Šta je novo?

Google Pixel 4 / 4 XL

Da sa 4.7" ekranom[emoji1787][emoji1787][emoji1787]

Sent from my Pixel 3 XL using Tapatalk

Jel postoji Wi-Fi Sharing na Pixelu 4/XL? Kao što Samsung ima, da delim postojeću Wi-Fi konekciju kroz Hotspot, ne mobile data.

Activate-Wi-Fi-Sharing-on-Galaxy-S9-Android-8.jpg

@gizmo probaj settings - network&internet - klikneš na wi-fi pa na wifi na koji si konektovan desno settings znak..trebalo bi da dobiješ forget levo i share desno

Sent from my SM-N970F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Mislim da tu opciju nema stock Android.

Sent from my SM-G973U using Tapatalk

@gizmo probaj settings - network&internet - klikneš na wi-fi pa na wifi na koji si konektovan desno settings znak..trebalo bi da dobiješ forget levo i share desno

Nemam Pixel, pitam jer mi treba ova opcija. Ako misliš na QR code da deliš šifru postojeće konekcije, ne mislim na to. Mislim na ovo, to me zanima da li radi na Pixel 4/XL https://www.androidpolice.com/2018/11/03/pixel-3-3-xl-support-wi-fi-sharing-devices/

Nemam Pixel, pitam jer mi treba ova opcija. Ako misliš na QR code da deliš šifru postojeće konekcije, ne mislim na to. Mislim na ovo, to me zanima da li radi na Pixel 4/XL https://www.androidpolice.com/2018/11/03/pixel-3-3-xl-support-wi-fi-sharing-devices/
Sad sam izvadio sim iz pixela 3, nakačio se na wifi u stanu, upalio hotspot i bez problema se povezao sa n10 na njega i radi mi net na n10...znači može! [emoji6][emoji847]

Sent from my Pixel 3 using Tapatalk

Nego jel izašla majska nadogradnja za Pixel4?...na pP3 i dalje april, a note 10 dobio pre 2-3 dana već maj pa sam onako iznenađen!

Sent from my Pixel 3 using Tapatalk

Što se ne piše o Pixel 4a? Meni deluje super za 399. Jurim neki telefon da premostim do kraja godine, svi flegšipovi koje sam planirao da kupim su mi nekako neopravdani sa cenama u ovom trenutku. Pixel 4 je sad pao na 500e, Xl je 600, Pixel 3a je 300. Ne znam šta činiti, najbitnije su mi kamere, zadnja i selfi, Pixel mi je tu nekako najbolji sveukupno, samo ne znam koji bih Pixel tačno uzeo.

Nope, zadnji update 05.04.

Ko zna sta su promasili da srede na Note-u pa su sad dodali :D
Znači hit...samsung počeo da dobije nadogradnje pre pixela...pa top! I nije da su propustili, izbacuju nadogradnje svako malo, ovo je tipa petnaesta za n10 za tipa 9 meseci! Samo neka nastave (mada mi realno nošta ne znači), al znam da ima ljudi kojima je to preko potrebno [emoji23][emoji56]
Što se ne piše o Pixel 4a? Meni deluje super za 399. Jurim neki telefon da premostim do kraja godine, svi flegšipovi koje sam planirao da kupim su mi nekako neopravdani sa cenama u ovom trenutku. Pixel 4 je sad pao na 500e, Xl je 600, Pixel 3a je 300. Ne znam šta činiti, najbitnije su mi kamere, zadnja i selfi, Pixel mi je tu nekako najbolji sveukupno, samo ne znam koji bih Pixel tačno uzeo.
Po meni je pixel 4a za skroz novu temu. Pogledaj male oglase neke poput kupujemprodajem ako ima u fr...pixele 4 redovno viđam za 400e nove (u de)...mada ti je i p3 savet ako navataš kao ja [emoji56]

Ne piše se kad nije izašao :D

Sent from my iPhone using Tapatalk

Šta kad se ionako sve zna unapred, nema šta da nas iznenadi :)

@Proday

Nema Pixel 4 na oglasima ovde po toj ceni, 400 i naviše su. Pixel 3 nema novih na oglasima, što i nije čudno. Obično su i polovne trojke 300+. Ne koriste francuzi Pixele generalno, ne znaju oni šta je to.

^ Ako znaju Srbi za Pixele, znaju i Francuzi :)
Ako ti treba samo do kraja godine, a ne na duze staze uzmi onda 3a ili polovnu trojku/XL ako uleti.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Poslednja izmena:
I tako, stigao OTA maj i na pixele [emoji23][emoji854]

Znači stvarno sve pohvale za Google šta su napravili, ali baterija mi je kriminalna :)

Sent from my Google Pixel 4 using Tapatalk

Što ne bi bilo realno?!...misliš da ga svi po netu hvale kao najbolji p&s bez razloga [emoji6]

Ne verujem da bi oni postavljali obradjene fotografije a da to na naglase. Jednostavno, Pixel kamere su odlicne, hdr+ uglavnom kida a ovo su snimili profesionalni fotografi a tu su i atraktivne lokacije, odlicni kadrovi, igre boja, kontrasta itd. pa su fotografije dodatni magnet za oci. Npr. LG V30 ima prosecnu flagship kameru, sa ubedljivo najmanjim (1/3.1'') senzorom u klasi pa u rukama fotografa i fotografije snimljene sa V30 itekako privlace paznju: https://www.dpreview.com/sample-galleries/5260635910/lg-v30-review-samples/7416451038

Sa druge strane, ovde na benchu smo imali primere gde su neki clanovi snimali i postavljali fotografije sa raznih PureView Nokia, Nexusa (i ostalih dobrih kamera telefona) koje su po kvalitetu (a i kompoziciji, kadrovima) vise asocirale da je neko slucajno okinuo fotku sa nekim telefonom od 150 evra. Tako da je i umece fotografa itekako bitno.

Poslednja izmena:
Naravno, mada mi se cine neke od njih blagi snapseed ili lightroom..

Evo ti moj zadnji post na Benchu https://forum.benchmark.rs/showthre...na-THREAD!!!&p=6093784&viewfull=1#post6093784

Нисам ово видео досад. Стварно су топ фотке. Да ли је на Пикселу и даље све аутоматика што се тиче камере, нема мануелних подешавања?

Sent from my iPhone 8 using Tapatalk

Pixel je odličan a gcam je sa razlozima portovana na toliko drugih telefona, to je činjenica.
Takodje je činjenica da kvalitetne fotke kakvih je većina iz galerije sa linka nećeš uslikati sa Pixelom osim ako nemaš iskustva, smisla i znanja za fotografiju. A ako imaš sve navedeno sa mnogim telefonima ćeš uslikati takve slike.
Telefon ne pravi fotografije već osoba iza njega.

Нисам ово видео досад. Стварно су топ фотке. Да ли је на Пикселу и даље све аутоматика што се тиче камере, нема мануелних подешавања?

Sent from my iPhone 8 using Tapatalk
Sve automatika

Da li neko zna ko u bg može da zameni staklo na displeju za pixel 4? Ili ide ceo ekran?

Sent from my Google Pixel 4

Cisto malo sumiranja posle vise od pola godine koriscenja..

Uzeh telefon u preorderu, u ceni je bio i gratis neki djubrence Chromebook vrednosti okvirno 250 funti.

Nisam rootovao telefon niti otkljucavao bootloader, jer prosle su me te faze kad sam ja sluzio telefonu a ne on meni. Brzo sam se navikao na nedostatak fingerprint scannera jer je Face unlock zaista ultra brz i radi posao zadovoljavajuce. Baterija je solidne autonomije, i mislim da kako vreme odmice telefon uci da je pametnije iskoriscava...

Evo kako bude uz neko obicno koriscenje, bez silovanja kamere:

Kamera zna da iscrpi bateriju, pogotovo kad se fotka night mode-om. Kvalitet kamere nema potrebe da komentarisem jer za mene licno trenutno ne postoji bolja(foto domen. Nadam se da ce Pixel 5 imati jos bolji telephoto sa vecim zoom-om, jer u suprotnom ne bi video razlog za prelazak.. Instalirao pre koji dan Camera PX modifikovani Gcam sa dodatnim opcijama, (light painting izmedju ostalog) pa cu se malo igrati s time.

Nisam imao kresovanja od kako ga koristim, jedino u zadnje vreme Chrome se zaglupi, ali citao sam da je to i na ostalim telefonima.

Jedna od dve zamerke je fizicke prirode, a odnosi se na staklo kamere koje je amgnet za masnocu. Ako se dobro secam, na Pixel 1 XL sam mogao kameru prebrisati i dlanom, bila bi cista ko suza.

Druga je nemogucnost koriscenja analognih slusalica ili audio kabla.. :( ovo mi je bas bedak jer sam pre koristio telefon za pustanje backing trackova sa YT na gitarsko pojacalo da bude podloga dok sviram,.

Druge neke zamerke nemam, zaista nisam ni jednog momenta zazalio zbog kupovine.

Od juce na cetvorci :) Baterija za prvih 6h(5h LTE) koriscenja u najavi dobra za moje potrbe. Sta mi se svidelo za sad je haptic feedback i lakoca kucanja,face unlock odlican. Sto se tice kamere primetio sam da nema vise manuelno da se ukljuci hdr.
Screenshot_20200615-230136.png

Pa ima dual exposure i poigraj se.

Sent from my Pixel 3 XL using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno