Šta je novo?

iPhone SE (2020)

Bas me zanima kolike ce cene nasi da razrezu... ako uopste dobiju telefon na vreme. Poenta ovog telefona i glavni selling point je cena.

Razlika se vidi zeleo to neko da prizna ili ne. Tvrdim da (skoro) svako moze da vidi razliku izmedju tog HD ekrana od 330ppi i Full HD ekrana od 430ppi (npr taj g2). Doduse preterao sam sa cenom, solidan je ovo telefon iako to HD bas bode oci danas, svakako ne dovoljno solidan da opravda cenu koju mu budu operateri ili istyle lupili

Poslato sa WAS-LX1 pomoću Tapatoka

Mislim da će Apple ove godine da rasturi sa prodajom, pogotovo na jesen kada izađe nova generacija a prođe ova pandemija, nikad lošiju konkurenciju nisu imali.
I treba da rasturi. Realno nema više malih telefon, a da imaju top specifikacije. U ovom segmentu nemaju konkurenciju. Sada kada kineski mid-range telefoni koštaju 300e ovo mu dodje extra deal. Žale se na stb odnos, pa ako nije dobar onda dodas još 200-300 dolara i imaš i to.

Gesendet von meinem Moto Z (2) mit Tapatalk

Ja iskreno ne vidim... inam ipxs sa oledom i ipad pro sa drasticno manjomm gustinom piksela... Bukvalno ne izvaljujem osim kada se unesem u ekran ... takodje ip7 ne primecujem pikseli da mi bodu oci.l,

Kineski mid range koštaju 600, a flagšipovi po 1000. Prošle godine je mogao dobar Android da se uzme za 350, ove moraš bar 700 da istreseš.

I pored zastarelog dizajna ovo će da se prodaje kao ludo, ne postoji ovako dobar mali telefon, a ovo je pored relativno niske cene, verovatno najbrži telefon danas, pošto ima A13 i nisku rezoluciju ekrana

Definitivno nema 3D touch, ako to povlači povećanje kapaciteta baterije kao što je na glavnim modelima, to je vrh.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ne vredi raspravljati o rezoluciji...nekima to smeta zato što vide na papiru da nije fhd, qhd... Na ovoj veličini ekrana nema razlike hd vs fhd osim u trajanju baterije.
Fhd monitor od 24" je dobar za posao, tekst, kolumne,...a hd na 4.7" je malo.

Isto je koštao i prošli SE i prodavao se kao lud. Ja sam ga prvi kupio preko mreže tada a do tada nisam imao a ni razmatrao iphone.

Sent from my Nokia 8 Sirocco using Tapatalk

Definitivno nema 3D touch, ako to povlači povećanje kapaciteta baterije kao što je na glavnim modelima, to je vrh.

3D touch je izbacen na 11 modelima,koliko sam ja shvatio vise ga nece ni biti na iPhone zbog toga sto ga developeri i ljudi bas i nisu koristili. A bas steta,meni je ovo vrh funkcija.

I ja je poprilicno volim... ali moracemo navici na haptic touch

Odličan upgrade za one koji su na 6, 6s i 7 modelima a neće da izdvajaju ogromnu količinu novca za novi 11.
Cena kod nas sigurno 60k, što je preterano.
Realno sa ovom cenom će se ubiti od prodaje, nisu se zaigrali igraju na sigurno.
Opet bolja i isplativija kupovina (ok HD ekran, dizajn 2014., jedna kamera) od mnogih Android telefona slične cene. Ja bih ga kupio pre Pixel 4 definitivno.

Ali ako nema night mode i glavnu kameru sa 11-ice onda je ova cena realna, nista tu nije super deal. Evo npr, ako ima kameru sa XR, po cemu je onda ovo upgrade u odnosu na XR ? Samo bolji procesor ali to se i ovako ne primecuje na malim rezolucijama, uzmimo na primer stari SE sa A9, i dan danas je vrlo agilan. Dakle, sta mi ovde placamo 400-500 e ? Bezicno punjenje, bolji cpu (nema neke bitne razlike u odnosu na XR) i 3 god softverskog azuriranja. To je sve. Po meni bolje dodati jos koju stoju i ici na OP7 pro koji takodje nudi fluidnost i brzinu u radu, vise nego solidnu kameru i mnogo bolju autonomiju baterije. Samo naglas razmisljam.

Odličan upgrade za one koji su na 6, 6s i 7 modelima a neće da izdvajaju ogromnu količinu novca za novi 11.
Cena kod nas sigurno 60k, što je preterano.
Realno sa ovom cenom će se ubiti od prodaje, nisu se zaigrali igraju na sigurno.
Opet bolja i isplativija kupovina (ok HD ekran, dizajn 2014., jedna kamera) od mnogih Android telefona slične cene. Ja bih ga kupio pre Pixel 4 definitivno.
Nadam se da se šališ. Ovaj telefon ima smisla samo za nekoga ko hoće noviji iphone a nema love što si i sam rekao. Pixel 3 je bolji telefon od ovog SE, a kamoli pixel 4.

Sent from my SM-G973U using Tapatalk

Pa ovo i nije zamisljen telefon da bude up sa xr-a. Ovo je tel koji ce ubiti bukvalno android i to mu je svrha. I da bude 60.000 to je iphone i svako ce se pre zalepiti za njega nego za xiaomi, honor, huawei itd... druga stvar je sta njih briga koliko ce on gde da kosta, oni su stavili 399$ sto je smesna cena za ovakve specifikacije. 8 ide u penziju, xr takodje, i ovo je metak u centar.

Biće jeftiniji od ip8 a bolji.
Nije telefon od 6.5" za poređenje i još druga platforma i nema ga kod operatera.

Sent from my Nokia 8 Sirocco using Tapatalk

Odlican telefon, i odlicna cena. Steta sto je u Evropi bas dosta skuplji od cene u USA.

Pa ovo i nije zamisljen telefon da bude up sa xr-a. Ovo je tel koji ce ubiti bukvalno android i to mu je svrha. I da bude 60.000 to je iphone i svako ce se pre zalepiti za njega nego za xiaomi, honor, huawei itd... druga stvar je sta njih briga koliko ce on gde da kosta, oni su stavili 399$ sto je smesna cena za ovakve specifikacije. 8 ide u penziju, xr takodje, i ovo je metak u centar.
Naravno da ce ubiti kada mu je konkurencija igracka pixel 4a , da ne pričam o kineskim smesnim midrange telefonima.
Apple je polomio tržište sa ovim mališanima

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Nadam se da se šališ. Ovaj telefon ima smisla samo za nekoga ko hoće noviji iphone a nema love što si i sam rekao. Pixel 3 je bolji telefon od ovog SE, a kamoli pixel 4.

Nema love i ne imati želju davati pare za nešto što ti ne treba, nije isto. Moja supruga će biti veoma zadovoljna sa ovim modelom, posle prvog SE modela dobar upgrade. Ima ljudi koji ne daju poslednji evro na telefon. :)

A pritom obezbedjenu podrsku 6 godina, flagship hw... gde ces bolje...

Nema love i ne imati želju davati pare za nešto što ti ne treba, nije isto. Moja supruga će biti veoma zadovoljna sa ovim modelom, posle prvog SE modela dobar upgrade. Ima ljudi koji ne daju poslednji evro na telefon. :)
Ne pričamo o istim stvarima. Jeste upgrade u odnosu na starije iphone, ali reci da je bolji telefon od pixela je smešno.

sretene, A sta je smesno, svi odreda ste kukali na taj isti pixel, ti si prvi kad sam pitao rekao bezi od njega

U kom to svetu? SE ima trenutno najbolji hardver koji mobilni telefon moze da ima.

• Like
Reagovanja: M J
Pixel nemas gde da kupis, posle ga jedva i prodas... slabiji hw, 3ka ruzna do besvesti, 4ka skuplja. Uopste nemaju dodirnih tacaka sem velicine.

sretene, A sta je smesno, svi odreda ste kukali na taj isti pixel, ti si prvi kad sam pitao rekao bezi od njega
Ne sećam se da sam ti rekao da bezis od njega. Ja sam imao nekih problema sa mikrofonom i gubljenjem signala, možda na to misliš.

Nazad
Vrh Dno