Šta je novo?

Samsung Galaxy S20/S20+/S20 Ultra

mnogo bolje bi bilo da ima samo malo vise ''mesa'' u bezelima, bez ikakvog sakacenja i busenja displeja.

Meni se više sviđa ovako, a možeš uvek softverski da uključiš bezel - ionako je u pitanju OLED ekran. Nema nikakve logike da se okupira deo ekrana trajno samo da se ne bi videla rupa za kameru.

@Darko - verujes da je jedan domaci test merodavniji od ostalih? Jer on kaze da sa 120hz izvlaci 9h sota dok ni jedan drugi test to ne podrzava.

Vrlo moguce da mu je baterija super sa smanjenim osvezavanjem i manjom rezolucijom, ali se onda gubi poenta zar ne?

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Poslednja izmena:
Malo je smešno da čitam kako pljuju S20 Ultra: loša baterija, loša kamera, a telefon još nije ni izašao. Sve ekspert do eskperta... u trolovanju.

S20 Ultra nema trenutno direktong konkurenta i segment je za sebe. Meni se ne dopada raspored kamera i raspoložive boje su ove godine nekako mlake, ali tehnološki je bez premca. Koga ne zanima kamera sa S20 Ultra, najbolje će proći sa Note 10+.
E dobro si rekao,realno najbolji uredjaj na trzistu svidjalo se to nekome ili ne,kao sto sam rekao sem rasporeda kamera gotovo savrsen telefon.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Meni se više sviđa ovako, a možeš uvek softverski da uključiš bezel - ionako je u pitanju OLED ekran. Nema nikakve logike da se okupira deo ekrana trajno samo da se ne bi videla rupa za kameru.

Znam ali me jednostavno nervira samo postojanje te miti$er rupe. Da je bolje resenje od pilule, jeste, ali me i dalje nervira, i to vazi za sve telefone, ne samo za Samsung.

Znam ali me jednostavno nervira samo postojanje te miti$er rupe. Da je bolje resenje od pilule, jeste, ali me i dalje nervira, i to vazi za sve telefone, ne samo za Samsung.

Trenutno je tako, za par godina ćemo verovanto imati kameru ispod ekrana... Nekako će je ubudžiti. Patimo se sa time šta imamo.

Malo je smešno da čitam kako pljuju S20 Ultra: loša baterija, loša kamera, a telefon još nije ni izašao. Sve ekspert do eskperta... u trolovanju.

S20 Ultra nema trenutno direktong konkurenta i segment je za sebe. Meni se ne dopada raspored kamera i raspoložive boje su ove godine nekako mlake, ali tehnološki je bez premca. Koga ne zanima kamera sa S20 Ultra, najbolje će proći sa Note 10+.

U cemu je to poseban i segment za sebe

Kakva objektivnost [emoji23]
Gledao sam MrMobile review, kaže da je baterija brutalna (prikazao je i korišćenje, dušu mu je vadio) , ali SD+FHD+60hz, za ostale modove ce javiti. Ne znam ni što gledam, jedino mi se S20+ svidja, ovo u životu ne bih kupio. Garantujem da će dugoročno i kamera bolje da se pokaže na "običnim" modelima.

I opet, srce kaže Snapdragon, a crv kaže garantni list[emoji23]

Eh , ne znate vi kakav je forum bio kada je legenda Emix pisao po Samsung temama :)

Stara dobra vremena...

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Aaaaa pustih suzu nostalgije upravo [emoji847][emoji56]

Mislim da će samsung tek sa kamerom ispod ekrana (bez rupa i prečaga) opet bum da napravi, do tada stagnacija i "poluproizvodi"

Sent from my SM-N970F using Tapatalk

Za sve koji kukaju na bateriju izasla je domaca recenzija gde covek kaze da je baterija odlicna i da je na 120hz uspeo izvuci i do 9h screen time-a.

[emoji1787][emoji23][emoji1787] 9h ali iz dva punjenja. Nemoj da se blamiraš više ovo postaje smešno. Eno gore poređenje kakvih 9h.

Sent from my SHT-W09 using Tapatalk

Ne znam zašto gledate recenzije po Americi, kad mi ovde Snapdragon videti nećemo. Jedva čekam da neko potegne tužbu u Strazburu za ovo uvaljivanje lošijeg hardvera u Evropi i još ponegde.

Sent from my OnePlus 7 Pro using Tapatalk

Malo je smešno da čitam kako pljuju S20 Ultra: loša baterija, loša kamera, a telefon još nije ni izašao. Sve ekspert do eskperta...u trolovanju./QUOTE]

Ovde se to uvek radi kada izadje novi model(verovatno su pod uticajem raznih jutjubera), a onda velika vecina "pljuvaca" kupi taj isti telefon.

Послато са SM-N960F уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Ne znam zašto gledate recenzije po Americi, kad mi ovde Snapdragon videti nećemo. Jedva čekam da neko potegne tužbu u Strazburu za ovo uvaljivanje lošijeg hardvera u Evropi i još ponegde.

To bi sigurno razmatrali prioritetno u Strazburu (pred btw Sudom za ljudska prava)
Dajte ljudi, da li je ovo realno šta pišete? lol

Šta sve spada u 21. veku pod 'LjuDsKa PrAvA', ovo je među top 10.

Da li je realno da ti napises da je s20 ultra poseban segment i da nema konkurenciju

Ne moraš dva puta da me prozivaš za istu stvar (i još drugi put quotuješ kao neki drugi moj post).
Video sam tvoj post i prvi put, ali sam odlučio da ga ignorišem, a kako se ne bi nepotrebno flejmovalo :smoke:

Znači, ne zanima me to što si napisao ni prvi, a ni drugi put: rekao sam šta imam, vidim da se ne slažeš sa mnom, ali me baš briga :smoke:

OK?

Poslednja izmena:
Mozda ti i ja necemo, ali neki hoce sigurno, narocito kad mu padne cena ispod 1000€.

Mozda ti i ja necemo, ali neki hoce sigurno, narocito kad mu padne cena ispod 1000€.

Ne očekuj brz pad cene. Samsung zato i dalje proizvodi S10 seriju. Trenutno na Android tržištu, u premium segmentu, bukvalno nemaju konkurenciju. Ne postoji #2, posebno na Zapadu. A dodatno će i Covid 19 usporiti taj pad.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Slazem se da nece skoro pad cena.

Evo ja se trenutno nalazim u Francuskoj i gde god se okrenes samo Samsung i iPhone telefoni. I u gradu i u osnovnim skolama u kojima sam do sada bio, naravno da mislim na roditelje koji cekaju svoju decu ispred skole. Na jednoj priredbi u velikoj skolskoj hali, gde su roditelji snimali decu koja su izvodila neke spletove(da ih tako nazovem) sam takodje imao priliku da vidim u ogromnoj vecini ova dva brenda.
Odem u par velikih supermarketa(Cora, LEclerc, itd...) i u njima izlozeni Samaung, iPhone i Huawei i nesto malo njihovog podbrenda Wiko, a Xiaomija i ostalih ni u tragovima.
Razgovarao sam sa jednim nasim srednjoskolcem koji tamo zivi i ide u srednju skolu(koledž) bas o tome. On takodje rece da su Samsung i iPhone u ogromnoj vecini zastupljeni kod srednjoskolaca.

Takodje i u Švajcarskoj (Bazel i Cirih) gde sam takodje bio i imam rodjake(koji su mi to i posvedocili, a i sam sam video), su ubedljivo najvise zastupljeni Samsung i iPhone.

Poslednja izmena:
Tako je, nažalost, svuda u bogatim zemljama. Šteta što su Sony, LG i HTC omanuli, sad nam ostao samo Samsung.

Šteta i za Huawei, baš kad im je krenulo i kad su počeli da prednjače.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Evo ja sam trenutno u swe,ovdje na ulici u prosjeku id 10 telefona 7 je iphone(a od slusa 90% su airpods) ostalo pretezno samsung,a u njihovog vodeceg operatera Telenor je cak 11 pro max skuplji oko 40-50 kruna na ugovor od 2 godine od ultre :)
Mislim mjesecna rata za max je 880 kruna a ultra je 840

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Poslednja izmena:
Evo bas sam dobio sms telefon stize sutra expres poštom :)
Uzeo sam S20

^ Kad si poručio telefon?

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

https://youtu.be/JX2YUQ--XOk
Dakle baterija i na SD osrednja, na 120hz navodno 3-4h SOT-a, na 60hz i QHD oko 5h...hmmm...
Prednja kamera kriminalno loša, noću neupotrebljiva. Pravi razmazane slike, bez ikakve oštrine.
Dakle opet presipanje iz šupljeg u prazno.

Covek nahvali telefon, samo rece da selfi kamera je nocu losa i za bateriju koliko traje i kod nas odmah ide ocajan telefon.

Prednja kamera na telefonu od 1000e treba da razbija kakve slike pravi, a ne da je opere kinez od 150e.
Baterija na telefonu od 1000e treba da bude iznad proseka, ova baterija to nije. U najboljem slučaju je prosek.
Ekran na telefonu od 1000e treba da radi na najjačoj rezoluciji u postojećih hajpovanih 120hz, ovaj telefon to ne može.
Čemu branjenje telefona koji se predstavlja kao savršenstvo tehnologije, telefon godine, idealan telefon, a to je jasno da nije?
I da ostavimo po strani što za različita tržišta idu različite verzije CPU-a i 10x manji hajpovani zum.
Plus nigde nisam spomenuo da je telefon očajan, već da opet Samsung presipa iz šupljeg u prazno i ne nudi nikakav drastičan upgrade u odnosu na S10/N10.

Prednja kamera na telefonu od 1000e treba da razbija kakve slike pravi, a ne da je opere kinez od 150e.
Baterija na telefonu od 1000e treba da bude iznad proseka, ova baterija to nije. U najboljem slučaju je prosek.
Ekran na telefonu od 1000e treba da radi na najjačoj rezoluciji u postojećih hajpovanih 120hz, ovaj telefon to ne može.
Čemu branjenje telefona koji se predstavlja kao savršenstvo tehnologije, telefon godine, idealan telefon, a to je jasno da nije?
I da ostavimo po strani što za različita tržišta idu različite verzije CPU-a i 10x manji hajpovani zum.
Plus nigde nisam spomenuo da je telefon očajan, već da opet Samsung presipa iz šupljeg u prazno i ne nudi nikakav drastičan upgrade u odnosu na S10/N10.
Dok god nude više od ostalih može im se a nas niko ne tera da kupujemo [emoji16]

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

To i jeste problem, oni ponude više od ostalih, nedovršenu tehnologiju koja ima mnoštvo bagova i svi potrče da uzmu. Ultrasonični mega giga fingerprint promašaj, meni na s10+ je radio ok, ali kada zaglupi onda mu ništa ne pomaže, 120 hz po meni promašaj jedino zbog kraćeg trajanja baterije, 100x zoom...

Vrh Dno