Ovo je standardna Xiaomi filozofija refreshovanja Redmi Note linije.
Jedino je trebalo ovaj prvi da nazovu prosto Redmi Note 9, a Pro Max samo Pro.
Note 9 Pro je unapredjenje u odnosu na 8/8T, najvise u vidu novog procesora, jer su izasli iz SD 6xx serije i podigli je na 7xx. Kamera na 9 Pro je koliko vidim ona kombinacija sa 8/8T, ista pocetna konfiguracija od 4/64, samo veci ekran, veca baterija, drugaciji dizajn.
Meni licno, bi vise odgovaralo da su zadrzali ekran od 6.3 mesto sto su ga prebacili sada i preko 8 Pro.
Note 9 Pro u odnosu na 8 Pro uopste nije unapredjenje, zato nije trebalo da ubacuju "Pro" jer je zbunjujuce.
A ovaj Pro Max, ajde on moze da prodje kao refresh Note 8 Pro, opet malo veci ekran, veca baterija, brze punjenje, i koliko vidim kamera bi trebalo da je ista kao na 8 Pro uz bolju selfie kameru. U principu Pro Max je Snapdragon verzija 8 Pro o kojoj se onomad spekulisalo da bi mogla da se desi, iako opet G90T deluje da je mocniji za neke gejmerske svrhe.
Ako 9 Pro smeste cenovno izmedju 8T i 8 Pro, dakle tu negde oko 30k, mislim da ce biti skroz dobra kupovina, opet ne znam kakvu ce cenovnu razliku praviti izmedju konfiguracija.
A sto se tice Pro Max on ce sigurno biti skuplji od 8 Pro, mada ne vidim opravdanje da to bude vise od 36-37k u zvanicnoj prodaji.