Šta je novo?

Samsung Galaxy S20/S20+/S20 Ultra

S20+, 60hz, WiFi sve vreme, auto osvetljenje. Uz to je bilo i jedno sat i po razgovora najmanje.
Videću ovih dana kakva je baterija na 120hz.

Izgleda da WhatsApp jede bateriju, koristio sam ga par minuta a skinuo 4.5%. Više nego viber na kome sam visio ceo dan.
a9db00cbdf214fa6aad83166026b6f79.jpg

Sent from my SM-G985F using Tapatalk

Realno očaj, kad prebaciš još na 120hz i nedaj bože nešto lošiji signal + mobile data, ode to ispod 3h lagano [emoji849]

Sent from my SM-N970F using Tapatalk
Mozda za S20,za + model ne, vrlo dobra baterija sad, meni iz dana u dan traje sve duze i duze,trenutno zadnja 3 dana sam kontantno oko 7h Sot-a,120hz od prvog dana,80% dana 4G+,osvetljenje uvek na Max,power mode uvek max nikad optimized.

Pa i koristis samo wa, viber i sta jos, fb? Yt, neka igra, i slicno. Sa tim ni 5h nece izvuci.

Sent from my iPhone using Tapatalk

2h regularni pozivi,viber pozivi minimum 1,5h,signal pozivi minimum 1h,sa dosta ljudi preko se cujem dok je kriza ova tako da sa moje tacke gledista meni je Sot extra.

Meni ovo nekako smešna autonomija. Ne koristi se ništa specijalno od aplikacija.
Nakači blutut sluške/sat, malo jutub, instagram, fejs, pretrazivač, kamera i obrni-okreni 4-4.5h SOT-a plafon.

Ako si na moj ss mislio, ja koristim tel za razgovor (1.5-2 sata zbog posla), sms, tt, viber, internet, muziku, kameru, dve mail app sa 4 naloga i 50 tak mejlova dnevno, YouTube, n1 info i b92, e-banking i par aplikacija za kripto valute, aliexpres app itd.
Izvinjavam se što ne koristim fb i Instagram, a ni igre nikad ne igram na telefonu niti imam ijednu instaliranu. Znam da je nekim ljudima ovde to kao da ne koristiš tel i da ti uopšte i ne treba, ali šta ćeš ima nas raznih sa različitim interesovanjima.[emoji4]

Autonomija na s20+ za moj način korišćenja je sasvim ok. Niti je za oduševljavanje niti je smešna kao što kažeš, jednostavno je sasvim zadovoljavajuća.

Inače ako je nešto g.... na ovom tel to je senzor otiska prsta u ekranu, u odnosu na onaj na ledjima na s9+ je bar duplo sporiji i neprecizniji.

Poslednja izmena:
Nisam na tebe mislio.
Po tvom načinu korišćenja (koji je sličan mom) S20 na 120hz i 4g neće moći da izgura dan upotrebe i da prebaci 4h SOT-a. Što je slično kao S7.
Ja se nameračio na najmanji S20, ali sa ovakvom autonomijom nema ništa od kupovine.

Ne znam kakva će biti na 120hz, probaću ovih dana pa kačim.
Inače manji s modeli su uvek bili loši sa baterijom, tek + su bili zadovoljavajući. Ni s20 se po tome sigurno ne razlikuje.

Meni ovo nekako smešna autonomija. Ne koristi se ništa specijalno od aplikacija.
Nakači blutut sluške/sat, malo jutub, instagram, fejs, pretrazivač, kamera i obrni-okreni 4-4.5h SOT-a plafon.

Sjajno ako ti je smešna autonomija, sjajno ako postoje specijalne aplikacije koje su relevantne za određivanje SOT-a i na kraju sjajno ako je tvoja slobodna procena 4-4.5h SOT-a plafon, ali nije sjajno za ovu temu i nekoga ko bi da pročita nešto pametno da se stalno piše kao je užasan SOT.Kakva su ti iskustva sa tvojim S20 modelom?
O.T.
Imam u bližem okruženju 3 kom. A40 kupljenih kod mts-a i sva 3 rade različito. Primera radi tetkin ima oko 2 sata SOT-a i kad dođe uveče sa posla ima još ~25% a moja majka ceo dan igra neke igrice i ima oko 5 sati SOT-a i uveče ima oko 20%. Babin je u selu i ima 1 min SOT-a i uveče ima ~40%. Sva tri imaju viber i 4G uključen .... toliko o SOT-u i koliko je čiji ...

Što se tiče dužine trajanja baterije mogu da kažem da S20+ izdrži bez problema dan i po.Uvek je uključen bluetooth (sat), mobile data 4G+,120Hz, AOD, LED cover 5 mail naloga, osvetljenje do one crtice za max itd. Ako uporedim sa N10 koji sam imao pre njega dobitak procentualno oko 25% (a veći je ekran,120 Hz ... )

Sjajno ako ti je smešna autonomija, sjajno ako postoje specijalne aplikacije koje su relevantne za određivanje SOT-a i na kraju sjajno ako je tvoja slobodna procena 4-4.5h SOT-a plafon, ali nije sjajno za ovu temu i nekoga ko bi da pročita nešto pametno da se stalno piše kao je užasan SOT.Kakva su ti iskustva sa tvojim S20 modelom?
O.T.
Imam u bližem okruženju 3 kom. A40 kupljenih kod mts-a i sva 3 rade različito. Primera radi tetkin ima oko 2 sata SOT-a i kad dođe uveče sa posla ima još ~25% a moja majka ceo dan igra neke igrice i ima oko 5 sati SOT-a i uveče ima oko 20%. Babin je u selu i ima 1 min SOT-a i uveče ima ~40%. Sva tri imaju viber i 4G uključen .... toliko o SOT-u i koliko je čiji ...

Što se tiče dužine trajanja baterije mogu da kažem da S20+ izdrži bez problema dan i po.Uvek je uključen bluetooth (sat), mobile data 4G+,120Hz, AOD, LED cover 5 mail naloga, osvetljenje do one crtice za max itd. Ako uporedim sa N10 koji sam imao pre njega dobitak procentualno oko 25% (a veći je ekran,120 Hz ... )
Bas si dobro objasnio odredjivanje SOT-a svaka cast,realno je tako niko isto ne koristi telefon.Ja sam siguran iz toga sto si napisao i sto sam gledao testova da je na s20 plus baterija bas dobra sa obzirom na 120hz i velik ekran.Ajde bas me zivo zanima koji telefon bi imao bolji SOT da kazem sa slicnim karakteristikama.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Ne kupujem telefone nakon izlaska, to mi je bacanje para. Plus nemam nameru da se cimam i čekam drugi uređaj ako bude nekih falinki kod prvih serija.
Kao drugo napisao sam gore da imam slično korišćenje telefona, ne može tu SOT da varira više od pola sata.
Kao treće smešno je da telefon od 1000e ne može da izgura dan upotrebe (prvenstveno na 4g). Ne zanima me koliko se brzo puni, nije fiksni pa da svuda sa sobom vučem kabal (ne daj Bože Power bank) i da tražim utičnice. Jednom sam se opekao i više nikad.

Ne kupujem telefone nakon izlaska, to mi je bacanje para. Plus nemam nameru da se cimam i čekam drugi uređaj ako bude nekih falinki kod prvih serija.
Kao drugo napisao sam gore da imam slično korišćenje telefona, ne može tu SOT da varira više od pola sata.
Kao treće smešno je da telefon od 1000e ne može da izgura dan upotrebe (prvenstveno na 4g). Ne zanima me koliko se brzo puni, nije fiksni pa da svuda sa sobom vučem kabal (ne daj Bože Power bank) i da tražim utičnice. Jednom sam se opekao i više nikad.

Smešno je da izjaviš da telefon do 1000€ ne može da izgura dan upotrebe.Evo kod mene radi dan i po :) A ako ideš tom logikom svaki telefon danas možeš da "ubiješ" u jednom danu bez obzira da li košta 100 ili 2000€ .
Ne znam koji telefon koristiš ali se nadam da si skapirao o famoznom SOT-u iz mog iskustva sa A40.Nisam imao nameru da te "prozovem" i raspravljam o nekim stvarima, citirao sam te zato što se stalno i iznova javljaju ljudi koji pljuju i na boga ne misle a nisu telefon koristili ništa više od čačkanja u nekom TC-u a daju sebi za pravo da izjavljuju neke potpuno subjektivne stvari.
Koji je tvoj model i koliki ti je SOT na njemu?

Kapiram ovo za SOT u potpunosti.
Ali jasno je kao dan da ajfon 11 pro ima odličnu autonomiju i da izgura dan upotrebe lagano, dok kod Samsunga najmanji model to ne može. O ajfonu ne bih trošio reči, to nema šanse da bih mogao da koristim.
Povučen iskustvom sa S7 koji je tukao u početku 4h SOT-a kombinovane upotrebe, dok na 4g je gurao jedva 3h i često je bio 2 puta punjen, nekad i 3 puta (konkretno od 8 ujutru do 12 uveče. Prvo punjenje već u 12 na 40% baterije, drugo oko 20h na 30ak %) i S7 Edge koji je imao osetno bolju autonomiju (taman) ne bih opet tako da prođem sa najmanjim S20. A plus mi nije baš kompaktan za jednu ruku.
Meni je telefon uglavnom uvek na 4g, sem kad sam kući. Mesečno ubijem 20-30gb podataka bez problema. A tu je još uvek ta boljka kod Samsunga zbog exy...a za SD ne bih baš da cimam ljude da mi dovlače što zbog njih, što zbog garancije.
Trenutno imam Xiaomi Mi 8. SOT na 4g izgura 5h, kombinovano 6h. Uspešno izguram dan sa njim od 8 do 00 sa nekih 5-6% a da ga ne štedim. Znači to je baš ono upotreba pola sata poziva, vacap, Viber, telegram, jutub, hbo go, insta, tviter, fejs, blutut sluške 3-4h, GPS pola sata-sat u igrici, malo mape, ali, KP...

Sta mogu da koristim da vidim šta koristi telefon u pozadini, nešto me uništi sa baterijom.....

@korisničkoime

iPhone je druga priča, znaš to i sam, počevši od optimizacije i potpuno drugog OS-a tako da nije u ovoj priči (bar po meni) . Jedina dodirna tačka je tu negde cena ...
Slažem se da iPhone ima sjajnu autonomiju i tu nemam šta da kažem. Iznenadio bi se prijatno kad bi koristio S20+ par dana koliko je u stvari zgodan za ruku, ne odbacuj ga tek tako :)
U svakom slučaju kolega ckvrlj izgura oko 7 sati SOT-a i meni lično to nije smešno uopšte, što reče Darko_Note9 ne znam još koliko modela trenutno sa tolikim ekranom i 120Hz može nešto značajno da bude bolji u SOT-u

Videću još kroz par meseci. Baš sam dosta čačkao i upoređivao S20 i S20+, plus mi je na nekoj gornjoj granici što se gabarita tiče iako bih hteo nešto uži telefon. Čekam toplije vreme da vidim kako će da se ponaša exy na 4g na otvorenom, time nisam bio zadovoljan na S7. Mada koliko sam čitao nije ni ovde sjajna stvar.

U pravu si, mogao je još da ubaci nekoliko stvari ... Youtube, web, inst ili viber, (sat vremena razgovora možda) ...

Gledam upotrebu baterije pre neki dan i slučajno primetim da je ukupan SOT po danu veći nego kad se saberu segmenti od po dva sata. Nekad je razlika par minuta a nekad i pola sata. Uglavnom uvek je veći ukupan SOT po danu. Druga zanimljiva stvar telefon kao aplikacija pokazuje za aktivno vreme ko zna šta. Danas preko 2 sata razgovora aktivno vreme aplikacije 2 minuta.

Ima li neko slična iskustva?

Pitao sam za ovo već na S10 temi nema odgovora.

U međuvremenu sam primetio i da mi je ukupno vreme razgovora u aplikaciji telefon na nuli za sve i posle restarta i priče ostaje nula.

Послато са SM-G973F помоћу Тапатока

Taj digital well being budali na Samsunzima izgleda. I meni nekad na kraju dana pokaže 30min SOT a nisam ispuštao telefon iz ruke. Note 10+

Danas stigao update, jednu stvar sto sam primetio ne greje se vise. Igrao sam igricu na 4g i nije vruć ko pre sada nemogu jaja vise da pazim na njemu. Mozda su nesto poradili na tome, videćemo danas sam izgurao oko 6h sot na wifi i 60hz.

Za grejanje nisam primetio (+ model),ali je zato kvalitet kamere poprilicno bolji

Darko sta to nedostaje slikama sa s20?
4fa88e1dc5c557f31d731fac74d01d66.jpg
beae71b1017a531a5939b1aee4c25e5c.jpg
c70f49d7fb8cbe159135f9b23a6abf25.jpg
c065a86ef672213226bd0122491d1bac.jpg
7518608632e8a82d4cb020229b0b3757.jpg
988054122d1c192bdd54da897ec03a8f.jpg

Sent from my SM-G988B using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno