Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mali update za sve ljude iz Jajinaca za SuperNovu i probleme sa internetom/telefonijom - generalno.

Javljeno mi je da do petka svi problemi vezani za internet brzine/stabilnost/gubitke paketa itd ce biti reseni. A problemi koji su bili prethodnih dana su vezani upravo za migraciju/unapredjenje sto su radili na terenu.

Mozda nekom bude znacila ova informacija da saceka jos malo pre nego sto ode do njih da cepa ugovor / gadja ih opremom :)
Hvala [emoji41]

Nego, primakao se SBB ovde sa kablovima, pa se dvoumim..[emoji2958]

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока

Da li je moguće da vi ovde tražite odgovor zašto vam ne radi internet umesto da pozovete tehničku podršku?

Sent from my Mi A3 using Tapatalk
Ne, već sam ja zvao odmah juče, naravno. Ja odmah pizdim čim mi bilo kakva tehnika ne radi u fulu. Nego me kopka da li je to, nakon ovih zavrzlama sa SK, n1, itd, dovoljan argument za raskid ugovora. Evo ga SBB stigao do komšiluka, pa zato.

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока

Ja isto presao prosle nedelje na 350 mbit i ne moze da se izvuce ni u 7.ujutro ta brzina.Max sam izvlacio 300-315 u "gluvo doba". Najcesce se brzina krece oko 250-260 a imao sam padove na 150-160 u spicevima.To nije ni blizu pa neka ga i zovu DO 350 mbit,da je bar 300 konstantno ne bih se ni zalio. Ne znam kako misle optikom da izvuku i blizu reklamiranih 1gbit ako su im preopterecni linkovi. Zvao sad da prijavim reklamaciju pa nek vide sta ce,imam 3.screenshota iz tri razlicita dana ukljucujuci od malopre gde sam imao 204 protok. Modem inace onaj CBN...jel moguce da je do njega ili su se preracunali sa protokom na cvoristima? Da li treba da se jos neki kanali otvore za download ili tako nesto?

Ja isto presao prosle nedelje na 350 mbit i ne moze da se izvuce ni u 7.ujutro ta brzina.Max sam izvlacio 300-315 u "gluvo doba". Najcesce se brzina krece oko 250-260 a imao sam padove na 150-160 u spicevima.To nije ni blizu pa neka ga i zovu DO 350 mbit,da je bar 300 konstantno ne bih se ni zalio. Ne znam kako misle optikom da izvuku i blizu reklamiranih 1gbit ako su im preopterecni linkovi. Zvao sad da prijavim reklamaciju pa nek vide sta ce,imam 3.screenshota iz tri razlicita dana ukljucujuci od malopre gde sam imao 204 protok. Modem inace onaj CBN...jel moguce da je do njega ili su se preracunali sa protokom na cvoristima? Da li treba da se jos neki kanali otvore za download ili tako nesto?

Do CBN-a je 100%!
Taj modem ima 8 Down i 4 Up kanala, a za tu brzinu od 350Mbps mora minimum 16 Down i 4 Up kanala i verovatno ako je stari CMTS mora i on da se menja.
I SBB svojevremeno kada je dizao brzine je pustio više kanala kroz Coax a svim korisnicima menjao modeme za novije sa više Down/Up kanala!

Poslednja izmena:
Koliko ja znam za 350 mbit bi trebao da dobijes novi modem. Meni su promenili i gotovo uvek imam dobar protok. Jako retko ispod 250 mbit, u vecini slucajeva korektnih 330-340 i DL sa Steam-a i slicnog oko nekih 40MB/s.

Neko je spominjao da je 80% i vise od brzine prema paketu prihvatljivo i nije obavezujuce podlozno zalbi.
Sve ispod 80% i to u proseku tokom dal dana ili nekog vremenskog perioda (duzeg od dana) je vec za zalbu i umanjenje racuna...

Od septembra meseca prošle godine stalno nešto rase, nadograđuju, ispravljaju........... Ko garantuje da neće isto da se dešava i naredne dve godine.
Danas mi na vrata zakucali iz SBB, optika mi je ispred stana.

Poslato sa POT-LX1 pomoću Tapatoka

Optika je uvek bolja varijanta samo je pitanje cena.
Ja imam CBN (60/8) tako da ne znam koji modem daju za 350Mbit ali CBN to tesko moze da izvuce jer ima samo 8 kanala za down a ide do 40Mbit po kanalu, dakle teorijski maksimum je 320Mbit.

SN, nekad RV mreza, NBg, Da li vam se desava(lo) da slika i ton nisu sinhronizovani?
Ide recimo rst1 ilineki drugi kanal, vise slusam nego sto gledam i u nekom trenutku kad pogledam u ekran vidim da slika i ton nisu sinhronizovani...
Tv je LG 43UM7600PLB, na starom tv koji sam do ljetos koristio ovo nisam primecivao.
Da li je do TV, do kod kartice ili do SN na neki nacin?
Kad promenim kanal i vratim na prethodni koji je kasnio sve je sinhronizovano.

Takodje na jednom tv isti kanal odjednom prijavljuje neki kanal da je kodiran a na drugom tv u istom trenutku radi normalno.
Ovaj "kodirani" posle nekog vremena (5-20sec na primer) proradi sam od sebe ili promenim kanal pa vratim i radi "kodirani" kanal.
Desava li se ovo kod vas?

Da, dešavalo se meni u Borči do skoro. Prijavio problem, odgovor jr bio da mora doći terenac al onog momenta kad se to dešava. Dakle oko ponoći uglavnom. Trajalo je par meseci i za sad je ok.
Dakle gledam film i odjednom kodiran kanal i jop neki a onda nakon desetak minuta se vrate.

SN, nekad RV mreza, NBg, Da li vam se desava(lo) da slika i ton nisu sinhronizovani?
Ide recimo rst1 ilineki drugi kanal, vise slusam nego sto gledam i u nekom trenutku kad pogledam u ekran vidim da slika i ton nisu sinhronizovani...
Tv je LG 43UM7600PLB, na starom tv koji sam do ljetos koristio ovo nisam primecivao.
Da li je do TV, do kod kartice ili do SN na neki nacin?
Kad promenim kanal i vratim na prethodni koji je kasnio sve je sinhronizovano.

Takodje na jednom tv isti kanal odjednom prijavljuje neki kanal da je kodiran a na drugom tv u istom trenutku radi normalno.
Ovaj "kodirani" posle nekog vremena (5-20sec na primer) proradi sam od sebe ili promenim kanal pa vratim i radi "kodirani" kanal.
Desava li se ovo kod vas?

Da i meni se to dešavalo ali kod mog Hisense TV_a postoji opcija u audio sekciji regulisanje tona u odnosu na sliku tako da sam pomerio na skali do 5 na 3 i sada je odlično sinhronizovano. Sad ne znam dali je to moguće i na nekim drugim televizorima. Moje iskustvo je takvo.

Jel ima neko problem sa internetom iz Svilajnac i okoline? Vec dva dana zeza, normalno svetle lampice na cbn-u, ali nema neta. Restartujem ga, radi 5-10min i opet zabode. Zvao sam ih juce, kazu da ce da provere, jutros me zovu da pitaju da li je proradilo, u tom trenutku je stvarno radio net i kazu kao ima nekih radova pa zato, sredice se. Evo sad opet ne radi. A i brzina ne moze da predje 30 iako imam paket od 60mb/s. Jedino da me opet ne zezaju kao pre dve godine, zato sto mi je istekao ugovor i necu da produzim, pa me ovako uslovljavaju...

Послато са POCO F1 помоћу Тапатока

Kod mene je ok, takođe istekao ugovor (ex RV). Mada kada mi je istekao ugovor u decembru, mesec dana me je tako isto zezao net, pa kad su videli da nemam nameru da potpisujem UO, batalili

za koliko dolaze po prijavi smetnji? u ponedeljak pre podne u 9 sam prijavio i nema ih..

Problem sa Cisco EPC3208G, nestala struja na neko vreme, vratila se modem ne reaguje, gore sve lampice zeleno veoma bledo, setim se da zamenim prikljucak za struju, uzmem neki od fiksnog sto pasuje, proradi, lampice lepo svetle ali nece da radi, lampica za power staticna, ostale sve trepere i tako u krug.. Crko ili sta ciniti?

@bakara
Ja se tebi divim koliko imaš strpljenja da ponavljaš ljudima neke stvari, svega mi

Jel stigao nekom ko je raskinuo ugovor račun u kome stoji da je dužan da plati penale bez obzira na prihvaćen zahtev za raskid ugovora bez plaćanja penala zbog neispunjenja ugovornih obaveza sa njihove strane (podneo sam zahtev 20. januara nakon što su izbacili one silne kanale). Sada će da padne prijava inspekciji i nakon toga tužba ako bude potrebno.

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Stiglo je meni, pa sam im sastavio mail. Izvinili se.

Послато са SM-G930F помоћу Тапатока

Ja telefonom kao reklamirao, ali nešto mi se ne čini da imaju nameru da uvaže. Sutra šaljem mail, pa ako ne isprave podnosim prijavu. Nema šanse da im platim bilo šta od toga. Jesi li imao ugovornu obavezu u trenutku raskida, mislim na to koliko meseci je ostalo do kraja?

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Ako ste potpisali ugovor o raskidu u kome pise da ne placas penale zbog njihovog propusta i imas jedan primerak tog ugovora, BAŠ TE BRIGA, prilozi kopiju, fotku, ss, sta god uz email i odzdravi ih...

Jel ima jos uvek ovde na forumu RV korisnika iz Bg-a, koji i dalje imaju analogiju u ponudi?
Ako neko ima, zanima me koliko ima analognih kanala, i jel ima i dalje dostupan odredjen broj nekodiranih digitalnih kanala?

Poslednja izmena:
Od kad se registrovao :d Baci pogled na istorijat komentara i sve će ti biti jasno...

ti pises neki seminarski na tu temu?

Zanima me koliko nas korisnika i dalje ima dostupnu analogiju, cisto da bih imao neku predstavu sta se desava sa njihovom potpunom digitalizacijom RV mreze, i kad mogu ocekivati da ce to pogoditi mene, buduci da nakon toga planiram da raskidam ugovor, jer mi uslovi limitiranja tv usluge na 3 televizora po ugovoru nikako ne odgovaraju.

Jel ima neko problem sa internetom iz Svilajnac i okoline? Vec dva dana zeza, normalno svetle lampice na cbn-u, ali nema neta. Restartujem ga, radi 5-10min i opet zabode. Zvao sam ih juce, kazu da ce da provere, jutros me zovu da pitaju da li je proradilo, u tom trenutku je stvarno radio net i kazu kao ima nekih radova pa zato, sredice se. Evo sad opet ne radi. A i brzina ne moze da predje 30 iako imam paket od 60mb/s. Jedino da me opet ne zezaju kao pre dve godine, zato sto mi je istekao ugovor i necu da produzim, pa me ovako uslovljavaju...

Послато са POCO F1 помоћу Тапатока

Isto i kod mene, samo stane net i ako sve lampice svetle ok. Danas ga resetovao 3 puta, ali net ima duze od tih 10 minuta. Pocelo je da zeza kad su bili oni radovi pre neki dan (pusteno 32 kanala za down i 4 za up, tu nesto smeta CBN-u ocigledno).

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno