Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ima i dalje dosta njih ko hoce da salje za free ili pristojne novce, koga nema bez njega se moze :)

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

Naruceno pocetkom marta, 13.03 spremno za transport, tek sinoc krenulo Singapur post,

J

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Sta je sa dostavom iz UK,narucivao skoro neko

Imam paket UHxxxxxxGB i vec 3 dana nema stautsa,ne vidi sistem posiljku

Imam jednu iz UK (RVxxxxxxGB), od 31.03. stoji status: "LANGLEY HWDC, Item Leaving the UK"... (International Tracked and Signed)

Lolz. Ladno je kinez za paket kojem nema nk traga od kad je kao napustio Singapur produži zaštitu /rok za isporuku za još 60 dana. Kad je 56 dana prošlo od porudžbine.

I šta sad? Čekati još toliko pa tek onda raditi dispute? Gde je 07. jul j*bote.

Meni je za jednu pošiljku 27.04. prodavac produžio zaštitu za još 60 dana a 28.04. mi je poštar doneo papirić da podignem pošiljku.
Po trakingu je paket ušao u Srbiju pre 20 dana. Rekao bih da je mnogo i do nas.

Poslednja izmena:
Meni svako malo produžuju, tako me jedan Kinez zavrnuo ja nisam pratio i odoše parice. Od sada samo klikćem na refresh. Imaju haos pa malo fake-aju, ali znam da su mi stizale stvari u doba najvećeg udara korone bez problema.

Pa kupujte na eBay,tamo nema zavlacenja

Ako nema posiljke u roku dostave ide odmah refund i zavrsena prica

Ovi Kinezi su dno dna,kod njih isporuka 6+ meseca

Pola stvari sa eBay-a i Amazon-a koje sam probao da naručim ne mogu da idu za Srbiju trenutno, a lupe dobre popuste, tako da nisam imao mnogo opcija.

Potbrđujem za eBay. Još od polovine januara imam dve porudžbine iz Kine, sitnice od po 5$. Za jednu sam prekjuče tražio refund i već prihvaćena. Za drugu se kinez sam javio pre mesec dana, kaže paket zaglavio negde i pitao da li da šalje ponovo ili refund. Rekoh mu da šalje opet, ali čini mi se da će i ona da zaglavi.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Prosle godine bilo eBay kupona od 20% popusta,za sad ih nema,kad ih daju je misterija

Nisu samo Kinezi problem,narucio iz UK i Litvanije, ni traga od posiljka

Ovu iz UK i ne vidi sistem,kao da stoji u nekom magacinu u karantinu

Stigao mi je preko Yanwen poste iz Kine danas( 04.05.) paket narucen 27.03.

Jos 4 paketa iz januara i februara preko razlicitih pošti nisu...

Sent from my SM-A600FN using Tapatalk

Danas stigao paket preko Latvia post, neregistrovan, naručen početkom marta.

Sent from my Pixel 3 using Tapatalk

Drugari je l' se meni ovo cini ili je Turska posta uvela dodatni status kad posiljka pristigne u GPC Beograd?

Број: UHXXXXXXXXXXTR
Статус пакета: У транзиту
Држава: Турска -> Непознато
Одредиште:

Порекло:
2020-04-05 00:00, Destination Country, Processing by destination postal office
2020-04-03 12:25, Destination Country, Item arrived to destination country.
2020-04-03 09:55, Turkey, ISTANBUL, Item was uplifted to flight to destination country.
2020-03-25 09:45, İSTANBUL(AVR), BAŞAKŞEHİR, Item Forwarded to Destination Country
2020-03-21 12:16, Origin, Item departed from origin
2020-03-17 17:54, Origin, Item is at agent warehouse
======================================
Powered by www.17track.net

Koliko se secam uvek je bio taj zadnji status Item arivet to destination country, koji je koliko se secam dosta puta bio i lazan. E sad da li je ovo pravi status ovaj zadnji to je pitanje.

Zna neko malo bolje o cemu se ovde radi? Ako je stvarno stigla da odem do poste krajem nedelje da je pokupim. Kontam da ce se dovuci od carine do poste do tad.

Meni isporucen danas neregistovani CN, porucen 08.02, usao u Srbiju 29.04

29.04.2020 09:01:04 RSBEGC Отпремa
29.04.2020 08:38:17 11003 ИЗМЕНИЧНА ПОШТА Приспелa
12.02.2020 19:52:00 CN-CNBJSA Приспелa
08.02.2020 13:36:00 CN- Пријем

Evo i meni stigla u SRB jedna neregistrovana CN, poslata pocetkom februara...

To je REGISTROVANA posiljka !!!

Neregistrovane Ux..CN u najboljem slucaju imaju pracenje do Pekinga.

Sat :/

Prilozi

• gr8t.jpg
    gr8t.jpg
    47.5 KB · Pregleda: 147
Stvarno imam razumevanja, dosta toga nije do njih, alo sta ja sad da radim?
Prvo mi posalju ovu poruku i produze rok za jos 60 dana

A onda vidim da je status posiljke Completed.

Da je sitnica, ne bi se cimao, ali 30$ je u pitanju.
e1838343345d76400f9ba860af4737d4.jpg
fab935aa92b2905cc7218f85285e873e.jpg

Послато са LG-H870S помоћу Тапатока

Ja sam imao jednu registrovanu China Post, naručeno još u februaru. Dva meseca je stajala na aerodromu u Kini, prodavac pokusao da pokrene, promenio se status i opet dosao doniste tacke i tako jos mesec dana.

Na kraju, AE je automatski stavio Order Completed jer je isteklo vreme. Prodavac produžio vreme ali sam otvorio Dispute i AE je presudio u moju korist. Prodavac traži da proverim lokalnu poštu, a pošiljka nije napustila Kinu. Zbog toga sam otvorio dispute jer neću da me “farbaju”.

Imam razumevanja ali pošiljka stoji i ne mrda, znači da postoji neki problem. Prodavac neka vrati paket i nema problema.

Za neke sitnice nisam otvarao dispute, čak i za jednu reklamaciju ali 10€ ne želim da oprostim.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ja sam imao jednu registrovanu China Post, naručeno još u februaru. Dva meseca je stajala na aerodromu u Kini, prodavac pokusao da pokrene, promenio se status i opet dosao doniste tacke i tako jos mesec dana.

Na kraju, AE je automatski stavio Order Completed jer je isteklo vreme. Prodavac produžio vreme ali sam otvorio Dispute i AE je presudio u moju korist. Prodavac traži da proverim lokalnu poštu, a pošiljka nije napustila Kinu. Zbog toga sam otvorio dispute jer neću da me “farbaju”.

Imam razumevanja ali pošiljka stoji i ne mrda, znači da postoji neki problem. Prodavac neka vrati paket i nema problema.

Za neke sitnice nisam otvarao dispute, čak i za jednu reklamaciju ali 10€ ne želim da oprostim.

Pa postoji problem zove se korona ne lete avioni tako da pošta dolazi otežano...uzgred praćenje nikada nije 100 % tačno tako da...ima malo istine i u tome što ti je prodavac tražio...naravno zaštita je na tvojoj strani tako da ćeš povratiti pare...

@ Gerix

Order Completed - to je jedna od niza gluposti u aplikaciji.

SG posiljke su u zastoju i ostaju na cekanju. Ako je u tranzitu , to je za sada uobicajena situacija.

Pogledaj do kada traje zastita i gde se trenutno nalazi posiljka ( Rx..SG imaju pracenje ).

@ Gerix

Order Completed - to je jedna od niza gluposti u aplikaciji.

SG posiljke su u zastoju i ostaju na cekanju. Ako je u tranzitu , to je za sada uobicajena situacija.

Pogledaj do kada traje zastita i gde se trenutno nalazi posiljka ( Rx..SG imaju pracenje ).
Od 19.03. stoji da je Despatched to overseas.
Pretpostavio sam da od trenutka kada u aplikaciji pise da je sve zavrseno, ja imam 15 dana za dispute?

Edit: Aha, znaci od trenutka kada ja potvrdim da je stiglo, od tad imam rok od 15 dana.

Послато са LG-H870S помоћу Тапатока
6eb70a5550828bdbb2b0a938ab255f17.jpg

Poslednja izmena:
[mention]niki999 [/mention]Kao što sam i napisao, u nekim slučajevima sam imao razumevanja zbog pandemije i oprostio sam im neke sitnice.

U ovom slučaju, pošiljka je došla do carine i tu zakucala.

Čekao sam dok nije postalo očigledno da neće mrdnuti. Naravno, pitao sam prodavca da pomogne. Proverili su i pošiljka se vratila dva-tri koraka unazad, došla opet do carine i tu zakucala.

Nakon toga, odjednom ide priča da je to već u tranzitu i da je verovatno u lokalnoj pošti što je bullshit.

Ne naručujem prvi put. Svaka registrovana pošiljka do sada mi je radila kako treba, tj. praćenje pošiljke. U Kini je bilo X promena statusa, zašto bi onda preskočili da promene status ako je pošiljka krenula avionom? Nema logike...

Kao što rekoh, imam razumevanja ali kad počne “farbanje”, tu je kraj igranja.

@ 3bl

Upravo tako.Sa korektnima treba biti korektan , sa onima koji pokusavaju "farbanje"
- pokretanje spora i kraj.

@ Gerix

Ako i ne stigne , a prodavac ne produzi zastitu ili ne zelis da cekas posle prvog produzenja
isto mozes pokrenuti spor.

Za sada ostaje jos 67 dana.....

I meni pise order completed od prekjuce.
Takodje SG posiljka.
Na 17track pise 3.17.20. Despatched to overseas(Country code:RS)
Pre nego sto je pisalo order completed na AE, pisalo je i Arrived at destination country i Accepted by Last Mile Carrier u isto vreme (3.17.20)
Znaci da sedim i cekam dok ne stigne?
Prodavac je produzio period od 6.2.20.
Posiljka kosta nekih 20e i poprilicno mi je bitna, ovo je 2. put da porucujem...tako da, ako ne stigne, znaci kada prodje jos ovih mesec dana, tada da otvorim dispute ili pre toga? :)

Ма покрећи диспут најкасније последњег дана пре стека рока иначе оста без пара. Боље да ти врати паре јер тада ће морати, кад прође тај рок паре иду њему а кад ће и да ли ће пошиљка да стигне не зна се. Ако ти врати паре а пошиљка стигне, увек можеш да му се обратиш да те упути на који начин да му поново уплатиш паре.
Ја сам тако пар пута био у ситуацији, никакав проблем. Читао сам да (пре овога са ковидом) поједини продавци 'шаљу' преко неких превозника и то никад није послато, тако да је овако сигурније.

Послато са SM-N9005 помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Meni danas stigla jedna bez pracenja, nemam pojma koja je, videcu tek sutra kada preuzmem.

Sve su mi Yanwen ili China post.

Послато са SM-G960F помоћу Тапатока

Sasa022 je već rekao, ali da objasnim još jednom - postoji greška u mobilnoj aplikaciji pa tako čim istekne originalni period zaštite u aplikaciji iskoči (ali samo u delu za tracking) da je "order completed". To nema nikakvu težinu, jer se gleda samo tamo gde piše koliko je dana ostalo. Isto tako sve piše kako treba kada se gleda preko desktop-a.
Tako da nema nikakvog smisla otvarati dispute u takvim slučajevima - niko nije znao šta će da se dešava i ako prodavac produžava vreme zaštite to je sve što on može da uradi u ovoj situaciji. Dovoljno je pratiti statuse na bilo kom specijalizovanom sajtu ili aplikaciji za tracking na mobilnom, ako se jasno ne vidi da je vraćeno nazad pošiljaocu (ili da je isporučeno ali drugoj osobi) to znači da će stići kad-tad, posmatrajte to kao višu silu. To ne znači samo po sebi da je prodavac neodgovoran ili da je hteo da vas prevari.
Protection time može da se produžava i više puta ako je potrebno, sad to prodavci rade i sami mnogo češće nego ranije, ali opet neki i preskoče i zato treba da se prati i kontroliše. Ako vidite da je ostalo još 5-6 dana do isteka zaštite, krenite da svaki drugi dan pišete prodavcu da produži zaštitu, pa tek ako zaštita stvarno istekne, onda imate sva prava da otvorite dispute, jer ste dovedeni pred svršen čin.

@unique93
Ništa ne razumem - ako se radi o registrovanoj SG pošiljci, šta kaže sajt naše pošte ? Plus ti tvrdiš da ti piše isti datum i za slanje iz SG i za stizanje u Srbiju ??? Nešto tu nije jasno.

Poslednja izmena:
Mislis da ja razumem? :D
Na Aliju pise Order completed, pre toga pisalo Arrived at destination country i Accepted by Last Mile Carrier 3.17.20. :D
Na 17track pise Despatched to overseas(Country code RS 3.17.20)
Na sajtu nase poste pise da nije tacan broj, tj ne prikazuje informacije... :D

Sacekacu jos tih mesec dana, pa cu par dana pre novog isteka da pokrenem dispute, pa sta bude... :D

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno