Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 10

Moguće, to je kevin telefon, videćemo kada odradi kasnije instalaciju [emoji56]

2.1 je stigao već poodavno...sad ću da vidim šta je ovo majko mila!!?

Sent from my SM-N970F using Tapatalk

Ipak daleko manje od 1.5gb...tj 10ak puta u mom slučaju!

Valja napomenuti da posle ove nadogradnje nema nazad!
2c5949cc71e836a673bb7d38b5f55fa5.jpg

Sent from my SM-N970F using Tapatalk

Ono što me iritira na ovom 2.1 je nemogućnost korišćenja EDGE panela na Smart Lancheru (ne znam je li tako i na druge Lancher).

Naime kada odem na home, nema miopcijž da svajpujem lijevo...
Sve je normlano radilo na starijim verzijama OS.
e2b0660919f10d5d11634021d03c47fe.jpg

Sent from my SM-N9700 using Tapatalk

Vredi li doplatiti 250 e. i kupiti S20+ ako trenutno posedujem N10 duos, star nepuna četri meseca...koliko je on zaista bolji tel.od mog...

Послато са SM-N970F помоћу Тапатока

Za toliku doplatu ne vredi,ja cak moj n10+ tesko da bi menjao uopste za s20 plus bez ikakve doplate.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Vredi li doplatiti 250 e. i kupiti S20+ ako trenutno posedujem N10 duos, star nepuna četri meseca...koliko je on zaista bolji tel.od mog...

Послато са SM-N970F помоћу Тапатока
Ako ti je slaba baterija i mali ekran ma N10, onda vredi.
U suprotnom, neces dobiti Bog zna sta, mozda malo bolju kameru.

Ja evo posle nedelju dana mogi reci da sam prezadovolja sa telefonom.
Od kamere sam ocekivao vise ali ne mogu da se zalim, po meni eventualno P40 PRO ima realno bolju kameru.
Kada kazem kameru pricam prevashodno o main kameri i kako radi post processing, kako izgleda slika na kraju.

Ono sto sam na Note-u primetio da u pro modu dobijem uvek daleko realnije slike nego u Auto, cak iako je HDR ugasen, prosto menje obrade je vidljivo na fotkama. Baterija (wifi doduse) je skroz ok, kad izadjem iz karantina videcemo kako se ponasa na LTE.

Poslednja izmena:
Ono što me iritira na ovom 2.1 je nemogućnost korišćenja EDGE panela na Smart Lancheru (ne znam je li tako i na druge Lancher).

Naime kada odem na home, nema miopcijž da svajpujem lijevo...
Sve je normlano radilo na starijim verzijama OS.
e2b0660919f10d5d11634021d03c47fe.jpg

Sent from my SM-N9700 using Tapatalk
Na Nova launcheru radi normalno ali ne radi ona nova centralna gesta dolje no to je Google i sam rekao.

Da li još neko ima problem sa ogrebotinama na ekranu? Na suncu sam primetio da je ekran prilično izgreban, a niti padao, niti šta slično, jedino eventualno kontakt sa ključevima u džepu. Pre ovoga imao Samsung S7 i mislim da je ekran u boljem stanju posle 3god nego ovaj posle 5 meseci, što me navodi da ovaj novi Gorilla glass nije kao ranije verzije istog.

Pa kljucevi ce svaki ekran ogrebati nema te gorile sto ce ga zastititi,to je samo marketing da kao stiti ekran ne znam kolko.

Da li još neko ima problem sa ogrebotinama na ekranu? Na suncu sam primetio da je ekran prilično izgreban, a niti padao, niti šta slično, jedino eventualno kontakt sa ključevima u džepu. Pre ovoga imao Samsung S7 i mislim da je ekran u boljem stanju posle 3god nego ovaj posle 5 meseci, što me navodi da ovaj novi Gorilla glass nije kao ranije verzije istog.
Ja imam vidnih ogrebotina, ali i dalje mi je preko ekrana fabrička folija. Trebao si ipak zaštititi nečim ekran.

Послато са SM-N975F помоћу Тапатока

Kao što Darko reče ne postoji taj ekran koji bi ostao neogreban u džepu sa ključevima.

Ja ne shvatam kako neko moze da nosi telefon i kljuceve i isti dzep. Ja ne bi mogao metalnu tabakeru sa kljucevima a tek stakleni telefon.

Note 10+

Ja takodje, ali opet na konto marketinga prepun youtube gde tuku po staklu cekicem, grebu itd i nista.

Meni fon sluzi,ne ja njemu, ako nesto reklamiraju kao sestu generaciju gorilla glass onda ocekujem da naprave neki napredak jer ovo je smesno onda.

Sent from my Samsung Note 10 using Tapatalk

Pa sto nisi jednostavno ostavio fabricku foliju na ekranu?

2 meseca od kupovine još uvek držim fabričku foliju i super je. A što se tiče gorila 6 stvarno je prodavanje magle, prethodni S10+ sam veoma pazio a ipak sam ogrebao ekran. Veoma osetljiva ova nova stakla.

Ja i posle 6 meseci od kupovine i dalje držim fabričku foliju. Jeste da ima dosta ogrebotina, ali mi ne smeta, vide se samo kad je ugašen ekran.

Meni jos stoje folije i na ivicama gore i dole heheheh.[emoji3]

Skinuo sam foliju pri kupovini jer sam odmah posle toga stavio neko satro kvalitetno zastitno staklo, koje nije ni bilo jeftino, i koje mi se odlepilo posle mesec dana, nakon toga sam iznerviran odustao od toga i ostavio ga bez zastite. Gorilla glass je mlacenje prazne slame

Sent from my Samsung Note 10 using Tapatalk

Prvi dan koriscenja danas.

Osetno poboljsanje spram N9. Bolja kamera s vise opcija, night mode dosta dosta bolji, oko 15% veci ekran na istoj velicini uredjaja.

Fingerprint mi se ne dopada spram N9, ali mu dobro radi smartlock, pa se sam otkljucava kad god je Galaxy Watch pored, a to je u 100% slucajeva.

Baterija danas na data netu veci deo dana i vece na wifi:
97fd9a5b0ff17b958fbd9cb4dd86bd00.jpg

Ne moze tel da bude zakljucan na njihovu mrezu a tinda koristis ovde. Telefon je sigurno otljucan tj sim free. Skini firmware sa sammobile i flesni ga odinom
Skinuo N975U1 i sad je sve ok, hvala na pomoći. Imam UI 2.1, poslednji security patch, nadam se da ce sada da stizu updejtovi. Ono što sam ocekivao sa ubacivanjem N975U1 jeste da nemam preinstalirane aplikacije kao sto je Facebook, Netflix... Ipak su tu i nije moguca deinstalacija, samo disable.

Sent from my SM-N975U1 using Tapatalk

Skinuo N975U1 i sad je sve ok, hvala na pomoći. Imam UI 2.1, poslednji security patch, nadam se da ce sada da stizu updejtovi. Ono što sam ocekivao sa ubacivanjem N975U1 jeste da nemam preinstalirane aplikacije kao sto je Facebook, Netflix... Ipak su tu i nije moguca deinstalacija, samo disable.

Sent from my SM-N975U1 using Tapatalk
Ja se razmisljam da flesnem.star wars firmware ali me mrzi da stelujem sve nanovo posto mora csc da se menja

Star wars temu koliko znam i nista vise,mada ga nisam odavno resetovao,videcu jos

Vrh Dno