, 41, 42, 46, 66 - EU

1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 12, 17, 18, 19, 20, 26, 34, 38, 39, 40, 41 - CN

Pitanje za vas koji ste koristili op 7 pro ili 7t pro pre obične 8, da li se primeti razlika u rezoluciji ekrana odnosno kakav je ekran na op 8?

Ja iskreno nisam...
Msm da ne isto

Sent from my IN2013 using Tapatalk

Koliko vidim, ako je kamera najbitnija, nema vece razlike od 7T, preko 7TPro i obicne 8?

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Jedina stvar koja je drugačija je ta što obična 8 ima macro kameru, koja je totalno nepotrebna, umesto tele, ne znam, ja se dvoumim između 7 Pro i 8, još uvek ne znam šta da radim.

Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk

Ne vidim ni jedan razlog zašto bi uzeo 8 osim dimenzija!?!

Sent from my SM-N970F using Tapatalk

Pa šta znam, noviji procesor, jača baterija i svetliji ekran, nije neka razlika u ceni. Mada mi se više svidja 7 Pro jer nema rupu.

7 Pro najbolja kupovina trenutno.

Послато са SM-N970F уз помоћ Тапатока

Kako za koga, lično bih uvek pre uzeo n10 za tu približne pare ;)

Sent from my SM-N970F using Tapatalk

OnePlus 8 Pro India review: The Android flagship to beat in 2020

oneplus-8-pro-1.jpg

https://www.androidcentral.com/oneplus-8-pro-india-review

725$ nije ni čudo

Poslednja izmena:
Da li ima negde kod nas da se kupi sa 2g garancije? Nasao kod onog prodavca iz Subotice ma KP ali trazi doplatu za drugu godinu od 3500din. Da li je neko kupovao od njega, tj. da li je pouzdan?

Pa šta znam, noviji procesor, jača baterija i svetliji ekran, nije neka razlika u ceni. Mada mi se više svidja 7 Pro jer nema rupu.

I ja bih isao na 8, iako ne volim rupe. Mala razlika u ceni, ali zato bolja autonomija, SoC, ekran, malo i zvucnici... Uz to meni je bitna PWM (screen flickering) frekvencija, koja je kod 7pro bas niska i kod dela populacije lakse izazove glavobolje i crvene oci (ima na notebookcheck, oni rade ta merenja). Ja sam jedno vreme imao neki ZTE, oci su mi bile krvave, glavobolja, pa od Nexusa 4 isto malo, kad je osvetljenje bilo nisko podeseno, posle sa boljim telefonima nisam imao takvih problema.

Озбиљно размишљам да мој samsung Note 9 заменим за OnePlus 8 обичну.
Прорадили жмарци да се мења телефон,а 8-мица ми се највише свиђа од овогодишњих модела.

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока

Озбиљно размишљам да мој samsung Note 9 заменим за OnePlus 8 обичну.
Прорадили жмарци да се мења телефон,а 8-мица ми се највише свиђа од овогодишњих модела.

Probaj da se strpis do 8t, ovako ces nazadovati po pitanju kamera.

Hvala na savetu,tako će najverovatnije i biti,strpiti se do OP 8t ili Note 20.

Da su u obican 8 stavili IMX689 kao u Pro, onda bi vredelo preci uprkos nedostatku telefoto, ovako ne vredi, bolje je sacekati N20/8t. IMX586 je ipak senzor srednje klase i ne znam zasto ga OP i dalje gura u svoje telefone. Gledao sam nekoliko recenzija i siguran sam da je losiji od starih 12MP 1.4um dual pixel senzora iz N9/S9.

Da su u obican 8 stavili IMX689 kao u Pro, onda bi vredelo preci uprkos nedostatku telefoto, ovako ne vredi, bolje je sacekati N20/8t. IMX586 je ipak senzor srednje klase i ne znam zasto ga OP i dalje gura u svoje telefone. Gledao sam nekoliko recenzija i siguran sam da je losiji od starih 12MP 1.4um dual pixel senzora iz N9/S9.
Imam 7T a pre njeg huawei mate 20 pro. Znaci mate je imao jacu kameru sto se fotografija tice jer je imao imx600 cini mi se. Skuplji 7T a slabiju kameru..

Nisam imao prilike da uporedim sa OP ali sam detaljno uporedjivao Note9 moj i S10Lite koji nosi IMX586. Tuce ga N9 u detaljima samo tako. Slikao sam u G prodavnici, na N9 mozes da procitas oznake na kutijama poredjanih televizora kad zumiras sliku bez problema. Na S10L jedva. Zamrljano skroz. Ako ne zumiras, na ekranu telefona, slike su egal. Doduse, S10L je bio na prvom azuriranju, bilo ih je par posle koji su popravljali sliku i dodali 4K60 snimanje. Ako je OP bolji po pitanju optike (ima siru blendu) mozda je i slika ostrija sa istim senzorom. Tu bi onda vec bio isti sa N9.

Poslednja izmena:
U dobrom osvetljenju moze da bude isti (mada ne uvek), ali sporiji autofokus i losije low light fotografije nikakav update ne moze ispraviti, senzor je suvise slab za flagship nivo.

Poslednja izmena:
Eto i mene,pridružujem se društvu.
Javljam utiske za par dana i poređenje sa Note 9.
8e5067a78b2e467b70ffc1bcc96e5609.jpg
ad1341e84f3d1900d263c5ab6d259c70.jpg

Eto i mene,pridružujem se društvu.
Javljam utiske za par dana i poređenje sa Note 9.
8e5067a78b2e467b70ffc1bcc96e5609.jpg
ad1341e84f3d1900d263c5ab6d259c70.jpg

Takođe. I mali problem da prijavim prilikom plaćanja- APK je RaiPay- Raiffeisen banka- Koristim oba sim slota, ista mreza je u pitanju. Prilokom placanja ne moze da napravi komunikaciju sa bankovnim serverom i placanje je bezuspešno. Moram da napomenem da je na Honor 20 ova aplikacija pri istim uslovima radila besprekorno.

Kako sad srednje klase? koji je flagship senzor? 689? taj imaju samo OP8Pro i OPPO find x2 pro

Kako sad srednje klase? koji je flagship senzor? 689? taj imaju samo OP8Pro i OPPO find x2 pro
689 je flagship senzor, velika je razlika izmedju njega i 586 kojeg mozemo videti i u telefonima ispod 200e. Tacnije, od telefona dostupnih kod nas (i na crno), jedino su Mi 9 i OP od 7 do 8 imali IMX586, nijedan drugi flagship nije imao taj senzor srednje klase, kojeg ima skoro svaki Xiaomi u cenovnom rangu oko 200e.
Glavne prednosti imx689: hdr, low light i video snimanje. Verovatno ce ga ubaciti i u 8t obican.

Malo se covek oseti razocaranim kad ovo sazna. Eto je nisam obraco paznju uzeo 7T a pre njega imao mate 20 pro. iako hardverski je 7T jaci tel al kamera zaostaje za starim gotovo 2 godine mate-om.

Nazad
Vrh Dno