Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

@JoKa: ako si samo nakačio taj extender na postojeći WiFi signal(SSID1, koji je bind-ovan na internet WAN konekciju a ne na IPTV WAN konekcija) onda naravno da neće raditi STB :d

Kreiraj dodatni SSID i njega bind-uj na IPTV WAN pa onda probaj. Za čačkanje port binding naravno na Telekom ruter se moraš logovati kao admin.

@JoKa: ako si samo nakačio taj extender na postojeći WiFi signal(SSID1, koji je bind-ovan na internet WAN konekciju a ne na IPTV WAN konekcija) onda naravno da neće raditi STB :d

Kreiraj dodatni SSID i njega bind-uj na IPTV WAN pa onda probaj. Za čačkanje port binding naravno na Telekom ruter se moraš logovati kao admin.

A kako to konkretno odraditi na HG8245Q2? Logovan sam kao admin to nije problem, napravio sa SSID2 ali dalje se ne snalazim?

Sto se tice dodatnog, pojma nemaju. Nigde u ugovoru ne pise, nemam ga kod sebe inace. Posot je donet naknadno samo je revers tu.
Videceu za par dana vec po racunu, ali apsolutno niko nije "nagovestio" da se placa. Citava fora je u tome sta je dodatni, jel to treci i cetvrti ili sta? Sad, mozda se ne bi ni uzimao, mozda u odredjenom periodu samo, da su naglasili "moze i drugi ali kosta toliko i toliko ...". Cak mislim da to sluzbenici ni ne rade namerno, nego toliko nelogicnosti ima da ni on ne znaju. Ja sam pogresno pretpostavio da je callID svakako u ceni boxa, kad ono nije ...
Videcu vec, obecan jos jedan mesec dodatno po dinar iako ce u ugovru pisati "po propisu".

Poslednja izmena:
@churla: Ne vezano konkretno za tvoj problem, ja evo u julu mi ističe box4 (sada će biti četvrti ugovor n 24mes).
Prilikom potpisivanja, i ugovor posle toga sam imao prva 6 (Šest) meseca po dinar.
Ovaj treći sam imao 2 (dva) meseca.
Pažljivo treba pročitati uslove ugovora, jer može doći do zabune prilikom sklapanja i stizanja računa.
Primera radi, moj kum je prvi put sklapao ugovor za box4 i dobio je samo dva meseca gratis, zbog toga što je pre potpisivanja ugovora za box imao sve četiri usluge mts-a.
Da bi mogao da koristi šest meseci gratis, morala uvede dve nove usluge (int+IPTV, ili mob+int.....itd) a on je sve to imao i nije stekao pravo za prvih šest meseci po dinar.
Znači kada bi sada ja recimo potpisao ugovor dobio bi dva meseca po dinar, a kada bih raskinuo ugovor otkazao int+IPTV, pa ponovo podnesem zahtev imao bi šest meseci po dinar.
Ista je stvar i sa stb. U nekim paketima može u nekima ne. Dobro pročitati ugovor,pitati sve što nije jasno i tek onda sklapati ugovor.
Posle je kasno

Sent from my LDN-L21 using Tapatalk

A kako to konkretno odraditi na HG8245Q2? Logovan sam kao admin to nije problem, napravio sa SSID2 ali dalje se ne snalazim?

Mislim da dzaba gubis vreme. IPTV preko WiFi je vrlo komplikovana stvar. Imas dosta natpisa na internetu o tome. Najveci je problem multicast i gubljenje paketa preko WiFi mreze koje je u proseku izmedju 5 i 10 posto.
Postoje druge opcije, na primer ako imas mozda koaksijalne kablove vec razvucene po kuci ili da razvuces dodatnu mrezu sa optikom, sa onim tankim "nitima" koje telekom koristi za optiku u stanu do rutera. Ili da internet i IPTV ide kroz jedan lan kabal - ja jos uvek nemam stabilnu vezu na takav nacin... ili sto rece Iv@N_SD sa Powerline Ethernet adapterima. U svim ovim primerima treba se dobro raspitati da li adapteri koji se koriste ne ometaju IPTV protok. Da li neko ima ova iskustva?

Powerline radi sa IPTV na VDSL. Neki tplink.

Powerline D-Link DHP-P309AV/E, pet punih godina IPTV na ADSL-u.

Ja ne reših svoju muku oko 744+HD kanala
Kažu morate na novi paket, vi imate stari paket. Ja kažem nije tačno. Oni kažu vi imate osnovni paket, u osnovnom paketu nema tih kanala, ja kažem nije tačno, niti jedno niti drugo (btw taj za njih "osnovni paket je sadašnji 400/160). Kaže gospođa kako znate, pa rekoh, gledam vašu listu kanala na vašem sajtu. Kaže, morate da dokupite HD paket, rekoh to nema da se dokupi niti želim. Morate da uzmete veći, skuplji paket, rekoh takav ne postoji. Kaže ona, ne znam ja to ništa, ja sam iz tehničke podrške
I sve to posle desetak telefonskih poziva, nekoliko mailova, tri otvorena tiketa.
Džaba, nemaju poja šta rade, i kako rade

Pa ja imam HD paket, i nemam te kanale. Mislim da ovde na delu nije toliko nesposobnost, koliko (loša) namera da svi predju na nove ugovore. Inače, zašto nam ne bi stavili te kanale na listu, pa da ih isprobamo do kraja juna (dokle traje promocija)?

Mislim da dzaba gubis vreme. IPTV preko WiFi je vrlo komplikovana stvar. Imas dosta natpisa na internetu o tome. Najveci je problem multicast i gubljenje paketa preko WiFi mreze koje je u proseku izmedju 5 i 10 posto.
Postoje druge opcije, na primer ako imas mozda koaksijalne kablove vec razvucene po kuci ili da razvuces dodatnu mrezu sa optikom, sa onim tankim "nitima" koje telekom koristi za optiku u stanu do rutera. Ili da internet i IPTV ide kroz jedan lan kabal - ja jos uvek nemam stabilnu vezu na takav nacin... ili sto rece Iv@N_SD sa Powerline Ethernet adapterima. U svim ovim primerima treba se dobro raspitati da li adapteri koji se koriste ne ometaju IPTV protok. Da li neko ima ova iskustva?

Resio sam sve sa TL-PA4010P radi bez problema...

Pa ja imam HD paket, i nemam te kanale. Mislim da ovde na delu nije toliko nesposobnost, koliko (loša) namera da svi predju na nove ugovore. Inače, zašto nam ne bi stavili te kanale na listu, pa da ih isprobamo do kraja juna (dokle traje promocija)?
Ja neznam mi gde ima ta ponuda.....gledao sam na sajt nisam našo.
Jel u delu gde su box paketi.....

Pa ja imam sve, pošto je najskuplji paket, ali oni me ubeđuju da moram da pređem na još skuplji
Ma cirkus od njih

• Like
Reagovanja: M J
@renne,sta ti pise u ugovoru kad je tv u pitanju?Kod mene pise osnovni + porodicni + mts go.

@renne, kako ti stoji naziv paketa?
Novi paketi su ako ti piše START, PLUS ili MAX paket (zavisi da li si na crvenom, plavom ili belom). Sve drugo što ti piše u ugovoru, znači da si na starom.

Poslednja izmena:
Meni ugovor ističe 20 juna. Sada imam box3 +mob.omorika1 i plaćam 4500.
Nude mi dva meseca gratis+HD kanale, a da predjem na box crveni, to košta 3900.
Meni se iskreno i to ne isplati. Ja sam već pisao o tome. Najviše mi se isplati da raskinem ugovor 20juna, otkažem internet i IPTV, i posle toga opet sklopom ugovor, ali na kevino ime. Tako ću imati i hd kanale i 6 meseci po dinar.

Nema toliko kanala, od tog broja pocinju ti kanali.

Kako si na najskupljem paketu a oni te teraju na "još skuplji" paket?
Onda nisi na najskupljem.
Ja mislim da ti kao i ja imas stare pakete i da bi dobio te HD kanale moras na novi ugovor jer su nedugo kad sam ja potpisao ugovor posle par meseci su napravili nove pakete povecali brzine i tv ponudu ubacili hd i povecali cene.
I sad svake nedelje zovu da mi predoce bolje(skuplje) pakete i da me ubede da mi to treba, bas juce zvao jedan gospodin a istu pricu mi prosle nedelje prosula gospodja.
Inace sad imam box4 beli 5800 placam a oni hoce sad na 6400 da me prebace sa pricom.
A ja cu na nizi paket cim mi istekne uo.
Jer i sa nizim(jeftinijim) dobijam vise.

Послато са OnePlus 7T Pro помоћу Тапатока

Mislio sam na najskuplji Box 3, pošto na Box 4 ne planiram nikada da prelazim

Danas je stigao neki update boxa.
Nema vidiljivih promena.

E, nema novih HD kanala, niti su na listi. Šta god da su dodali, ne zanima me... :smoke:

Nesto se zaista zbiva sa kanalima. MTS je potpuno pobrkao loncice. Vidim da se mnogi zale na nedostatak HD kanala. Ja ih imam sve, ali, tek sad videh, nedostaje gomila SD kanala koje sam ranije imao.:S:

Koliko meseci za 1din su vam nudili (konkretno box4 plavi) za nov ugovor?

Koji je najbolji paket sada uzeti kao novi korisnik boxa, do sada su se fiksni i mobilni plaćali posebno kod mts-a? Ako sam dobro shvatio box 3 bez interneta znači TV plus fiksni plus mobilni omorika1 košta 3.000 RSD mesečno bez uređaja i uz to se dobija 20 dodatno gb za drugi mobilni broj i dodatni STB bez naknade? Ako se uzima uređaj onda je mesečna cena 3,5k. kontam Motorola G8 power lite nije loš izbor.

Koliko meseci za 1din su vam nudili (konkretno box4 plavi) za nov ugovor?
Ja sam ih cimnuo preko kontakt forme da zelim da predjem iz SBBa i pitao i za hox3 i za box4 - 6 meseci

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno