Narode jedno pitanje... Porucio sam masku za telefon, medjutim njihova posta je vratila nazad.. I onda je prodavac poslao ponovo sa drugim brojem za pracenje.. I mesec dana stoji kako je posiljka stigla u Srbiju, a ja je nisam dobio.. I ne znam sta bi sad trebalo u dispute da navedem? Cekao sam zadnji trenutak, cak sam i trazio da mi produzi vreme.. zbog trenutne situacije.. Prvi put je produzio, sad nije.
Ovo se meni danas desilo na trackingu pise da je vraceno posiljaocu. A naruceno je jos pocetkom aprila kada je jos koliko toliko sve funkcionisalo.Izgleda da se paketi vracaju posiljaocima posle 3.5 meseca tumbanja :S: Statusi krenuli u kontra smeru. Nemaju gde vise u Pekingu da ih drze![]()
Nije ti to stiglo u Srbiju. Tj. možda i jeste, ali LP... nije praćena pošiljka. Od momenta stavljanja u kontejner naslovljen van Kine, ta pošiljka više nema praćenje.
Ti statusi koje vidiš samo govore da je kontejner izašao iz Kine.
Rade poprincipu, ako stigne, stiglo je.
Tvoje je da sačekaš istek delivery time, pa ako ne stigne do tada, pokrećeš dispute.
Ali često se desi da jako kasni, pokreneš dispute, dobiješ refund, a pošiljka onda stigne posle tipa 100 dana ukupno.
Pošiljke koje počinju sa R.... imaju praćenje do uručenja. Te pošiljke možeš pratiti na sajtu naše pošte, od momenta ulazka u Srbiju, i očitavanja na ulaznom terminalu.
Ali meni nije ni blizu isticanje zaštite, ima li to veze?Staviš da ti ističe zaštita a paket je još na putu (nije stigao).
Jeste tačno da sporadično neke sitnice šalju po normalnim cenama, tipa maskice ze telefon, ali nešto samo malo skuplje već ne ide i to većina ne šalje...Salju i obicnim postama kako na AE tako i na ebayu.
Ovo je trenutna situacija i bice sve vraceno u normalu uskoro narocito sto znamo da ce 18.05 tj za 2 dana da se obnove svi letovi i otvori aerodrom u Srbiji.
Kupio i sa AE free shipping, kupio i sa ebaya free shipping(nije slato iz Kine vec LV) i iz Nemacke(8€ shipping-isto toliko je bilo i pre korone tako da nista nije povecavan) kupio nesto sa jednog sajta iz LT sitno kosta transport i stiglo.
Oni imaju problem sa SG postom jer ne salje za Srbiju, sve ostale poste su dostupne sem SG i zato veca cena(ili free) nista drugo nije razlog.
Videcemo od ponedeljka kako ce se sve odvijati, ja verujem da ce od Juna sve biti normalizovano.
Mislim da je problem nastao kad je pošta izbacila nespretno saopštenje da ne garantuju isporuku u ugovorenim rokovima zbog situacije sa virusom. (da ne bi plaćali penale)
Na to su druge pošte jednostavno nas stavile na spisak gde više ne šalju....
Послато са Mi A2 Lite помоћу Тапатока
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari