Sto se tice ove nove Redmi Note linije, Kinezi su rekli prema kome je krojena - prema mladima koji telefon koriste za zabavu, dakle velika baterija, veliki ekran i prilicno dobar SoC, za igrice i za gledanje multimedije.
I za to je stvarno dobar, najbolji u tom svom rangu.
Ja recimo pored lap topa, desktopa i smart TV-a, nikada nisam usvojio telefon ni za igrice niti sam u zivotu pogledao film ili seriju, a bogami retko i na YT navratim. Dakle meni je telefon za komunikaciju, surfovanje i fotkanje, i to je to. S tim da sve vise u hodu koristim i za posao za neka ad hoc editovanja i upise.
Zato sam uzeo A3, jer sam zeleo pre svega mobilni telefon, koji ce zadrzati formu uredjaja koji je kompaktan i udoban...
Najblizi sam bio da kupim 9S, ali ipak cu Mi Note 10 Lite, i to ne zato sto je ovaj nesto bolji, nego prevashodno jer je taman dovoljno manji od 9S koji je za tu razliku ipak prevelik.
No opet, drzao sam u ruci 9S i na papiru mnogo deluje glomaznije nego sto stvarno jeste, jer je jako dobro izradjen i izbalansiran. Ali po meni bi to bio mnogo bolji telefon da je zadrzao one stare dimenzije ekrana od 6.3" koju je najvise Xiaomi koristio za Redmi Note.