Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 10

Ja sam narucio na ovom popustu u gigatronu takodje manji model (note 10).
Cim stigne javljam utiske o bateriji.
Previse dobra ponuda je bila da bih propustio, dugo sam mudrovao koji telefon da uzmem, gledao sam OnePlus 7t preko kupujem prodajem ali s obzirom na fiskal i garanciju za 70k mislim da je odlicna ponuda.
Samo jos da vidim sta ce biti sa baterijom, za ostalo ne brinem.

@sladja koliko izvuces SOT?

Poslednja izmena:
Moji utisci posle 8 meseci koriscenja Note 10 plus modela ,telefon je savrsen,baterija mi izdrzi zavisi od upotrebe izmedju 6 i 7 ipo sati upotrebe mozda je mogao samsung malo bolje ,dobra strana baterije je sto se napuni za 1 sat tako da sve ukupno baterija nije toliko losa

Da, ovde svi koriste Duo. Ma hajde, zna se sta 99% ljudi koriste, a ja bas, bas koristim i viber i msn i whatsapp, muzika na You tube, sta bih drugo aman, a sad za taj duo neznam, jel ti imas ovaj telefon, izvini, ili citas samo po forumima
Previse dobra ponuda je bila da bih propustio, dugo sam mudrovao koji telefon da uzmem, gledao sam OnePlus 7t preko kupujem prodajem ali s obzirom na fiskal i garanciju za 70k mislim da je odlicna ponuda.

Greška je ceniti o bateriji na android telefonima posle dan-dva upotrebe, čekajte malo dok podivlja neki proces [emoji6][emoji2772]

Sent from my SM-N970F using Tapatalk

Ne znam, imam vec x godina android telefone, nikada nisam snimao gluposti na telefon, nije mi se desavalo da sam od sebe neki proces krene da divlja.

Mene fascinira 1655.put priča o baterijama. Razumem i vanredno stanje i da je ljudima dosadno ali ovo ubeđivanje da u stvari ne razumeš da je baterija loša. Pa se još čude ako telefon ne koristiš na način na koji ga oni koriste. Tipa stakleno zvono i slično. Zamisli ne koristiš duo!!!! Pa gde ti živiš?!!! Najbolje još i da krene ubeđivanje da na up time od 10 sati treba da imaš SOT od 6 sati. Treba da imate živote ali dobro sad...

A o čemu pa više može da se priča? Svaka tema može da se završi na 20-om postu kada pogledamo realno. Baterija, ažuriranja, maske, stakla, eventualno neki novi feature koji stigne i to je to. Teme posle postaju mrtve. Naravno tu su i hardware-ski problemi ili pitanja oko reklamacija, ali je to već na 95% svakome od nas poznato.

Pozdrav svima. Od pre 2 dan sam vlasnik note 10 plus, snapdragon verzija. Telefon je za americko trziste. Ovo mi je prvi note i samim uredjajem sam odusevljen, medjutim ima par stvari koje srecu kvare :). Prva stvar koja mi je cudna jeste da kad udjem u "Software update", stoji poruka "Your software is up to date", medjutim ispod stoji da je "Security patch level" iz 1 decembra, sto verujem da kod vas nije slucaj. Sta moze biti razlog za ne dobijanje poslednjih verzija? Takodje i dalje sam na One UI 2.0, vidim da su ovde mnogi dobili 2.1.
Sledeca stvar koja mi smeta, jeste da se baterija u screen off rezimu trosi vise nego sto je to normalno. Npr sinoc sam telefon iskljucio, stavio na airplane mode, always on iskljucen, wifi... Skoro 7 sati nakon toga imam 7% baterije manje, dakle oko 1% po satu, sto mi deluje previse. Ispada da mi za dan koriscenja cetvrina baterije ode na screen off. Inace baterija deluje ok sto se tice potrosnje u samom radu, mogu da kazem da sam ova dva dana koristio telefon jako puno i da nisam uspeo da je potrosim do kraja dana. Iz nekog razloga mi kao najveci potrosac baterije izlazi "One UI home", sto mislim da nije normalno.
Napominjem da sam telefon kupio polovan na KP. Prodavac kaze da je telefon bio licno njegov i da ga je koristio svega nekoliko dana, sto mi i deluje s obzirom na to da nema nikakve tragove koriscenja.
Da li je neko imao slicna iskustva sa gore navedenim problemima?

Screenshot_20200430-115556_Software update.jpgScreenshot_20200430-125457_Settings.jpgScreenshot_20200429-210836_Device care.jpg

Poslednja izmena:
Mani azuriranja stizu redovno .moj je bio sa att mreze flesovao sam preko odina cistu n975u verziju da bi izbacio sav bloat i radi normalno

Od sinoc 1h pa do danas 15h, potrosio sam 36%, od toga pola je otislo na screen off. Nesto nenormalno trosi bateriju ali ne mogu da provalim sta :mad:. Izvinjavam se na postavljanju, ovolike slike, ne znam kako da stavim manje rezolucije :)

Poslednja izmena:
Mani azuriranja stizu redovno .moj je bio sa att mreze flesovao sam preko odina cistu n975u verziju da bi izbacio sav bloat i radi normalno

Meni je sa sprint mreze, ako to ima neke veze. Koliko je komplikovano to flesovanje, odnosno sta dobijam time? Prvi put imam tel koji je za USA trziste, pa pojma nemam da li treba nesto dodatno podesavati.

Za 14 sati 36% ,pa sta ces vise?? To ce ti biti preko dan sa jedno 7-8 h sota,to je ok. A flesovanjem dobijas cist software bez bloat-a
Koliko si ga platio

Poslednja izmena:
Za 14 sati 36% ,pa sta ces vise?? To ce ti biti preko dan sa jedno 7-8 h sota,to je ok. A flesovanjem dobijas cist software bez bloat-a
Koliko si ga platio

Pa juce sam imao preko 7 sati sota, i kazem ok mi je baterija, posebno sto dolazim sa s7 edge kojem sam dusu izvadio. Ali verujem da bih izvukao jos vise da iz nekog razloga telefon ne trosi ovoliko bateriju kada je iskljucen ekran. Nemoguce da na airplane modu ide 1% po satu.
Platio sam 640 evra. Otisao mi je ispred nosa vakum za iste pare kod istog prodavca.

Flrsuj rom od n975 u ,izbacice ti bloat,mozda tu nesto pravi problem tj vuce bateriju

Pa tebi je ubedljivo prvi potrošač OneUI. Probaj promeni temu i ikonice ako ti nije stock, hoće i to da utiče na trajanje baterije. Ako imaš uključen Bixby feed ili kako se već zove isključi ga.

Pa tebi je ubedljivo prvi potrošač OneUI. Probaj promeni temu i ikonice ako ti nije stock, hoće i to da utiče na trajanje baterije. Ako imaš uključen Bixby feed ili kako se već zove isključi ga.

Bixby sam iskljucio prvog dana, temu sam koristio "Material design", ajd vratio sam na default, mozda i to ima veze. Bio mi je ukljucen dynamic lock screen, sad sam i to iskljucio pa cemo da vidimo.
A sta mislite o tome sto mi je security patch iz decembra? Jel postoji neka mogucnost da telefon koji nije za nase trziste ostane zakljucan i da ne dobija najnovija azuriranja?

To nije moguce.
Ja imam s9 sa verizona i stizu uredno update-i (isntaliroa androdi 10 skoro).
Sto se tice battery draina, mislim da posmatras to pogresno.
Ako imas 7h sota, to je za ovaj note puna kapa.
Ja tu nista ne bih dirao i jurio.
Ako nemas mira, instaliras beter battery stats, povezes na komp i izvrsis komandu koju ti nudi aplikacija, da bi dobio bolji uvid u to sta trosi bateriju, bez root-a.
Pa zapocni lov na vestice (procese koji su pomahnitali)
:)

Sent from my SM-G960U using Tapatalk

To nije moguce.
Ja imam s9 sa verizona i stizu uredno update-i (isntaliroa androdi 10 skoro).
Sto se tice battery draina, mislim da posmatras to pogresno.
Ako imas 7h sota, to je za ovaj note puna kapa.
Ja tu nista ne bih dirao i jurio.
Ako nemas mira, instaliras beter battery stats, povezes na komp i izvrsis komandu koju ti nudi aplikacija, da bi dobio bolji uvid u to sta trosi bateriju, bez root-a.
Pa zapocni lov na vestice (procese koji su pomahnitali)
:)

Sent from my SM-G960U using Tapatalk
Jede mi zivac, tako da cu morati da nadjem sta je. Sigurno nije ok da na airplane modu toliko skida bateriju. Tako da cu probati sa app koju si predlozio. Ako ne uspem sledi reset.
Ono sto mene brine je što ne dobijam nikakve zakrpe, ako je taj problem nerešiv vratio bih čoveku telefon.

Sent from my SM-N975U using Tapatalk

Ne moze tel da bude zakljucan na njihovu mrezu a tinda koristis ovde. Telefon je sigurno otljucan tj sim free. Skini firmware sa sammobile i flesni ga odinom

Moji utisci posle 8 meseci koriscenja Note 10 plus modela ,telefon je savrsen,baterija mi izdrzi zavisi od upotrebe izmedju 6 i 7 ipo sati upotrebe mozda je mogao samsung malo bolje ,dobra strana baterije je sto se napuni za 1 sat tako da sve ukupno baterija nije toliko losa
Da nije očajnog otiska prsta, možda bi i bio savršen...

SM-N975F

Pa ovako, sinoc je bilo 4h 43m ali je bilo jos 25% baterije preostalo, tako da mislim da bi 6h presao, ma sasvim je to ok

Ja imam sa vremena na vreme neke fantomske vibracije, instalirao sam nice catch pa ću pokušati da otkrijem šta ih aktivira..

Sent from my Galaxy Note10+

Da nije očajnog otiska prsta, možda bi i bio savršen...

SM-N975F
Ko ima bilo kakav pametni sat, otisak mu je nebitan generalno...eventualno zbog bank aplikacija i slično, ali to se opet koristi jednom u ko zna koliko. U svakom slučaju, pomenuti je neosporivo loš...ništa kao stari dobri touch na pozadinu telefona (pixel 3 me preporodi uvek po tom pitanju kad uzmem u ruke) [emoji847]

Evo i ceo dan na wifi sshot sa jednom karticom...daleko bolje od mobile data only (gde bude 2-3h), ali i dalje je po meni ovo poprilično loše. Čisto za one što misle da mi mešto nije u redu sa telefonom/baterijom [emoji23][emoji56] Obrni okreni, nikako telefon za ceo dan [emoji2772]

7167b54ffa0a5f422c68efa7764301cc.jpg

Screenshot_20200501-214056_Device care.jpg

Lite,jedna kartica,wi-fi,bez s.mreza sa igranjem pola sata

Evo juce stigao Note10, ceo dan danas na wifi, par poziva, plus signal video call i ostalo je uglavnom kamera i surfovanje netom.
Snimio sam juce sve sto inace koristim od aplikacija i prebacio podatke tako da nije "klot".

P.s. Napisao sam koliko da oduzmete pre punjenja.

Prilozi

• Screenshot_20200501-221024_Device care.jpg
    Screenshot_20200501-221024_Device care.jpg
    211.6 KB · Pregleda: 134
Poslednja izmena:
Stigla majska zakrpa na Telenoru
f96821eb0cba5856ab73c6b8d7fedf1e.jpg

Šta bre 1.700? Meni još pre dva dana stigla ova ista sa 159

Edit: Aha, tvoj je običan n10.
mb
3472afac70cbbe36e796a98d902afda6.jpg

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Verovatno mu dolazi 2.1 sa majskim apdejtom pa je zato 1.7gb.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno