Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tako i gledam, to mi je prvi target.
Drugi mi je 7800 - 8

Sent from my iPhone 11 using Tapatalk

Zatvorio i 2/3 na 7777.
Iskreno, nisam očekivao, potrajati 20ak dana do pump-a, ali se isplatilo čekanje.
Zadnjih 1/3 ću ostaviti za eventualno još jedan pump pred halving ukoliko bude ( bilo bi lepo da ga poteraju još do 9k zone )

Verovatno opet bump and run, kao što smo imali prošli put kad smo izlazili iz ovog kanala. Probije, isproba ga kao resistance i krene naviše. 200 DMA ga je odmah odbio nazad, ali ichimoku oblak je dosta tanak i neće pružiti otpor. Ja za sada držim i čekam, ako krene naglo gore, prodajem na polovljenju. Ako umesto toga ostane tu negde ili bude sporo puzio naviše, držim i dalje. Mislim da bi u drugoj polovini godine mogli da imamo i pravi pravcati organski rast cene kripta, a ne špekulativni kao obično. Koliko god puta Bitcoin usere motku, *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*na finansijska politika mu uvek pruža novu priliku.

Prilozi

• Screenshot.png
    Screenshot.png
    67.8 KB · Pregleda: 263
Neko konstantno šortuje na bitmexu, tako da je vrlo lako moguće da imamo short squeeze. Moguće do 8-8.1k, barem wick.
Cena raste, a funding na mexu je u korist long-era, što se ne dešava tako često... pa bi mogli imati neki jači pokret noćas, nadam se posle otvaranja CME-a , a i weekly lepo izgleda ako zatvorimo iznad 7700-7800$ ( EMA 21 i 55 )

Pre ce biti da raste zato sto su novajlije cule da ide halving i da istorijski krece rast posle toga.........a debeli kineski majneri nece da prodaju svoje btc nisko........

XLM-BTC par se mesecima kreće tako pouzdano i predvidljivo da bi i moja pokojna baba mogla da ga trejduje. Sad je trenutak za uzimanje profita, ali na žalost krši se sa mojom devizom da Stellar nikada ne prodajem. Poslenjih dana Stellar je dva puta bio prekursor za skok BTC, sada ponovo skače, ako BTC još jednom isprati, preskočiće 200DMA i teoretski ponovo biti u bull marketu.

S tim što treba biti solidno lud, pa pokušati ozbiljni long. Iako se kripto drži dobro, berze u svakom momentu mogu ponovo da ljosnu i ponovo naprave isti karambol. Što kažu Ameri, fool me once, shame on you, fool me twice, shame on me.

^^
Pa reče čovek pre tebe, mogao bi da ode gore, ako ne ljosne dole..

Bitcoin Halving Countdown:
https://coinmarketcap.com/halving/bitcoin/
Još oko 12 dana i oko 2.000 blokova do polovljenja.
Šta mislite, da li može da se očekuje neki ozbiljniji skok?

qKRrTnp.png

Pa samo slepac i neko ko nije sposoban da poveže osnovne stvari koje mu se dešavaju pred nosom može da se pita da li će cena značajno na gore. Isto kao što su se mnogi pitali 2012. i 2016.

Znači ako neko hoće da bude dobar 5-10x na uloženo za godinu ipo maksimalno sada je momenat. Bolje je naravno bilo ući pre mesec ipo kada je bio onaj corona pad na 5k ali to vise nećemo videti isto kao nekad 2.5 pa 100 pa 230 pa 1.2k. Da li cemo se videti ispod 7k nisam više siguran ali na kratko svašta može da se desi.

Indikativno je da nema mnogo buke nego se kupuje u tišini koliko se može i niko nikome neće da crta šta treba da se radi. Kada bude prehajpovano biće već kasno kao i uvek.

https://digitalik.net/btc/long_term_power_law

Pa samo slepac i neko ko nije sposoban da poveže osnovne stvari koje mu se dešavaju pred nosom može da se pita da li će cena značajno na gore. Isto kao što su se mnogi pitali 2012. i 2016.

Znači ako neko hoće da bude dobar 5-10x na uloženo za godinu ipo maksimalno sada je momenat. Bolje je naravno bilo ući pre mesec ipo kada je bio onaj corona pad na 5k ali to vise nećemo videti isto kao nekad 2.5 pa 100 pa 230 pa 1.2k. Da li cemo se videti ispod 7k nisam više siguran ali na kratko svašta može da se desi.

Vernici stock-to-flow modela su uvek bili posebna kategorija šalabajzera. Primete ljudi neki pattern, pa odmah poveruju da je to zakon prirode. Tako smo imali tvrdnju da cena prati hashrate recimo, što je naravno bila čista besmislica, ali svi su to ponavljali.

Bitcoin je godinama imao vrednost po principu veće budale, sada od toga nema ništa, recesija je počela i budale su ostale bez para. Da bi Bitcoin sada rastao, on mora imati ozbiljni razlog za rast, što znači da bi inflacija morala da počne da se stvarno oseća i takođe da ga ljudi prihvate kao sredstvo protiv te inflacije, što sudeći po prvim reakcijama tržišta na krizu, uopšte nije garantovano da se desi, svi vide šta je bilo sa devizom da je bitcoin digitalno zlato, što su šalabajzeri ponavljali kao mantru.

Ja smatram da će se kripto nametnuti zato što trenutno ne vidim bolje alternative kako stvari stoje, i da će vredeti više nego danas, ali to nikako nije garantovano. Da mi neko sad kaže da želi da prebaci kompletnu ušteđevinu u kripto, poslao bih ga psihijatru.

Citam sada o e-gold i liberty reserve. Dosta podseca na tether. Oba servisa su ameri pustili da rade godinama i onda odjednom zabrane, zaplene sve sto nadju i pojeo vuk magarca.
Kakav bi to haos nastao na berzama. Valjda se obistine djakove prognoze nekad.

Stock market se vratio skoro na isto kao pre pada. Ako su bas alavi mogu jos malo gore pa onda nazad. Ne vidim kojom logikom bi odavde stock market nastavio da raste. Sve mi lici na izduvavanje btc-a 2018 tj skolski primer.

Stock market se vratio skoro na isto kao pre pada. Ako su bas alavi mogu jos malo gore pa onda nazad. Ne vidim kojom logikom bi odavde stock market nastavio da raste. Sve mi lici na izduvavanje btc-a 2018 tj skolski primer.

Praktično isti pattern kao na početku velike depresije.

Prilozi

• Screenshot2.png
    Screenshot2.png
    101.7 KB · Pregleda: 258
konacno je probio 8k,ko zna gde mu je sada kraj...ovo ide skoro bez otpora i ne bi me cudilo da ove godine vidimo novi ATH

Mnogi misle isto kako citam, ali ne bi bilo prvi put da dodjemo do nekog nivoa i tu stanemo dok i dalje mnogi misle da tek krece raketa, a btc se samo prepolovi.

na 8400 i 9k treba obratiti paznju.. tu bi mogao biti top u ovom krugu.
Lično, nikom ne bih savetovao da otvara short dok ne budemo imali neku potvrdu. Lepo se zaletelo, tako da apsolutno niko ne može znati da li će raketa nastaviti.
Ne treba se igrati protiv trenda, koji je zadnjih mesec dana up.
Tek kad svi budu buslish, vreme je za dump. Još uvek su mišljenja podeljena, tako da definitivno ima prostora još da ide gore.

Poslednja izmena:
Mozda je malo offtopic,
Ali jedno pitanje,dje poceti a da nije kapital rs, da moze sirovine, valutni parovi i kripto?
Naravno da se moze uplatit sa karticom iz srb eventualno cg.

Mozda je malo offtopic,
Ali jedno pitanje,dje poceti a da nije kapital rs, da moze sirovine, valutni parovi i kripto?
Naravno da se moze uplatit sa karticom iz srb eventualno cg.

Mislim da moze na Xtrade , na Kapital mi se cini da nema Kripto valuta.

Na kapital rs su meni naplatili proviziju zbog neaktivnosti i odma sam povukao sav novac sa naloga i zatvorio nalog.

Kapital ne bih jer cuo sam da su dosta varali ljude i slicno. Zato bih neku stranu pouzdanu.

Zatvorio i 2/3 na 7777.
Iskreno, nisam očekivao, potrajati 20ak dana do pump-a, ali se isplatilo čekanje.
Zadnjih 1/3 ću ostaviti za eventualno još jedan pump pred halving ukoliko bude ( bilo bi lepo da ga poteraju još do 9k zone )

Zatvorio long na 8919.
Sad neka ide na koju god stranu.

Uzdravlje [emoji482]

Zatvorio long na 8919.
Sad neka ide na koju god stranu.

Uzdravlje [emoji482]

Požurio si, druže. Ovo ide u parabolu. Ja planiram da dampujem pred polovljenje. Samo da me berze ne zeznu do tad, S&P 500 pravi jako ružan rising wedge.

Ne znam gde si ti video bear flag. Najgori scenario koji mogu da vidim je trading range na mesecnom nivou u trouglu . Koji bi nasao razresenje tamo negde 2021
Okaci sliku tog tvog bear flag-a
Pogledajte prilog 274099

Ovaj scenario od avgusta 2019 (vidi sliku gore)je i dalje na snazi i gotovo identican nacrtanom i to jedno 8-9 meseci unapred.Jedino nisam siguran da ce i razresenje biti pocetkom sledece godine ili mozda vec ove.Sada cu probati malo (preuranjeno ) da skiciram sliku sta sledi nakon razresenja trougla.U volumenu se jasno vidi da smo imali tzv.buying climax kad je cena bila oko 20.000$. Ne znam koliko je merodavan Coinbase volume, ali se jasno vidi spike poput onoga kada smo doziveli pad. Taj volume spike predstavlja tzv.selling climax, odnosno kapitulaciju prodavaca.Kada interpoliram osovinu trougla i uzmem u obzir da je dno postavljeno, sledece sto bismo mogli ocekivati je kurs od oko 28.000-30.000.Pa ljudi, bujrum i cujemo se za par meseci ;)

28.000.png

Požurio si, druže. Ovo ide u parabolu. Ja planiram da dampujem pred polovljenje. Samo da me berze ne zeznu do tad, S&P 500 pravi jako ružan rising wedge.

Neka, trejd je isplaniran dobro i držao se do kraja.
Ako nastavi, prodaću sigurno deo na 10, a ostalo na leger i zavrsavam trejdovanje za ovu godinu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno