Dobro razmisli takva ti mehanicka tastatura treba, da li klasicna ili TKL i obavezno se dobro informisi o vrstama prekidaca, razlikama itd. Npr. Blue i White su bolji za kucanje (sto si naveo kao prioritet) ali su bucniji od vecine ostalih, a naveo si da bi ti takva buka mozda smetala. Imas dosta objasnjenja po netu, npr:
Evo jos 3 TKL koje uglavnom hvale:
SteelSeries Apex 7 TKL
Fnatic miniSTREAK
Filco Majestouch-2
Ova treca je prilicno visoko ocenjena ali nekako deluje kao genericka $5 tastatura iz kabineta informatike s pocetka dveiljaditih
Pre 2 meseca sam hteo da kupim bilo koju dobru mehanicku, za 8-10k din, i da je koristim uporedo sa bezicnom Logitech na koju sam odavno navikao (pre svega zbog 100% stabilne bezicne konekcije i rasporeda media tastare).
I tako sam skupljao informacije, citao testove i zakljucio da mi zapravo treba premium bezicna, mehanicka tastatura (sa normalno rasporedjenim media tasterima) ali sve to pod uslovom da nije previse u gaming fazonu :d Dakle, nemoguca misija, za sada.
Nasao sam ovu Redragon (sa crvenim Outemu prekidacima), koja je jedna od retkih bezicnih u toj klasi:
https://www.redragonzone.com/products/redragon-k596-vishnu-2-4g-wireless-wired-rgb-mechanical-gaming-keyboard
Jos uvek se nije pojavila u SRB. Smeta mi sto je TKL a i sam dizajn je nekako neozbiljan, sto vazi i za font. Ali ne vredi, verovatno cu morati nju da kupim kada se pojavi.
Ili da nadjem neku drugu, sa zicom, gledao sam
Patriot (V765 i V770) i
Cougar (700k i 700K Evo) i deluju ok samo sto ne znam kakve su u praksi.